Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny przyłów,kiedyś widziałem na Odrze jak gościu przez półtorej godziny jak się później okazało holował -drzwi .(fajne robiły odjazdy jak dociągnął do warkocza)Pozłazili się wędkarze z okolicznych główek z podbierakami,a jak się wyłoniły z wody to było kupę śmiechu.

Edytowane przez rapek
  • Like 3

Dzisiejsza dziwna historia:

Stoję sobie na głębi i pukam za sandaczykami.

W pewnym momencie na echu widzę, coś fajnego pod łodzią się dzieję.

Kurak coraz bliżej łódki, podbicie i fajne przyduszenie! Zaciecie, rybka fajnie muruje, myślę sobie w końcu gruby sandi, po chwili rybka spada :( Nic to, łowić trzeba nadal. Po dwudziestu minutach sytuacja się powtarzą. Przyduszenie i zacięcie. Jest! Fajnie muruje, będzie osiemdziesiątka. Ku mojemu zdziwieniu pod łódką pokazuje się ten jego mość:

post-53938-0-37128000-1450546133_thumb.jpg

O dziwo zapięty za samą wargę, dosłownie za samą końcóweczkę. Fajna przygoda.

Pozdrawiam Adam.

Ps. Sprzęt karpiowy to Dragon Ultima 213 14-56, kręcioł Shimano Technium, na końcu kurak od forumowego kolegi (karpiowy:) )

Edytowane przez chojny83
  • Like 16

Udało mi się dzisiaj odkleić na 3 godzinki od stołu, wybrałem się na Rokolę koło Otwocka. Siadły dwa krótkie szczupaczki, a na koniec zapiąłem za kapotę 40 cm leszcza. Drugi w ostatnim czasie na tym akwenie wyciągnięty w ten sam sposób, tyle że w innym miejscu.

Udało mi się dzisiaj odkleić na 3 godzinki od stołu, wybrałem się na Rokolę koło Otwocka. Siadły dwa krótkie szczupaczki, a na koniec zapiąłem za kapotę 40 cm leszcza. Drugi w ostatnim czasie na tym akwenie wyciągnięty w ten sam sposób, tyle że w innym miejscu.

Pewnie masz za agresywne podbicia. :D