Skocz do zawartości

ZILLION + (KIJEK?!?) = RAPA

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

Mam potrzebę dobrać kija pod rapkę na Wiśle. Przynęty standard, mierząc bardziej w mniejsze wabiki do powiedzmy MAX 3/4OZ.

Do podczepienia mam Zilliona Type R akurat wolnego, plecionka.

Nie potrzebuję długiego kijka, niech dobrze kompensuje brania.

Będę wdzięczny za pomoc, dyskusje, rady, porady...

Koledzy,

Mam potrzebę dobrać kija pod rapkę na Wiśle. Przynęty standard, mierząc bardziej w mniejsze wabiki do powiedzmy MAX 3/4OZ.

Do podczepienia mam Zilliona Type R akurat wolnego, plecionka.

Nie potrzebuję długiego kijka, niech dobrze kompensuje brania.

Będę wdzięczny za pomoc, dyskusje, rady, porady...

W zeszłym sezonie za bolkami na na dolnej Wiśle latałem z kijem 8'6" na blanku Phenixa Triffecta 17lb, ciska daleko wobami 25g z pełną dynamika,ugięcie iście boleniowo,szczupakowe.

Na ten rok szykuję jednoskłada 240cm, też na blanku Triffecta opisanym 10lb i 14gc/w,w rzeczywistości dobre 12lb i górny c/w 20g w komfortowym prowadzeniu jak i rzutach(przynajmniej tak zakładam :) ).Blank switnie się ładuje ,jest lekki cięty i czuły.Będzie pod wobaski 6-20g.

M1-ki mogą być za szybkie pod standardowe wobki ze sterem,co innego boleniowe jerki.

Kijek będzie sparowany z zillionem PE special 7.9.

Nie napisałeś jakiej długości kija potrzebujesz ,oraz w ilu kawałkach.Tego Phenixa 8' można przycinać z dołu do żądanej długości.

Kamil, ten dwusklad o ktorym piszesz w jakiej dlugosci robisz?

robisz ? , czekam aż się blanki pokażą :)

chyba nie koniecznie traveli, ale nie ważne :), sam nie widziałem, więc nie będę mieszał, zwłaszcza, że to dwie skrajne opinie, a Ty z palce przecież tego nie wyssałeś, tylko z doświadczenia :)

Z czterech pierwszych trzy znam dobrze ,dość intensywnie wyginałem,jednym łowię.

Tego 17lb w jednym kawałku chyba Łukasz nie miał.Reszta pobieżnie obejrzana ,nie była w moim zainteresowaniu,ale to blanki do wędek trolingowych ,te ekstremalne wartości w oz tyczą się wleczonych zestawów z planerami włącznie.Dlatego ciężko oszacować co  za badyl wyjdzie.

http://rodmas.pl/?page_id=124

• 2 tygodnie później...