Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

Z końca tamtego roku, był czas że okonia ciężej było złapać od lesława.

lecho_zpsfkekmt0o.jpeg

Wiesz, ja lubię sobie umilać przedwiośnie z odległościówką w dłoni. Leszczy łowię sporo, bo jest ich ciągle dużo w naszych wodach. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że największe lechole, to nie spławiczek, a spinning. 

Był taki rok, że dużych latawców miałem więcej na koncie niż jazi, czy kleni, na które się wtedy nastawiałem.

Nigdy później już nie miałem takiego sezonu, chociaż co roku mam leszczowe przyłowy na małe woblery czy gumki.

Nie liczę oczywiście ryb "za kapotę", żeby nie było. ;)

...Był taki rok, że dużych latawców miałem więcej na koncie niż jazi, czy kleni, na które się wtedy nastawiałem.

Nigdy później już nie miałem takiego sezonu, chociaż co roku mam leszczowe przyłowy na małe woblery czy gumki.

Nie liczę oczywiście ryb "za kapotę", żeby nie było. ;)

Darek, u mnie jest tak że jak leszcz wejdzie to ciężko wtedy inną rybę złapać, jedziemy za okoniem a tu leszek, leszek i ... następny leszek :huh:, jak jest okoń to prawie oklaski.

Po czym po kilku dniach znikają i znowu spokojnie można łowić okonie.

• 4 tygodnie później...

Haha Twoja mina po takim przyłowie pewnie była bezcenna :)

Razem z kumplem mieliśmy oczy jak 5 zł. Co lepsze być może już dziś zestaw wróci do prawowitego właściciela za przysłowiową flaszkę ;) (udało się go znaleźć dzięki kontaktom w sklepach wędkarskich w okolicy). Po nitce do kłębka :)

Stan zestawu naprawdę ok. Wędkę wyczyściłem i na pewno posłuży jeszcze długo. Kręcioł ma problem ze zbijaniem kabłąku. Na pewno sprężynka do wymiany. Mechanizm w środku wygląda ok po przesmarowaniu. Kręci ciut głośno i jest trochę obdarty z lakieru, ale w rękach sprawnego majstra do jakiejś gruntówki/spławika jeszcze się nada ;)

• Like 2