Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

Przyłów przy kleniowaniu

2ms0iom.jpg

Nie zmierzyłem, ale pewnie mój największy na spinning, możliwe że za dawnych lat nawet na rosówkę większe sie nie przyławiały...

edycja: Krąpik złowiony w Odrze na swojaka, "oczko". Klatkę wcześniej miałem mniejszego...

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 6

A mi się wczoraj taki cudny , zielono-złoty prosiaczek trafił przy okoniowaniu . Właściwie to pani prosiaczkowa - całe 40 cm szczęścia  :) . Okonki brały tak jak lubię , w toni . Zaraz po wpadnięciu gumki do wody agresywne jigowanie z krótkimi przerwami na opad . Po zejściu do dna łagodniejsze granie przynętą . Rybka wzięła na twardym zejściu do korytka , na wolnym opadzie . Branie wyrażne acz subtelne  :D . Jazda ostra - przez pierwsze sekundy cieszyłem się grubym okoniem . Gumka typowo linowa - 2" ES w kolorze tajemnym na 3 gramach . Głebokość w korycie przy tym stanie wody potężna , jakieś 2 m  :P . Różne nietypowe przyłowy już mi się zdarzały , ale lina nie pamiętam . Dlatego cieszy bardzo , bo to piękne stworzenie . Tylko ruchliwe jakoś nad wyraz , śliskie i śluzu pełne , co widać zresztą na obiektywie  :D ...

1441449706dsc03420.jpg
1441449746dsc03421.jpg

• Like 8

U mnie dzisiaj same przyłowy przy boleniowaniu....a jeden to bardziej "przylot"...

1. krótki szczupask

2. leszcz za kapotę, taki pod 60cm

3. nietoperz trafiony Gloogiem Nike

....biedny był, parskał, sapał, trząsł się....ale chyba ostatecznie doszedł do siebie bo przyczepił się do góry nogami do głazu...

post-53156-0-12483300-1441920295_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz
  • Like 2

hehe ja kaczkę też miałem, ale przy łowieniu na kukurydzę - normalnie z haczykiem w dziobie. Nie wiedziałem, że mają takie ząbki szpileczki w tych dziobach...co do nietoperka, to maluszek był...swoją drogą ciekawe czy naprawdę go trafiłem czy myślał że to papu i zaatakował wobka....

...zdarzają się dość często również mewy....a ja "boję się" przyłowu z bobra...ale chyba ciężko byłoby wyholować takie cielsko...

Ja również trafiłem kaczkę, biedna wpieła się pod skrzydło w momencie rzutu wzdłuż główki poderwała się do lotu i wpadła na gumisia. Nietoperka również ostatnio trafiłem wobkiem, wpadł do wody i biedak musiał przepłynąć z 30m do brzegu po czym odpoczywał na kamyku, ale cały i zdrowy :)