Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wszystko oki z wyświetlaniem ...

Młody ,następnym razem Ty siadasz za sterem ;) :P .Łapka jeszcze boli co? :D :lol:

Tak chciałeś, to masz rybkę :P

Nie ma jak branie rybki z ręki :rolleyes: Na razie przyłów ;) ale popływamy to może coś większego się uwiesi ,choć Tobie już styka co? :P :lol: :lol: :lol:

Jak by wyszedł ten bolek, to byłby piękny dzień :wub: :rolleyes: B)

Był i  pan Bolesław, ale spadł i to prosiak jak by wyszedł to byłby piękny dzień, mimo że pogoda, stan wody i jej kolor to tragedia .

Na sandaczyki przyjdzie jeszcze czas ...

Młody Ty dziś sterrujesz :D ja robię tylko pssik i spożywam ,lepiej mi po tym wszystkim wędkowanie idzie :D  :lol:  :lol:  :lol:  .O podbieraniu nie wspomnę ...

Ja to dziś dopiero miałem "przyłow"...  jak dojechałem na mete to widze ze na mojej rafce woda naniosła jakichś śmieci,ale strasznie oczkowały tam jakies ryby,  i rzucam smuzakiem, ale nic, poprowadziłem troche glebiej i czuje opór ale jakiś tempy,mysle zaczep i targam wkońcu ruszyło i powoli podciągam do siebie, na granicy nurtu zaczep ożywa i zaczyna płynac  z pradem, pobiegłem za nim ale już wiem ze to nie ryba, po dociągnięciu do brzegu okazuje sie ze to .....

... młody koziołek sarny,az mi sie go szkoda zrobiło, zdjec nie robiłem bo głupio na forum trupy wklejać..

wobka musiałem poswiecic,bo nie chciałem z padłem grzebac

• Like 4

...miałem odjazdy  takie że hej  ...   na szczęście  się spił 

No, toście mieli z bobrem niezły melanż. :D  ;)

Mój najciekawszy przyłów to kaczka w locie, nie czułem, że wobler wpadł do wody, ale miewałem już brania bolenia zaraz po dotknięciu przynęty o taflę wody, poczułem szarpnięcie, ostro zaciąłem, a że sprzęt solidny, to kaczka miała przymusowe pikowanie do wody, na szczęście wpadła gładko i fartownie się wypięła, odlatując po chwili z gniewnym kwakiem.

Dobrze, że nie znam kaczego, ale jestem pewien, że padły kwaki na K i CH. :D

Edytowane przez Dagon
  • Like 4

Mnie ostatnio trafila sie tak mala mewka (nie znam nazwy gatunkowej). W momencie gdy przyneta wpadla do wody ona zaczepila sie o opadajaca plecionke gdy pod nia chciala przeleciec, na dodatek zaczela sie obkrecac ala krokodyl:-P Mialem troche ciecia i musialem dac jej czapke do dzioba, ale odleciala szczesliwie... Ekipa tych ptakow jest bardzo zgrana, w momencie jak ja rozplatywalem setki pobratymcow krazylo mi nad glowa:/

Edytowane przez maykel

Mojemu kumplowi trafiła się podobna akcja w zeszłym roku, z tym że mewa chciała odlecieć z żyłką zamotaną dookoła płetwy. Wyglądało to komicznie ale kolega na mój pomysł nagrania całej akcji się na mnie obraził. Skończyło się na c&r.

Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2

Mam bodaj dwa woblerki "dead fish" od chyba Dorado. Użyłem ich nad wodą kila razy, za pierwszym razem rybitwa, za drugim razem rybitwa, za trzecim razem ściągałem w ekspresowym tempie bo atakowały rybitwy.

Wobler wrzuciłem do pudła z woblerkami "na ciężkie czasy po upadku cywilizacji".

20100903-P9030028.JPG

• Like 11