jans Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Czy ktoś z kolegów ma i użytkuje jak w temacie -spostrzeżenia opinie osobiste a nie zasłyszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 (edytowane) J.polski możesz sam zrobić.Wgranie polega na wpisaniu kilkunastu znaków. Nic skomplikowanego.Dzwoń do parkera. Bedą chcieli nr seryjny echa. Edytowane 6 Października 2021 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Witam. PanOwie, mam problem z echosondą jak w tytule.Od początku- zaktualizowałem soft do wersji 6.0 z wersji jak pamiętam 5.5.Po wgraniu soft wszystko śmigało ale nie było języka polskiego. Ustaliłem z Parkerem, ze wyślę sondę a oni mi dograją polski. Tak się stało. Otrzymałem paczkę i zanim ją podpiąłem ojciec włożył do echo kartę na której byla mapa ale i instalka z wersją 6.0. Po odpaleniu zaciągnęło znowu język angielski. Pływałem Po jeziorze i wszystko było ok poza językiem. Po powrocie znowu wysłałem do parkera na wgranie polskiego. Po powrocie zonk- Polski jest ale jest też komunikat - " Brak Fix GPS"Parker umywa ręce- nie jest w stanie pomóc, zostawili mnie z problemem bez możliwości weryfikacji. Pan twierdzi, że u niego na biurku widział satelity. Czy macie jakiś pomysł co mogę nie pójść? Blokada regiony w polskim patchu? Może trefny ten patch? Może ktoś z Kolegów ma taką instalkę ale z językiem polskim? A może ktoś ma pomysł jak to inaczej ogarnąć? Nie chciałbym znowu wgrywać tej wersji z językiem EN.Dzięki i PozdrawiamPróbowałeś tego downgrade, jak pisałem na FB?Instalki nie mają języków, one są w echu i trzeba kodu serwisowego na odblok języka. Skoro PP wgrał soft raz, dlaczego nie mogą zrobić tego po raz trzeci i sprawdzić?? Jest inny sposób na GPS- antena zewnętrzna Point1, jeśli masz coś takiego, kogoś z takim urządzeniem, to wtedy - o ile nie ma ograniczeń softowych w echu- wskażesz antenę zewnętrzną jako źródło i satelity będą wykrywane przezeń. To w wariancie optymistycznym. W pesymistycznym -będziesz miał echosondę a nie plotter do map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 volkswagen Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Próbowałeś tego downgrade, jak pisałem na FB?Instalki nie mają języków, one są w echu i trzeba kodu serwisowego na odblok języka. Skoro PP wgrał soft raz, dlaczego nie mogą zrobić tego po raz trzeci i sprawdzić?? Jest inny sposób na GPS- antena zewnętrzna Point1, jeśli masz coś takiego, kogoś z takim urządzeniem, to wtedy - o ile nie ma ograniczeń softowych w echu- wskażesz antenę zewnętrzną jako źródło i satelity będą wykrywane przezeń. To w wariancie optymistycznym. W pesymistycznym -będziesz miał echosondę a nie plotter do map. W HDS nie ma opcji wgrania języka przez kod niestety. Jedynie mogę wgrać jeszcze raz soft z angielskim i sprawdzic. Co do anteny zewnetrznej- niestety nie mam opcji sprawdzenia jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 volkswagen Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Panowie, sprawa się wyjaśniła. Po wgraniu instalki ze strony lowrance powraca j.angielski ale satelity normalnie działają. Wychodzi na to, ze parker specjalnie zakłada blokadę regionu żeby ściągnąć ją u "niezależnego serwisanta". Jeśli ktoś ma instalkę wersji 6.0 w j. Polskim to będę wdzięczny i nie pozostanę dłuzny.Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amigo01 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 witam na forum dzień dobry proszę o pomoc mam LOWRANCE hds5 2 gen jak mogę pobrać darmowe mapy ze strony https://www.genesismaps.com/ proszą o wpisanie nr seryjnego oraz content id gdzie znajdę te dane w menu SONDY ich nie ma może na pudełku ale które bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Co prawda nie miałem w rękach gen2 touch ale gen 3 i wyżej już tak - menu system- na samym dole - wersja oprogramowania- nr seryjny i ID podłączenia potrzebny. zrobiłem kiedyś film na tę okoliczność: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 witam na forum dzień dobry proszę o pomoc mam LOWRANCE hds5 2 gen jak mogę pobrać darmowe mapy ze strony https://www.genesismaps.com/ proszą o wpisanie nr seryjnego oraz content id gdzie znajdę te dane w menu SONDY ich nie ma może na pudełku ale które bardzo proszę o pomoc Na Garminie 92SV będą te mapy chodziły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Na Garminie 92SV będą te mapy chodziły? Nie, Garminy niezależnie od tieru obsługują izobaty czyli QD contorurs, mapy dla Lowrance są plikami zamkniętymi w sensie braku edycji plikami graficznymi z podwiązniem gps. Aktualnie do Garmina ze slotem na kartę ciężko cokolwiek wrzucić, na wschod od nas specjaliści potrafią konwertować pliki map z danych do formatu IMG i możliwe jest ich użycie w Garminach ale nie porywa to rozdzielczością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jans
Czy ktoś z kolegów ma i użytkuje jak w temacie -spostrzeżenia opinie osobiste a nie zasłyszane.
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi