Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Coś w tym jest.

Kiedyś w kolejce po kinowy bilet przyuważyłem młodszego dżentelmena z niemiłosiernie obitą twarzą.

Buzia tego pana wyglądał jak gnijący kalafior, zielonkawo żółta i zapuchnięta.

Jak się później okazało trzymał kolejkę dla innego młodzieńca, który podszedłszy do przyjaciela grzecznie zapytał - Ku@#a! Co ci się stało w ryja!

- A jakiś leszcz mnie obił - odparł tamten.

Od tamtej pory podbieram te ryby z największą ostrożnością. :)

• Like 16

Kiedyś znajomy mi opowiadał jak przywieźli żółwie nad rzekę i wypuścili na tereny podmokłe. Żółw był pod ochroną i miał zastopować jakieś prace melioracyjne czy coś takiego, nie pamiętam już dokładnie bo to dawno było. Nie mniej jednak zabieg pomógł.

Kilka lat temu byłem świadkiem, jak miejscowy dziadek takiego żółwia na spławik złowił.

Zapakował do reklamówki i długa do zoologicznego. Nie wiem czy udało mu się go sprzedać, pewnie nie.

fishu

Jak nie sprzedał, to otwieraczem do konserw żółwia otworzył, bebechy w ocet i cytrynę (które to czynniki jak wiadomo, każde mięso uzdatnią) a spreparowana skorupka robi za wiadero wnuczka do piaskownicy.

;)

...

Kiedyś w kolejce po kinowy bilet przyuważyłem młodszego dżentelmena z niemiłosiernie obitą twarzą.

Buzia tego pana wyglądał jak gnijący kalafior, zielonkawo żółta i zapuchnięta.

Jak się później okazało trzymał kolejkę dla innego młodzieńca, który podszedłszy do przyjaciela grzecznie zapytał - Ku@#a! Co ci się stało w ryja!

- A jakiś leszcz mnie obił - odparł tamten.

Od tamtej pory podbieram te ryby z największą ostrożnością. :)

Ostatnio jednego leszcza co mi przy samochodowym lusterku dłubał pogoniłem.

Cholera nawet sobie sprawy nie zdawałem , że za chwilę mogę chodzić z zielonkawo żółto zapuchniętą facjatą :blink:.

Z końca tamtego roku, był czas że okonia ciężej było złapać od lesława.

lecho_zpsfkekmt0o.jpeg

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 1

Żółw czerwonolicy przez kilka lat pływał w Zesławicach. Obecnie są spore ograniczenia w obrocie tymi żółwiami bo są inwazyjne, niestety nie wpisano na listę żółwia żółtolicego który różni się tylko kolorem kropek.

W każdym razie takiego zwierza zgodnie z przepisami nie powinno się wypuszczać, chociaż nie wiem co wolno z nim zrobić :-(