klimakg Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Trafił się podczas szczupakowych podchodów, strzelił w gumę riple shad 9 cm. Mimo, że przyłów bardzo ucieszył bo to kolejna życiówka z jednego wyjazdu. Miarka pokazała 43 cm. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) W sobotę znowu odwiedzilem rzeczułkę opisywaną już przeze mnie dwukrotnie w wątku kleniowym . Rybki brały słabo , kilka wyjść do wobka ryboli konkretnych , które jednak zawracały w ostatnim momencie , jeden klenik 35 cm wymęczony i wychodzony ... Ale nic to - zbliżam się do mojej okazodajnej miejscówki i , w skrytości ducha licząc na hat-trick , oddaję pierwszy rzut . Bzyk pada na wodę , po sekundzie lej przy wobku - ale w ostatniej chwili zawrócił . Jeszcze z metr swobodnego spływu i zaczynam powolutku prowadzić bzyka po prąd . I co ? Miękkie i stanowcze walnięcie , dwa bujnięcia potężne . Przez jakieś 5 sekund szcęśliwie holuję największego kleniora z tego miejsca ... I 60 cm zębatego szczęścia . Zdjęcia niezgodne z regulaminem publikacji zdjęć na JB.PL Jak zaczął wariować , widziałem moje kleniska pierzchające w popłochu ... Ale walka była wspaniała - zapięty w nożyczki , postawił dwie konkretne świece ... Super ! I że się tam uchował ? Może jeszcze się z nim spotkam - taki zębaty król rzeczułki .Ale nic to- miejscówka spalona , a tu za zakrętem jak nie przywali ... Gobio gobio drapieżny nad wyraz . Cała kotwiczka skonsumowana . Taki byk : Edytowane 28 Maja 2015 przez mario 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Lechu ok 45cm przy okoniowaniu się przypałętał, wysypany przed tarłemZassał cherbacianego paprocha z brokatem. W sumie to moja największa biała ryba na spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Fińskie jazie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Fińskie jazie Widac ze sobie nie zaluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dzisiaj przy kleniowaniu trafił się taki oto Leszczu.Branie ze środka rzeki,konkretne kopnięcie kleniowe,a tu zdziwko...Przynęta to woblerek własnej produkcji,który w tym roku już trochę radości mi przysporzył...Fotki pstrykał Zanderix-mój miszcz foto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Jedyna rybka dnia [emoji17] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Czasy widać się zmieniają , a zamiast sandaczy mamy drapieżne leszcze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Jedyna rybka dnia [emoji17] Ostatnio szukając kleni i pstrągów złowiłem leszcza i ukleję Jak za pysk zapięty to nic tylko się cieszyć, że cokolwiek udało się udłubać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszka Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Przy sandaczowaniu, zwirownia trzydniaki. Oddam komus z tarnowa badz okolic, ja nie potrzebuje. Dlugosc 4 metry (kroki). Swoja droga zastanawiam sie jak sie znalazla w wodzie. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez fiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Sandacz23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Niby przyłów ale w postaci ok 15 sztuk . Przynajmniej była zabawa. lr3u532.jpg 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Napisz jeszcze, że na suchara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Hmmm.... myślałem ze już mnie niczym śląska Wisła nie zaskoczy,a tu bach jakis dziwny jaź... Złowiony w krainie bolków biorących na wszystko 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Napisz jeszcze, że na suchara Napiszę że na suchara, ja nimfy nie uznaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Przyłów przy kleniowaniu 36cm. Bardziej jako pytanie wstawiam, ale jak moderator uzna że nieregulaminowa ryba, to usunąć.Samiec certy i świnki w ubarwieniu godowym "stroi się" podobnie, ale wydaje mi się, że świnka bardziej skośno od dołu ścięty pysk powinna mieć... Mało osób zna oba te gatunki i od różnych słyszałem różna opinie co to, każdy pewien na 100% U mnie te gatunki nie występowały (od kilkudziesięciu lat...), ostatnio stopniowo zaczynają wracać, tylko szkoda że gumiaki tłuką je na potęgę...Ryba całkiem mi nieznana, więc jestem ciekaw Waszych opinii?edycja: sorki, nie to foto najpierw poleciało Edytowane 7 Czerwca 2015 przez *Hektor* 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ładna Certa @Hektor , w Dunajcu jest ich jeszcze sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Certa 1000 % , Świnka ma całkiem inny pysk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Certunia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Piekne kolory przybrala na randke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Podczas zabawy z okonkami, przyłowik lekko większego kalibru 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dzika woda czy jakiś burdelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Przyłów przy kleniowaniu 36cm. Bardziej jako pytanie wstawiam, ale jak moderator uzna że nieregulaminowa ryba, to usunąć.Samiec certy i świnki w ubarwieniu godowym "stroi się" podobnie, ale wydaje mi się, że świnka bardziej skośno od dołu ścięty pysk powinna mieć... Mało osób zna oba te gatunki i od różnych słyszałem różna opinie co to, każdy pewien na 100% U mnie te gatunki nie występowały (od kilkudziesięciu lat...), ostatnio stopniowo zaczynają wracać, tylko szkoda że gumiaki tłuką je na potęgę...Ryba całkiem mi nieznana, więc jestem ciekaw Waszych opinii?edycja: sorki, nie to foto najpierw poleciało Takiego "cuda" na żywo nie widziałem jeszcze Ładna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przyłów przy kleniowaniu 36cm. Bardziej jako pytanie wstawiam, ale jak moderator uzna że nieregulaminowa ryba, to usunąć.Samiec certy i świnki w ubarwieniu godowym "stroi się" podobnie, ale wydaje mi się, że świnka bardziej skośno od dołu ścięty pysk powinna mieć... Mało osób zna oba te gatunki i od różnych słyszałem różna opinie co to, każdy pewien na 100% U mnie te gatunki nie występowały (od kilkudziesięciu lat...), ostatnio stopniowo zaczynają wracać, tylko szkoda że gumiaki tłuką je na potęgę...Ryba całkiem mi nieznana, więc jestem ciekaw Waszych opinii?edycja: sorki, nie to foto najpierw poleciało certa całkiem ladna widac po kolorach ze w tarle jeszcze troche tego w zyciu zlowilem ale pierwszy raz widze zeby na spina ktos zlowil pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dzika woda czy jakiś burdelik?Nie jest to łowisko komercyjne, stare jeziorko z którego firma budowlana brała piach, płynie obok mała rzeczka pstrągowa stąd woda w nim ps. na rzeczke przy okazji też oczywiście musiałem się wybrać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi