MRTNZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Koledzy, Mam potrzebę dobrać kija pod rapkę na Wiśle. Przynęty standard, mierząc bardziej w mniejsze wabiki do powiedzmy MAX 3/4OZ. Do podczepienia mam Zilliona Type R akurat wolnego, plecionka. Nie potrzebuję długiego kijka, niech dobrze kompensuje brania. Będę wdzięczny za pomoc, dyskusje, rady, porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Costum? JDM czy USDM? Jaka cena? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 ja czekam na M1 w dwuskładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 ja czekam na M1 w dwuskładzie Made in Dąbek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Koledzy, Mam potrzebę dobrać kija pod rapkę na Wiśle. Przynęty standard, mierząc bardziej w mniejsze wabiki do powiedzmy MAX 3/4OZ. Do podczepienia mam Zilliona Type R akurat wolnego, plecionka. Nie potrzebuję długiego kijka, niech dobrze kompensuje brania. Będę wdzięczny za pomoc, dyskusje, rady, porady...W zeszłym sezonie za bolkami na na dolnej Wiśle latałem z kijem 8'6" na blanku Phenixa Triffecta 17lb, ciska daleko wobami 25g z pełną dynamika,ugięcie iście boleniowo,szczupakowe.Na ten rok szykuję jednoskłada 240cm, też na blanku Triffecta opisanym 10lb i 14gc/w,w rzeczywistości dobre 12lb i górny c/w 20g w komfortowym prowadzeniu jak i rzutach(przynajmniej tak zakładam ).Blank switnie się ładuje ,jest lekki cięty i czuły.Będzie pod wobaski 6-20g.M1-ki mogą być za szybkie pod standardowe wobki ze sterem,co innego boleniowe jerki.Kijek będzie sparowany z zillionem PE special 7.9.Nie napisałeś jakiej długości kija potrzebujesz ,oraz w ilu kawałkach.Tego Phenixa 8' można przycinać z dołu do żądanej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Costum? JDM czy USDM? Jaka cena? JDM albo kastom, cenowo moze da sie zmiescic w 1500, tak zakladam wstepnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 hym, ja słyszałem opinie, że Triffecta, to nie udana seria, bo zbyt przesztywniona .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Celuje w 2.40m optymalnie w jednym kawalku. Chodzi tez o to, zeby nie byl za szybki, jak pisal Dabek. Ta triffecta smakowicie brzmi. Ile Ci on wychodzi tak na oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kamil, ten dwusklad o ktorym piszesz w jakiej dlugosci robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 hym, ja słyszałem opinie, że Triffecta, to nie udana seria, bo zbyt przesztywniona .... ? Zapewne dotyczyła traveli ,które są w dodatku sporo niedoszacowane.Te które opisałem nadają się na bolca idealnie.żadnych przesztywnień,ugięcie idealo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Celuje w 2.40m optymalnie w jednym kawalku. Chodzi tez o to, zeby nie byl za szybki, jak pisal Dabek. Ta triffecta smakowicie brzmi. Ile Ci on wychodzi tak na oko?Ile czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Zlotowek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Montuję sam,więc cena komponentów.Blank chyba z 400zł ,na przelotkach Phenixa z jakimiś bajeranckimi pierścionkami,może piana coś w stylu Dżapańskim (tak jakoś chodzi za mną),myślę się zmieścić w 8stówach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 To zrob dwa od razu, jednego dla mnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kamil, ten dwusklad o ktorym piszesz w jakiej dlugosci robisz? robisz ? , czekam aż się blanki pokażą chyba nie koniecznie traveli, ale nie ważne , sam nie widziałem, więc nie będę mieszał, zwłaszcza, że to dwie skrajne opinie, a Ty z palce przecież tego nie wyssałeś, tylko z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Z czterech pierwszych trzy znam dobrze ,dość intensywnie wyginałem,jednym łowię.Tego 17lb w jednym kawałku chyba Łukasz nie miał.Reszta pobieżnie obejrzana ,nie była w moim zainteresowaniu,ale to blanki do wędek trolingowych ,te ekstremalne wartości w oz tyczą się wleczonych zestawów z planerami włącznie.Dlatego ciężko oszacować co za badyl wyjdzie. http://rodmas.pl/?page_id=124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) to raczej nie zaryzykuję, bo u mnie nie ma gdzie pomacać tej serii, a też szukam czegoś pod bolka/cast w okolicach 8" ewentualnie + max 4" Edytowane 7 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Właśnie ten 8' do 14g pod bolenia w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 uzbroiłeś już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jak uzbroję to wrzucę fotki z gięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) super, z góry dziękuję jakbym szybko podkupił, to może Zillion J-Dream 7.9 zostanie jednak u mnie Edytowane 7 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Macie jakieś sprawdzone propozycje seryjne może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 do lotnych przynęt może to ? http://www.bakuchoya.net/item/42013053107/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 jakby był 2,3 byłoby świetnie. Trochę za długo, max 2,4. Poza tym cacko. Dzięki za kierunek, pogrzebię jeszcze w tę stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) niestety wszystko, to "adoptowane" kije bass'owe, więc większość tych 7'5'-7"6' to H-XH, a akcja nielicznych słabszych będzie trochę za szybka, gdyby nie to , to brałbym Megabass'a F4-76X7 Edytowane 17 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi