jans Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Czy ktoś z kolegów ma i użytkuje jak w temacie -spostrzeżenia opinie osobiste a nie zasłyszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 keniek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 zakupiłm hds7touch jak przetestuje to dam znać byłem raz na dorszach wydaje się być ok.zamówiłem przetwornik lss na początku maja przyjdzie jestem ciekaw jak wtedy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Czy ktoś z kolegów ma i użytkuje jak w temacie -spostrzeżenia opinie osobiste a nie zasłyszane. Ja mamA co konkretnie chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojpow Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Cześć!Podbijam po ...latach Czy ktoś mógłby mi rozjaśnić parę kwestii dot. echa z jak w temacie?Chodzi mi o StructureScan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Co dokładnie chcesz wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hudzik Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Używa Ktoś w/w echosondy i może się podzielić opinią na jej temat.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hudzik Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Nie pływam po morzu, jedynie zaporówki i mniejsze zbiorniki, echosondę będę używać głównie do spinningu.Ogólnie chciał bym się dowiedzieć od osób ,które użytkują ten model ,jak radzi sobie nad wodą(plusy i minusy tej sondy).Mogę go kupić z podstawowym przetwornikiem,a słyszałem ,że można nabyć jeszcze dodatkowe.No i czy jest możliwość wgrania polskiego meni? Bo jak przejdę z "hook x3" na ten model ,jeszcze bez polskiego języka ,to chyba w tym roku nie połowie ,tylko będę grzebał w ustawieniach nad wodą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Nową chcesz kupić? Jezyk wgrasz ale z tego co ludzie piszą to sobie polski serwis 500zl liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hudzik Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Od znajomego,On kupił wyższy model ,a tą chce mi sprzedać w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Sporo jest na YT. Ja używam G3 i nie nażekam. Jak znajomy Ci pomoże to łapniesz szybko nawet bez jezyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hudzik Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Panowie, a jaki akumulator do niej kupić ,aby wystarczył na 2-3 dni pływania ok 9 gdz dziennie i był w miarę poręczny.Wolał bym jeden większy niż kilka mniejszych na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Lifepo4 lekki, poręczny i drogi. Pojemność zapewne 40ah. Nie wiem ile pradu konsumuje to echo, ale inne tej wielkości nie brały wiecej niz 1-2A. Przy trzech dniach po 9h i 1A da Ci to 27Ah, a przy 2A juz 54Ah. Tanie wyjście to kwasiak 40-60ah za 200-300 zl. Bedzie trochę żejszy i tańszy od agm czy żelowego bo pewnie koło 11-15kg bedzie ważył. (11kg dla 40ah i kolo 15 dla 60ah). Lifepo4 wagowo kilka kg mniej ale cenowo z 5 razy tyle co kwas. Do kwasiaka wystarczy ładowarka za 50 zł do agm i żel już taka za 100zł lub więcej chyba że masz jakąś ładowarkę np. Cteka do agm i żel. Edytowane 7 Lutego 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hudzik Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 No właśnie mam "Cteka"mxs 5.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Jak masz cteka to reszta to juz tylko pelny wybor, kwas tanio i w miare lekko, agm wagowo porownywalnie do kwasa lub lekko ciężej, kosztowo trochę więcej. Żel, najciężej, i drożej od agma. Lifepo4 najdrozej bo ponad 1000 zł ale wagowo ze 2-3 kg lżej od kwasa. Jak masz silnik spalinowy z ładowaniem to kwas najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszekw72 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Odkopię temat, żeby nie robić nowego.Czy w tym modelu jak się używa tylko przetwornika StructureScan 455/800 kHz to jest wszystko to co ze "zwykłym" przetwornikiem 83/200 kHz + sonar boczny? Czy trzeba mieć podłączone obydwa na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Musisz mieć dwa przetworniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszekw72 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Dzięki za odpowiedź. A czegoś w stylu 3 w 1 nie można podpiąć jak jest np. w Elite 9 ti2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Da rade ale nie będzie Si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zakupiłem w przystępnej cenie mapę Navionics+ 44XG (Bałtyk). Mapa ma dosyć dokładne głębokości akwenów, które mnie interesują, jednak na moim urządzeniu Lowrance HDS Gen2 Touch nie mogę znaleźć/uruchomić opcji cieniowania lub kolorowania głębokości. Dodam, że aktualziacja już wygasła - stąd m.in. przystępna cena.I tu mam kilka pytań: Czy taka funkcja jest możliwa przy tej mapie i na moim urządzeniu? - przy MaxiMapa mam w menu opcje kolorowania poszczególnych głębokości, a przy Navionics tej opcji nie widzę. Czy taka funkcjonalność będzie możliwa na moim urządzeniu jeśli wykupię aktualizację (ostatnia jest z 03.2020) Czy jest jakiś inny sposób na uzyskanie map cieniowanych lub kolorowanych na podstawie batymetrii Navionics i jakiego programu np. DrDepth?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Szanowni Forumowicze, pomoże ktoś początkującemu z elektroniką wędkarską i mapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Szanowni Forumowicze, pomoże ktoś początkującemu z elektroniką wędkarską i mapami?Kolego, mapy Navionicsa są do wyświetlania, a nie edytowania w Drd Depth/Reefmaster. Z nimi nic nie zrobisz, bo pobierasz plik a nie dane możliwe do przeróbki w programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 OK, dziękuję, czyli jedna z opcji odpada.Pozostaje zatem pytanie, czy przy aktualizacji mamy Navionics można pobrać taką opcję, która pozwoli na tym urządzeniu na cieniowanie.Generalnie w tym urządzeniu taką opcję widziałem przy MaxiMapie - oczywiście tam nie była potrzebna ale takie opcje odblokowane były dostępne z menu, a przy Navionics ich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Map Navionics nie pocieniujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 OK, bardzo dziękuję, rozumiem że to ograniczenie producenta tej mapy a nie urządzenia.A czy da radę to zrobić przy użyciu map producenta C-MAP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 volkswagen Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Witam. PanOwie, mam problem z echosondą jak w tytule.Od początku- zaktualizowałem soft do wersji 6.0 z wersji jak pamiętam 5.5. Po wgraniu soft wszystko śmigało ale nie było języka polskiego. Ustaliłem z Parkerem, ze wyślę sondę a oni mi dograją polski. Tak się stało. Otrzymałem paczkę i zanim ją podpiąłem ojciec włożył do echo kartę na której byla mapa ale i instalka z wersją 6.0. Po odpaleniu zaciągnęło znowu język angielski. Pływałem Po jeziorze i wszystko było ok poza językiem. Po powrocie znowu wysłałem do parkera na wgranie polskiego. Po powrocie zonk- Polski jest ale jest też komunikat - " Brak Fix GPS"Parker umywa ręce- nie jest w stanie pomóc, zostawili mnie z problemem bez możliwości weryfikacji. Pan twierdzi, że u niego na biurku widział satelity. Czy macie jakiś pomysł co mogę nie pójść? Blokada regiony w polskim patchu? Może trefny ten patch? Może ktoś z Kolegów ma taką instalkę ale z językiem polskim? A może ktoś ma pomysł jak to inaczej ogarnąć? Nie chciałbym znowu wgrywać tej wersji z językiem EN. Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jans
Czy ktoś z kolegów ma i użytkuje jak w temacie -spostrzeżenia opinie osobiste a nie zasłyszane.
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi