Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

. Coś ta płetwa grzbietowa pocharatana jak na agresywne branie.

Daruj sobie takie komentarze, uwierz ze ryby mamy tu w gorszym stanie, niż taka uszkodzona płetwa ,równie dobrze mógłbym Ci powiedzieć ze idealnie,az nienaturalnie ten groszek wsadzony w pysk do fotki... Przy szczupakowaniu/sandaczowaniu podczepiało sie sporo wieksze leszki niż ten szesdziesiatak+ to można by sie  chwalic na siłe... a trafiały sie ryby pod 80cm

Mnie osobiscie na paproszka/woblerka nie udało sie złowić wiekszego w tym roku jak 68cm, a taka ryba na naszej rzece uważana jest raczej za wiekszego średniaka

• Like 3

Pysk czyściutki jak pupcia niemowlecia i na "dużą przynęte" wziął agresywnie. Pogrążasz się.

Na pysku jest śnieg. Na całej rybie jest śnieg tylko na płetwie grzbietowej czysto i czerwono.

Jakby mnie ktoś zaczepił za grzebiet to też bym agresywnie się zachował.

Może bym i odpuścił i nie zaczynał tematu lecz w bajki o agresywnie bioracych leszczach w zimie to ja nie wierzę a zdarzyło mi się pare sztuk prawidłowo złowić.

• Like 2

Mysle że dalsza dyskusja nie ma sensu, ja wiem swoje Ty wiesz swoje, agresywne brania miałem na mysli normalne przygiecie jaziowego kija bez podskubywania, i nigdzie nie napisałem o agresywnym holu,te akurat dupy nie urywały.. Wkleiłem rybe tylko po to  bo byłem ciekawy tej wysypki i Widzisz ja mam grubo ponad setke leszczy wyciagnietych prawidłowo w tym roku  i jakoś mnie to nie dziwi 

Pysk czyściutki jak pupcia niemowlecia i na "dużą przynęte" wziął agresywnie. Pogrążasz się.

Na pysku jest śnieg. Na całej rybie jest śnieg tylko na płetwie grzbietowej czysto i czerwono.

Jakby mnie ktoś zaczepił za grzebiet to też bym agresywnie się zachował.

Może bym i odpuścił i nie zaczynał tematu lecz w bajki o agresywnie bioracych leszczach w zimie to ja nie wierzę a zdarzyło mi się pare sztuk prawidłowo złowić.

Ogarnij się. Łowisz ryby nie od dziś więc nie raz musiały Cię zadziwić. Mnie ostatnio zadziwiły na moim stawie. Ja na zero a łowiłem na paprochy a kolega jechał na grubo i na 4 MOCNE brania wyjął 3 karpie zapięte za pysk. Zdarzyło się coś takiego pierwszy raz. Nie był bym aż tak pochopny w posądach !

• Like 1

w bajki o agresywnie bioracych leszczach w zimie to ja nie wierzę a zdarzyło mi się pare sztuk prawidłowo złowić.

Widać za krótko łowisz albo d...a z ciebie nie wędkarz, zapewne jesienią i zimą tylko za drapieżnikiem ganiasz bo o łowieniu białorybu zimą brak pojęcia. Nic nadzwyczajnego w tym leszczu nie widać poza tym że jak na grudniowy przłów to ładna sztuka.

Edytowane przez Luccio

...bo o łowieniu białorybu zimą brak pojęcia. Nic nadzwyczajnego w tym leszczu nie widać poza tym że jak na grudniowy przłów to ładna sztuk

Brak pojęcia chłopaku zaserwowałeś pisząc taką bzdurę,bo kto jak kto,ale Kuba o łowieniu białorybu zimą na spinna ma pojęcie jak niewielu na tym forum...

Ps.Forecastowi nie chodziło o to czy ryba jest zwyczajna czy niezwyczajna ale raczej o ewentualny "sposób" jej złowienia,gdybyś to zrozumiał to nie walił byś takich baboli.

A mi sie przytrafił przyłów 2015. Elegancko za pyszczek na sam początek otwarcia sezonu trociowego.. :)

Edytowane przez krystiano1981r
7. Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w miejscu połowu danej ryby lub naruszających regulamin danego łowiska.
  • Like 9

I dlatego idealnie wpisuje się w definicję przyłowu. To nie "rekordy na plan" a PRZYŁOWY.

7. Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w miejscu połowu danej ryby lub naruszających regulamin danego łowiska.

Interpretacja do pkt 7:

W przypadku ryb złowionych na wodach śródlądowych w Polsce, okres ochronny oznacza okres ochronny dla danego gatunku zgodny z brzmieniem RAPR obowiązującym w dacie publikacji zdjęcia lub okres ochronny zgodny ze warunkami wydanego zezwolenia na połów ryb na danej wodzie.

Zasada dotyczy wszelkich zdjęć publikowanych na portalu, również w wątku Przyłowy.

• Like 1