Skocz do zawartości

ZILLION + (KIJEK?!?) = RAPA

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

ja tam pienie juz jak mogę, teraz już chyba zawsze będę miał rezerwową od Matagiego w szufladzie (obecnie dwie 29mm, bore 8, 38cm :) ) jak mi coś przyjedzie do głowy, ta ewentualna boleniówka oczywiście też :)

dzisiaj oglądałem FX794-2, ale nie do końca byłem przekonany

Z ACS-em nie mam problemu (chociaz porownujac z siodlem steeza jest letki niedosyt). Tylko musialbym dobrego szklaka wziac do lapy i pomacac, nie mam w tej dziedzinie zadnego doswiadczenia. Przekopie forum, cos sue pewnie znajdzie.

Miałem kilka lat wstecz szklaki Daiwa Steez Wylie-super odjazdowy kij na Bolenie zbrojenie tradycyjne.Do dzisiaj nie znalazłem nic lepszego.Sprzedałem-błąd!

Maiłem też Megabassa Shiryu też szklaka zbrojony spiralnie.Sprzedałem-błąd!

Najlepszy był Steez.Mega konstrukcja absolutny top jeśli chodzi o wędkę pod Bolenie.Jedynie korek to tragedia tam była.

post-46714-0-48607000-1392979290_thumb.jpgpost-46714-0-27118300-1392979552_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Fajna rzeczka na drugiej focie. Dzięki Tomy, poczytałem już i wiem z czym to zjeść. A wiesz, człowiek się uczy na błędach. Zilliona jednak zachowałeś hahaha:-) Widziałem na Twoim poście sprzedażowym, miałeś na samym początku kijki robione w pracowni pod bolka, jak się sprawowały? Bo rozumiem, że można powtórzyć to dzieło?

To były długie wędki.Teraz robię tylko woblery bezsterowe na Bolenie-jerki to i patyki są krótkie.Mam dwie X-Zogi na tą chwilę i Zilliona jak by się ktoś uparł to jest na sprzedaż 6,3" to trochę za krótko jak dla mnie ale za to strzał i hol to jest przeżycie na takiej wykałaczce.Myślę nad swoimi patykami po moje przynęty i może w tym roku coś ukręcę sam.Na czym?Zobaczę.X-Zoga jest bardzo ok.ale tylko po rzutach mogę to stwierdzić.Ryb jeszcze na nich nie miałem[uzbrojone w zimę].Coś by się przydało jeszcze lżejszego choć tą do 60gram Jazie chyba będzie można łowić-i na klatę go . :lol:

post-46714-0-61096600-1392987973_thumb.jpgpost-46714-0-52995800-1392987993_thumb.jpg

W takim razie nie pozostaje nic innego jak czekać na testy pod obciążeniem X-Zogi, daj znać jak już je rozdziewiczysz! Zilliona chętnie bym Ci zabrał, ale skopiuję Fenwicka ESMC6102M-F, wolę coś z innej beczki. No i może Dąbek jak się ogarnie z tych zobowiązań coś pokaże ciekawego?

kurde nie wiem, chyba pójdę w kastoma. Spróbuję sobie zrobić kijka na zamówienie, mam nadzieję że będzie ok. Nie zamawiałem nic z Japanerii bezpośrednio do tej pory, a widzę, że to chyba jedyny sposób na zacne kijki.

Xzoga? MB? LC? Muszę się chyba napić i zastanowić ahaha:-)

Tomy, a ten Wylie od jakiego min cw się dobrze ładował, bo tak sobie patrzę i jest ładna sztuka do wyrwania za przyzwoite jeszcze pieniądze :)

Ja nim łowiłem tylko Bolenie i trafiały się dość często Kleksy takie pod 60cm.Trudno odpowiedzieć od jakiego cw.się dobrze ładuje.Myślę że od 8gram takie wobki najlżejsze  stosowałem.Kij ma tragiczny korek ale można to wybaczyć.Jest to wędka dość masywna na optykę.Przelotki nietypowe dość wysokie stopki jak na casta.No!ale wszystko grało a Bolenie łowiło się tym kapitalnie.

Tu widać Bazyloss że jest to kawał szpady od dolnika po szczytówkę.

post-46714-0-61290200-1393226307_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

a ja jednak na bolki biegam coraz rzadziej, więc postanowiłem poszukać w niższej półce i przypomniałem sobie o Major Craft'ie i Daiwie Tatula

na razie spytałem o MJ Corkish over7 CKC-78M (wyniósł by ok. 750zł z wysyłką) i Tatule 771MRB

ale chyba padnie na MJ, bo mogę połączyć wysyłkę z inną wędką, którą zamówiłem