Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

certa całkiem ladna

widac po kolorach ze w tarle jeszcze

troche tego w zyciu zlowilem ale pierwszy raz widze zeby na spina ktos zlowil :)

pozdr

Tydzień wcześniej kumpel też miał (nie wiem czy obrotówka, czy na wobka) o 1cm większą, tylko jego jeszcze nie miała takich kolorków i on swoją nazwał pierwotnie świnką. W ogóle "gumiaki" co je łowią stacjonarnie, myślą że to świnki.

Na moim zdjęciu widzę już że za płetwą odbytową niema łusek... więc więcej problemów z rozróżnieniem obu gatunków nie powinno być ;)

Rzeka to prawie same piachy, poniżej dużego kamienia z jednej strony była łacha, z drugiej zagłębienie... w tym dołku było widać 3 stojące cienie, ale za cholerę nie chciały się podnieść do wobka, opuściłem tam obrotówkę i 1wystartowała, zatrzepotała się chwilę na kiju i wróciła do reszty, chyba po 3 rzutach bardziej zdecydowanie uderzył ten ze zdjęcia.

• Like 2

Gość DAWIDspinn

Fenwick HMX 2,60 5-14 cw, Ryobi Artica 2000 i 0,16, na początku było tylko bzzzzzzzzzzzzz i odjazd na kilkadziesiąt metrów, hamulec płonął, ale było miejsce, więc troche za nim połaziłem, fajna przygoda :)

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Fenwick HMX 2,60 5-14 cw, Ryobi Artica 2000 i 0,16, na początku było tylko bzzzzzzzzzzzzz i odjazd na kilkadziesiąt metrów, hamulec płonął, ale było miejsce, więc troche za nim połaziłem, fajna przygoda :)

Dawid, wiedziałeś że pływają tam jesiotry? Ciekawy jestem jaką rybką był do momentu póki się nie pokazał i jak wielkie było Twoje zdziwienie(o ile było) :)

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz

Więcej?? to proszę :))

Pływałem dzisiaj z kolegą za sumem, trollowaliśmy od 4 rano, a ok godz 7 zaczępiła sie ta Pani:)) Nie wiem jak to się stało ale uderzenie było iście sumowe, do tego tak potężne że myslałem że z łódki wyskocze. Gwizd kołowrotka nie miał końca heheh.

Sprzętowo : Phenix Karabela PSW 790ML, Abu C4 6601, plecionka dragona 0,20 (ta kolorowa - morska), siadła na czaplę Tomka Miernika. Sam hol mimo że być dość dynamiczny trwał krótko bo ok 10 minut.

Po krótkiej sesji ryba wróciła do wody i rośnie dalej :))

ciężko "to"ł py ge nazwać slicznotką

Każda ryba jest śliczna na swój sposób, ale tołpyga rzeczywiście wygląda jak jakiś stwór z głębin.

Wędkarz, który nigdy nie widział tej "brzudulki" mógłby się z leeka zdziwić, coż to za potwóra wyholował.

• 2 tygodnie później...