teethar Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Cześć, mam możliwość zrobienia drobnych "pakupków" w USA. Zostaną mi dostarczone do rąk własnych przez kuzynostwo. I teraz mam do Was pytanie koledzy, co można brać obecnie w ciemno w Stanach - jakieś niesamowite promocje, wyprzedaże itp. ? Generalnie poszukuję krótkiej muchóweczki (max. 7' najlepiej #4,5) do biegania po zakrzaczonych siurkach, oraz kołowrotka w klasach 4,5. Na oku mam na razie Butter Stick od Redingtona, chociaż cena powala (250$). W bardzo dobrej cenie są również krótkie szklaczki z serii CGT od Cabelas'a (75$/szt.!!) no i już od dłuższego czasu chcę poćwiczyć z Eagleclaw Featherlight (bardzo dobrze recenzowanym jak na wędkę za 25$) i tą wędkę (6'6" lub 7') na pewno wezmę. Byłbym wdzięczny jakby ktoś zorientowany w rynku amerykańskim coś mi doradził. Pozdrawiam i stawiam piwko za odpowiedzi!BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Poszukaj na www.barlowstackle.com lub www.cabelas.com a najlepiej w okolicy, w której będziesz sklepu stacjonarnego -w USA sklepów wędkarskich jest od groma edit: co do super wyprzedaży to w USA najwięcej ich jest w czarny poniedziałek i czarny piątek (tak chyba u nich to wypada, dwa razy w roku), a bieżące promocje, darmowe wysyłki itp są na porządku dziennym, z tym że trzeba dobrze czytać szczegóły. powodzenia Edytowane 7 Lutego 2014 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 w temacie muchówek to nie bardzo mam pojecie -wręcz żadne ale były tematy już o sklepach online w USA bass pro ma wiele stacjonarnych sklepów w których bylem osobiście i można tam oszaleć czarny piątek czy cyber monday to dużo zniżek darmowe przesyłki ale dopiero dzień po świecie dziękczynienia czyli ostatni piątek listopada zatem pozostaje Ci kolego grzebanie w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 To teraz trochę informacji od osoby, która dokonuje ciągle zakupów w Cabelasie..Cabelas stosuje następującą politykę cenowa. Wprowadza sprzęt wędkarski na rynek.. Pod koniec sezonu spuszcza z ceny ok. 10-20 procent. Po jakimś czasie znowu spuszcza cenę o dalsze 10-20 procent i dochodzi to czasem do 50 procent obniżki. Mija miesiąc, czasami nawet krócej i znowu podnosi cenę i tak w kółko. Wielokrotnie to " przećwiczyłem". Czarne piątki, cyber poniedziałki itp nie maja na to wpływu, jeżeli wypada to pod koniec sezonu, a tak jest to jest obniżka.Teraz kończą się obniżki na sprzęt myśliwski, sprzęt wędkarski wraca do cen. Bywa jednak tak, że w środku sezonu tanieje na internecie na tydzień, dwa i wraca do ceny.Na pewno jednak jak upatrzymy sobie artykuł do kupienia i poczekamy, obserwując towar to w dłuższym okresie czasu kupimy go taniej. Tak jest zawsze. Co innego sklepy Cabelasa. W sklepach ceny czasami są obniżone tak jak w internecie, czasami w sklepie obniżka większa a czasami niższa. No, ale trzeba mieć blisko do sklepu, aby móc porównać ceny.Proponuje obserwację strony Cabelasa http://www.cabelas.com/catalog/browse/bargain-cave/_/N-1102576?WTz_l=SBC i czekać na wymarzony sprzęt.Inny duży sklep wędkarsko-myśliwski to Bass Proo http://www.basspro.com/, ale tutaj zniżki są rzadsze. Inna polityka cenowa. Proponuję zakupy na ebay. Tutaj sprzęt wędkarski zawsze ok. 30 procent taniej niż w sklepach, lecz nie wszystko jest osiągalne. Często sprzęt wyprzedają mniejsze sklepy wędkarskie i są prawdziwe okazje. Trzeba mieć czas i transport z USA. Oczywiście można poszukać w internecie mniejszych sklepów wędkarskich i zawsze każdy znajdzie, to co lubi.Także darmowe przesyłki są oferowane przy zakupach w sklepach wędkarskich, ale nie jest to zawsze i czasami zależy od wartości zakupów. W każdym bądź razie dokładnie trzeba czytać stronę główną sklepu, gdzie jest informacja o przesyłce.. Powodzenia w zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 dzięki Panowie, bajer polega na tym, że rodzina mieszka w stanach a do PL przyjeżdża dopiero 18.03.2014 więc mam jeszcze grubo ponad miesiąc na polowanie mieszka tam na stałe, więc mogę wysyłkę też do niego zrobić. a on to po prostu zabierze i przywiezie. Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jak ktoś ma coś do dodania - chętnie poczytam. Dziękuję i pozdrawiam! B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Dzisiaj miałem w łapach Daiwe Aird 3500 i wydał mi się fajny , taki exage tylko ładniejszy, widziałem na ebayu po 60 $ wziął bym ze 2 sztuki gdybym miał opcje jak Kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 tyle że ja szukam sprzętu muchowego. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Może przeglądając aktualne ofert w : http://www.basspro.com natrafiliście na coś ciekawego? Przyznam sie, że od kilku dni przeglądam i nic specjalnego nie trafiłem a mam możliwość zrobienia tam zakupów dzięki uprzejmości kolegi, który poleciał do USA i ma sklep pod nosem. Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Wydaje mi się, że na obniżki trzeba teraz trochę poczekać. W tym okresie przedświątecznym zaczynają się bardzo fajne przeceny (od połowy listopada już coś się dzieje). Sam mam już co nieco upatrzone i czekam, aż zjadą z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi