Skocz do zawartości

Przyłowy 2014_2015

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

Mój dzisiejszy przyłów na paproszka, wędka stc elite do 5g + plecionka daiwa tournament 0,8. Mierzył 78cm

Aktualny rekord w długości ryby wg rankingu WŚ to: Leszcz 76cm więc jeżeli masz fotę z miarką i interesuje cię tego typu rywalizacja to zgłaszaj śmiało:)

Złoty medal od 70cm: https://wedkarskiswiat.pl/media/pdf%20i%20prezentacje/Rekordy-Polski-WS-Normy-Medalowe.pdf

Edytowane przez luk_80
  • Like 4

Aktualny rekord w długości ryby wg rankingu WŚ to: Leszcz 76cm więc jeżeli masz fotę z miarką i interesuje cię tego typu rywalizacja to zgłaszaj śmiało:)

Złoty medal od 70cm: https://wedkarskiswiat.pl/media/pdf%20i%20prezentacje/Rekordy-Polski-WS-Normy-Medalowe.pdf

Nie interesują mnie rekordy chyba że swoje PB które w leszczu byłoby parę cm większe ale ryba była podpięta.. Zdjęcia z miarką na takim terenie gdzie był złowiony leszcz to przykra sprawa dla ryby. Trzeba by ją położyć na dużych kamieniach porośniętych trawą...

Edytowane przez sol321
  • Like 11

Dzisiaj trafił się karpik 73cm. Ryba zdrowa i bardzo silna, pomimo mocno dokręconego hamulca jak na taki zestaw hol około 13-15 minut

Elitka 66ulf + tpc2000s mg z plećką 0,08. Dziabnął crazyfisha na 2 g główce.

Za niedługo może mi się uda wrzucić filmik z holu. 

89cf2815d18b3031.jpg

77e8b48bf8215bfe.jpg

8155df61cd07d730.jpg

• Like 34

Dziś polowałem na latawce,  3 szt wyjęte ale same maluchy do 50cm, najmniejszy z nich którego udało mi sie sfilmować od poczatku do końca.  W tygodniu spróbuje sie dobrac do konkretów,ale te dziś stały daleko i byly po za moim zasiegiem przynetowym.

Swoją droga, ryby ustawiły sie ponizej tarliska jakies 500m, w miejscu gdzie nie ma zadnego dojazdu do wody na ich szczescie. Widac je z daleka, i mam nadzieje ze zaden grunciarz nie  pofatyguje sie na spacer...

Dla niecierpliwych od 4 min

Edytowane przez Miro 85
  • Like 6

Cztery godziny stania w deszczu zaowocowało jednym pięknym zebraniem Bromby 33mm.

Gejzer, nie zebranie!!!

Myślę, może 6 z przodu...?

post-50961-0-35468700-1431925429_thumb.jpg

Kręcił w bystrzu, trzymał się kurczowo dna.

Pierwsze pokazanie się na powierzchni- jest big!!!

Banan na mordzie.

Drugie podejście pod powierzchnię wymazał mi ten uśmieszek...

post-50961-0-99884900-1431925609_thumb.jpg

post-50961-0-69075800-1431925619_thumb.jpg

post-50961-0-91863600-1431925640_thumb.jpg

Antyseptykiem po zębach i z powrotem w swoje rewiry...

• Like 5