wesol Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Oto wariat co się porwał na slidera 6cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Oto wariat co się porwał na slidera 6cm Też miałem przyłów, kopyto 9 cm, a okoń nie wiem ile, ze 20 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Myślę że te 2 ostatnie rybki to chciały przystąpić do tarła z tymi przynętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ten mały klenik to chyba chciał przegonić intruza i się podczepił pod sliderka.Takie miałem wrażenie i nawet nie wiedziałem że klenie pływaja w pewnym małym bajorku w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mógł się niefortunnie podhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Fajny linek ciekawe czy był tak samo waleczny jak by był latem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam ,miał być jazik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Wczorajsza bestia 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Leszcz Wędrowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) KacperG, leszcz zacięty w grudniu, hol zakończony wczoraj ? 2015 mamy Edytowane 26 Marca 2015 przez gawron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 KacperG, leszcz zacięty w grudniu, hol zakończony wczoraj ? 2015 mamy Leszcze to waleczne ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zwłaszcza jak są zapięte za "rączkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Coś w tym jest.Kiedyś w kolejce po kinowy bilet przyuważyłem młodszego dżentelmena z niemiłosiernie obitą twarzą.Buzia tego pana wyglądał jak gnijący kalafior, zielonkawo żółta i zapuchnięta.Jak się później okazało trzymał kolejkę dla innego młodzieńca, który podszedłszy do przyjaciela grzecznie zapytał - Ku@#a! Co ci się stało w ryja!- A jakiś leszcz mnie obił - odparł tamten.Od tamtej pory podbieram te ryby z największą ostrożnością. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Mój dzisiejszy przyłów (co prawda na rękę) to żółw czerwonolicy. Wygląda na to że spasowały mu warunki na pewnym podkrakowskim pstrągowym strumyku. Edytowane 26 Marca 2015 przez GBP 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Komus znudzila sie zabawka to sie pozbyl. Szkoda, ze to sympatyczne dla oka stworzonko nie ma racji bytu u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Z tego co wiem coraz częściej widuje się u nas te żółwie, wydaje mi się że są nawet gatunkiem inwazyjnym ;P Edytowane 26 Marca 2015 przez Emson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Są gatunkiem inwazyjnym. Żółw czerwonolicy jest zagrożeniem dla rodzimych żółwi błotnych, potrafi przezimować i przetrwać w tutejszym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Tak jak pisze przedmowca. Dodatkowo trzeba miec specjalne zezwolenie na hodowle tego żółwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Kilka lat temu byłem świadkiem, jak miejscowy dziadek takiego żółwia na spławik złowił.Zapakował do reklamówki i długa do zoologicznego. Nie wiem czy udało mu się go sprzedać, pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Kilka lat temu byłem świadkiem, jak miejscowy dziadek takiego żółwia na spławik złowił.Zapakował do reklamówki i długa do zoologicznego. Nie wiem czy udało mu się go sprzedać, pewnie nie.W zeszłym roku mój Tato złowił taki wynalazek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Kiedyś znajomy mi opowiadał jak przywieźli żółwie nad rzekę i wypuścili na tereny podmokłe. Żółw był pod ochroną i miał zastopować jakieś prace melioracyjne czy coś takiego, nie pamiętam już dokładnie bo to dawno było. Nie mniej jednak zabieg pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Zupa z zolwia podobno dobra a i kask na motör za jednym zamachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Zupa z zolwia podobno dobra a i kask na motör za jednym zamachemAlbo popielniczka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Kilka lat temu byłem świadkiem, jak miejscowy dziadek takiego żółwia na spławik złowił.Zapakował do reklamówki i długa do zoologicznego. Nie wiem czy udało mu się go sprzedać, pewnie nie.fishuJak nie sprzedał, to otwieraczem do konserw żółwia otworzył, bebechy w ocet i cytrynę (które to czynniki jak wiadomo, każde mięso uzdatnią) a spreparowana skorupka robi za wiadero wnuczka do piaskownicy. ...Kiedyś w kolejce po kinowy bilet przyuważyłem młodszego dżentelmena z niemiłosiernie obitą twarzą.Buzia tego pana wyglądał jak gnijący kalafior, zielonkawo żółta i zapuchnięta.Jak się później okazało trzymał kolejkę dla innego młodzieńca, który podszedłszy do przyjaciela grzecznie zapytał - Ku@#a! Co ci się stało w ryja!- A jakiś leszcz mnie obił - odparł tamten.Od tamtej pory podbieram te ryby z największą ostrożnością. Ostatnio jednego leszcza co mi przy samochodowym lusterku dłubał pogoniłem.Cholera nawet sobie sprawy nie zdawałem , że za chwilę mogę chodzić z zielonkawo żółto zapuchniętą facjatą . Z końca tamtego roku, był czas że okonia ciężej było złapać od lesława. Edytowane 27 Marca 2015 przez Zwierzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Żółw czerwonolicy przez kilka lat pływał w Zesławicach. Obecnie są spore ograniczenia w obrocie tymi żółwiami bo są inwazyjne, niestety nie wpisano na listę żółwia żółtolicego który różni się tylko kolorem kropek.W każdym razie takiego zwierza zgodnie z przepisami nie powinno się wypuszczać, chociaż nie wiem co wolno z nim zrobić :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi