Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

W sobotę znowu odwiedzilem rzeczułkę opisywaną już przeze mnie dwukrotnie w wątku kleniowym . Rybki brały słabo , kilka wyjść do wobka ryboli konkretnych , które jednak zawracały w ostatnim momencie , jeden klenik 35 cm wymęczony i wychodzony ... Ale nic to - zbliżam się do mojej okazodajnej miejscówki i , w skrytości ducha licząc na hat-trick , oddaję pierwszy rzut . Bzyk pada na wodę , po sekundzie lej przy wobku - ale w ostatniej chwili zawrócił . Jeszcze z metr swobodnego spływu i zaczynam powolutku prowadzić bzyka po prąd . I co ? Miękkie i stanowcze walnięcie , dwa bujnięcia potężne  :wub: . Przez jakieś 5 sekund szcęśliwie holuję największego kleniora z tego miejsca ... I 60 cm zębatego szczęścia  :P .

Zdjęcia niezgodne z regulaminem publikacji zdjęć na JB.PL

Jak zaczął wariować , widziałem moje kleniska pierzchające w popłochu :( ... Ale walka była wspaniała - zapięty w nożyczki , postawił dwie konkretne świece ... Super ! I że się tam uchował ? Może jeszcze się z nim spotkam - taki zębaty król rzeczułki  :) .
Ale nic to- miejscówka spalona , a tu za zakrętem jak nie przywali ... Gobio gobio drapieżny nad wyraz  :D . Cała kotwiczka skonsumowana  :P . Taki byk :
1432671931dsc03174.jpg
1432671980dsc03175.jpg

Edytowane przez mario
  • Like 2

Dzisiaj przy kleniowaniu trafił się taki oto Leszczu.Branie ze środka rzeki,konkretne kopnięcie kleniowe,a tu zdziwko...Przynęta to woblerek własnej produkcji,który w tym roku już trochę radości mi przysporzył...Fotki pstrykał Zanderix-mój miszcz foto :D

post-46066-0-59819700-1433085788_thumb.jpg

post-46066-0-13303400-1433085816_thumb.jpg

• Like 2

Przyłów przy kleniowaniu 36cm. Bardziej jako pytanie wstawiam, ale jak moderator uzna że nieregulaminowa ryba, to usunąć.

Samiec certy i świnki w ubarwieniu godowym "stroi się" podobnie, ale wydaje mi się, że świnka bardziej skośno od dołu ścięty pysk powinna mieć... Mało osób zna oba te gatunki i od różnych słyszałem różna opinie co to, każdy pewien na 100% :)

U mnie te gatunki nie występowały (od kilkudziesięciu lat...), ostatnio stopniowo zaczynają wracać, tylko szkoda że gumiaki tłuką je na potęgę...

Ryba całkiem mi nieznana, więc jestem ciekaw Waszych opinii?

142t088.jpg

edycja: sorki, nie to foto najpierw poleciało ;)

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 26

Przyłów przy kleniowaniu 36cm. Bardziej jako pytanie wstawiam, ale jak moderator uzna że nieregulaminowa ryba, to usunąć.

Samiec certy i świnki w ubarwieniu godowym "stroi się" podobnie, ale wydaje mi się, że świnka bardziej skośno od dołu ścięty pysk powinna mieć... Mało osób zna oba te gatunki i od różnych słyszałem różna opinie co to, każdy pewien na 100% :)

U mnie te gatunki nie występowały (od kilkudziesięciu lat...), ostatnio stopniowo zaczynają wracać, tylko szkoda że gumiaki tłuką je na potęgę...

142t088.jpg

Takiego "cuda" na żywo nie widziałem jeszcze :)

Ładna :)

• Like 1

142t088.jpg

certa całkiem ladna

widac po kolorach ze w tarle jeszcze

troche tego w zyciu zlowilem ale pierwszy raz widze zeby na spina ktos zlowil :)

pozdr

• Like 1

Gość DAWIDspinn

Dzika woda czy jakiś burdelik?

Nie jest to łowisko komercyjne, stare jeziorko z którego firma budowlana brała piach, płynie obok mała rzeczka pstrągowa stąd woda w nim :)

ps. na rzeczke przy okazji też oczywiście musiałem się wybrać ;)

normal_kropek_kre~0.jpg

• Like 5