Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

Wieczorek przy jaziowaniu, standardowe widoki, przelew-masa leszczy i miedzy nimi jaśki. Jazie nie reagowały na nic, za to leszcze do obrotówek i paprochów startowały nie raz po wpadnieciu przynęty do wody. Jedynie woblery ich kpl nie interesowały.

Woda płytka,ryby widac jak na dłoni do tego stopnia że bez problemu można rozpoznac gatunki, dochodziło do  tego  ze jak leszcz gonił za przyneta to przyspieszałem zeby czasem sie nie zapiał i nie spłoszył mi jaśków, Niestety jaska dziś nie złapałem :(

Ale za to jeden leszcz był konkretny, miarka na szybko pokazała +- 7dych ,to moje PB na UL. 

post-49445-0-34399500-1440451585_thumb.jpg

• Like 23

W końcu i mnie trafił się godny przyłów.. i ktoś, kto godną fotkę potrafił zrobić.

post-56871-0-00298600-1441093334_thumb.jpg

Zgodnie z nowymi zasadami - złowiona w Parku Saskim, łaziłem za tą rybką od paru sezonów.. ale jak już uderzyła, wszystko poszło sprawnie - krótki hol, szybka sesja.. ale C&R nie planuję ;)

• Like 23

Gratuluję połowu, na co wzięła ? :) ;)

tej informacji nie zdradzę ;)  

Widać na zdjęciu że Ty jesteś zadowolony. Świeżo poślubiona ma minkę z cyklu :

" czy On czasami nie za często planuję wędkować? No to zobaczymy, dam mu tydzień a później wyjasnie zasady"  :P

Żyje ze mną 6 lat, więc już się raczej pogodzila z tym, że prawie co drugi poranek lub wieczór spędza beze mnie :)

Dziękuję Wszystkim za gratulacje.. :)

• Like 1

W końcu i mnie trafił się godny przyłów.. i ktoś, kto godną fotkę potrafił zrobić.

post-56871-0-00298600-1441093334_thumb.j 

Zgodnie z nowymi zasadami - złowiona w Parku Saskim, łaziłem za tą rybką od paru sezonów.. ale jak już uderzyła, wszystko poszło sprawnie - krótki hol, szybka sesja.. ale C&R nie planuję  ;) 

Eee no panie pogratulować Pięknej Zdobyczy, która na dodatek zgodziła się na taką sesję .

Jakiego sprzętu użyłeś żeby skusić taki Okaz  :P .

Edytowane przez grzegorzyk
  • Like 14

Niedzielny przyłów przy odrzańskich klenio-boleniach. Przetargał mnie po kamieniach jakieś 250m. Walka trwała ok.35 minut, podebrałem go dopiero za trzecim podejściem. Troszkę ekwilibrystyki przy tym było, niestety tym razem byłem sam bez mojego odwiecznego kompana Maximusa.

post-47599-0-82791900-1441140355_thumb.jpg

post-47599-0-84155700-1441140393_thumb.jpg

Miara tak na szybko pokazała ok. 135cm

A to szczęśliwy,skuteczny wobek sumowy

post-47599-0-43086900-1441140712_thumb.jpg

Sprzęt: Talon VI+ MLXF 10'0" 10lb do 14g żyłeczka 0,18

Sumek oczywiście powrócił do wody.

Po wszystkim jak wracałem do auta żeby chwilę odpocząć mijam miejscowego któremu w trakcie holu przejechałem sumkiem po łowisku,chwilę rozmawialiśmy a on się rozgląda i pyta: a gdzie ryba?

Ja że wypuściłem

A on: to ja bym Panu piwa dał i jeszcze zapłacił, żona by mnie ozłociła za taką górę mięsa...

A ja mu na to: piwo mam w lodówce, a pieniądze jakieś jeszcze na koncie zostały.

Jego mina: BEZCENNA

• Like 39