Skocz do zawartości

ZILLION + (KIJEK?!?) = RAPA

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Kij oficjalnie już w magazynie FJ. Także nieźle na razie idzie. Wracając do tematu - kij jest, zillion jest. Ale może jakieś przemieszki przy kręciole? Tomy, widziałem na Xzogach masz zakręcone Ryogi, możesz kilka słów odnośnie doświadczeń przy łowieniu boleni? Ktokolwiek jakieś przemyślenia?

Brak mi Ryogi pasują.Jak dla Mnie, aby jedyne multiki w których podchodzi mi kultura Pracy, Nawój ppkt i moc.No ppkt i żartem terkotka hamulca.Są do maszynki mocno dopracowane pod każdym względem.Miałem je wcześniej, potem sprzedałem, przerzuciłem Sporo innych nawijaków, sprzedałem , kupiłem Znowu Ryogi i już nie sprzedam.No! chyba że mi się zachce Tego. 

post-46714-0-10633800-1394749619_thumb.jpg

Tym czasem walczę ale wrył mi się dość mocno w głowę, :lol:

Edytowane przez Tomy

Mnie się już wżera czarna mamba powoli w potylicę, to fakt... Na Xzogach masz dwa rozmiary - dobrze widziałem? 1016 i 2020. Masz jakiś konkretny przedział wagowy pod nie dobrany? Pewnie nie będę używał przynęt powyżej 40gr, a będąc minimalistą wolałbym 1016.

To są indywidualne sprawy.Ja do przynęt pow.30gram używam większej ale to ze względu na to że dość częste są wtedy kontakty w wąsatymi.Mimo wszystko ani jednej batalii nie udało mi się wygrać.Teraz może z tą X-Zogą lepiej pójdzie.Jakieś takie szczęście że jak klepnie wąs to bestia jakaś.Ja już nawet nie chce żeby mi brały.

Jak przynęta nie będzie stawiać jakiś naprawdę dużych oporów w wodzie to 1016 wystarczy.

Edytowane przez Tomy

Ja mam 1016L,2020HL  i w planach 1016HL.1016L będzie służyła do wobków ze sterem.1016HL i 2020HL do jerków.1016L ze złotą szpulką tuningową można łowić spokojnie Jaśki i Klenie np.na mrówę jumbo 3,8 cm 5g.Bardzo komfortowo odległość 30metrów praktycznie bez ryzyka brody.Byłem dzisiaj rzucałem i to z X-Zogi max.60g cw.to chyba się tak przelicza że do rzutu to jest 40% tego co w opisie  tj.25g.Myślę że jak ruszą Jaśki które mnie interesują to użycie tej wędki nie będzie przesadą.