bazyloss Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 chociaż jeśli odpowiada Ci ACS, to jest ciekawy szklak http://www.megabass.co.jp/site/products/f4-12-711gta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Z ACS-em nie mam problemu (chociaz porownujac z siodlem steeza jest letki niedosyt). Tylko musialbym dobrego szklaka wziac do lapy i pomacac, nie mam w tej dziedzinie zadnego doswiadczenia. Przekopie forum, cos sue pewnie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Jak uzbroję to wrzucę fotki z gięcia Dąbek, jak idzie zbrojenie? Kiedy foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Kurna,najpierw zobowiązania,później przyjemności.Ale ruszę z budową chyba w przyszłym tygodniu,tylko jeszcze nie wiem jak ma wyglądać.W zasadzie w swoich kijach,zbytnio nie przywiązuje wagi wyglądu,ale w tym przypadku mam chęć na odstępstwa,może piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 ja tam pienie juz jak mogę, teraz już chyba zawsze będę miał rezerwową od Matagiego w szufladzie (obecnie dwie 29mm, bore 8, 38cm ) jak mi coś przyjedzie do głowy, ta ewentualna boleniówka oczywiście też dzisiaj oglądałem FX794-2, ale nie do końca byłem przekonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Z ACS-em nie mam problemu (chociaz porownujac z siodlem steeza jest letki niedosyt). Tylko musialbym dobrego szklaka wziac do lapy i pomacac, nie mam w tej dziedzinie zadnego doswiadczenia. Przekopie forum, cos sue pewnie znajdzie.Miałem kilka lat wstecz szklaki Daiwa Steez Wylie-super odjazdowy kij na Bolenie zbrojenie tradycyjne.Do dzisiaj nie znalazłem nic lepszego.Sprzedałem-błąd!Maiłem też Megabassa Shiryu też szklaka zbrojony spiralnie.Sprzedałem-błąd!Najlepszy był Steez.Mega konstrukcja absolutny top jeśli chodzi o wędkę pod Bolenie.Jedynie korek to tragedia tam była. Edytowane 21 Lutego 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Fajna rzeczka na drugiej focie. Dzięki Tomy, poczytałem już i wiem z czym to zjeść. A wiesz, człowiek się uczy na błędach. Zilliona jednak zachowałeś hahaha:-) Widziałem na Twoim poście sprzedażowym, miałeś na samym początku kijki robione w pracowni pod bolka, jak się sprawowały? Bo rozumiem, że można powtórzyć to dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 To były długie wędki.Teraz robię tylko woblery bezsterowe na Bolenie-jerki to i patyki są krótkie.Mam dwie X-Zogi na tą chwilę i Zilliona jak by się ktoś uparł to jest na sprzedaż 6,3" to trochę za krótko jak dla mnie ale za to strzał i hol to jest przeżycie na takiej wykałaczce.Myślę nad swoimi patykami po moje przynęty i może w tym roku coś ukręcę sam.Na czym?Zobaczę.X-Zoga jest bardzo ok.ale tylko po rzutach mogę to stwierdzić.Ryb jeszcze na nich nie miałem[uzbrojone w zimę].Coś by się przydało jeszcze lżejszego choć tą do 60gram Jazie chyba będzie można łowić-i na klatę go . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 W takim razie nie pozostaje nic innego jak czekać na testy pod obciążeniem X-Zogi, daj znać jak już je rozdziewiczysz! Zilliona chętnie bym Ci zabrał, ale skopiuję Fenwicka ESMC6102M-F, wolę coś z innej beczki. No i może Dąbek jak się ogarnie z tych zobowiązań coś pokaże ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 7-ę Zogę mam, świetny kij Ciekaw jestem tej 4-czki Tomek?? Ciekawe jak się spiszę?? Tez myślę o jeszcze jednej, może czwórka, może trójka, coś się wybierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 a ten Shiryu, to który był ? http://b-net.tackleberry.co.jp/ec/stk/stk_detail.cfm?stkNo=7352123D04567657890123LJ&shopID=310898NZ769120000KA0E&keyS=23775I5103613001KFL9&key1=7714202IU1075582000281R6http://b-net.tackleberry.co.jp/ec/stk/stk_detail.cfm?stkNo=7711123UF4567508890123S2&shopID=463130000D798105760MXH&keyS=27815G0101013162W9WZ&key1=7585249TF10156570032436V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ano to ,ten z pierwszego linku.Docieram go trzeci roczek,i ma u mnie dożywocie, jest zajebisty.Zresztą Steez Raptor i Morethan branzino też są super a, zapomniałem o Temujin Skyscraper ,wszystkie od Tomiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 hymm, skoro Ci ACS nie przeszkadza, to masz przecież faje kije w MJ Arrival over seven, całe w tytanach Fuji http://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/brand.jsp?mode=cover/overseven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jak na Japońce design taki przedpotopowy.No i bałbym się korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 ja wiem, wg mnie to typowo jopoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Wlasnie, korek. MJ robi super kijki, ale mam alergię na korasa, wolę pianę. Za dużo tego jest cholera, ciężko się zdecydować. Jak dziecko w sklepie z zabawkami:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 korek w wędkach JDM jest podły, ale jeśli już to MJ, jedną rękojeść nawet impregnowałem i szpachla nie wyszła, w przeciwieństwie do MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 kurde nie wiem, chyba pójdę w kastoma. Spróbuję sobie zrobić kijka na zamówienie, mam nadzieję że będzie ok. Nie zamawiałem nic z Japanerii bezpośrednio do tej pory, a widzę, że to chyba jedyny sposób na zacne kijki. Xzoga? MB? LC? Muszę się chyba napić i zastanowić ahaha:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Tomy, a ten Wylie od jakiego min cw się dobrze ładował, bo tak sobie patrzę i jest ładna sztuka do wyrwania za przyzwoite jeszcze pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 oj chyba muszę poćwiczyć z googlem, bo mnie się nie pojawiła żadna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 dałbym linka, ale zaraz mi wyrwiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Tomy, a ten Wylie od jakiego min cw się dobrze ładował, bo tak sobie patrzę i jest ładna sztuka do wyrwania za przyzwoite jeszcze pieniądze Ja nim łowiłem tylko Bolenie i trafiały się dość często Kleksy takie pod 60cm.Trudno odpowiedzieć od jakiego cw.się dobrze ładuje.Myślę że od 8gram takie wobki najlżejsze stosowałem.Kij ma tragiczny korek ale można to wybaczyć.Jest to wędka dość masywna na optykę.Przelotki nietypowe dość wysokie stopki jak na casta.No!ale wszystko grało a Bolenie łowiło się tym kapitalnie.Tu widać Bazyloss że jest to kawał szpady od dolnika po szczytówkę. Edytowane 24 Lutego 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) to bo to szkło jednak, szczyt 2,2mm, dolnik 12,9mm http://page13.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/r110943527 kto pierwszy ten lepszy ? Edytowane 24 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 to bo to szkło jednak, szczyt 2,2mm, dolnik 12,9mm http://page13.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/r110943527 kto pierwszy ten lepszy ? Weź... Który krzaczek zmienia na angielski?!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 a ja jednak na bolki biegam coraz rzadziej, więc postanowiłem poszukać w niższej półce i przypomniałem sobie o Major Craft'ie i Daiwie Tatula na razie spytałem o MJ Corkish over7 CKC-78M (wyniósł by ok. 750zł z wysyłką) i Tatule 771MRB ale chyba padnie na MJ, bo mogę połączyć wysyłkę z inną wędką, którą zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi