Ostatnio miałem kontrole policji wodnej na Odrze. Panowie podpłynęli i pierwsze, co to powiedzieli, że kamizelki powinny być RATUNKOWE (takie z kołnierzem) a nie asekuracyjne. Spytali się też gdzie mamy KOŁO RATUNKOWE wiem, że powinien być dodatkowy środek ratunkowy, tylko jak pływać na pontonie 3,3m z dwiema osobami, sprzętem i kołem. Pytałem się czy w zastępstwie koła może być rzutka ratunkowa (jest sporo mniejsza i łatwiej ją spakować na pokład) powiedzieli, że nie ewentualnie podkowa ratunkowa, tylko, że z tego, co wyczytałem, podkowa nie stanowi środka ratunkowego. O gaśnice też się spytali. Mandatu nie dostałem, jedynie pouczenie. Jakie macie doświadczenia z policją na wodzie, pływacie z kołami ratunkowymi? Szukałem obowiązujących przepisów i nic nie znalazłem może ktoś wie, co powinno być na łodzi wędkarskiej?
Pytanie
Waldek
Witam
Ostatnio miałem kontrole policji wodnej na Odrze. Panowie podpłynęli i pierwsze, co to powiedzieli, że kamizelki powinny być RATUNKOWE (takie z kołnierzem) a nie asekuracyjne. Spytali się też gdzie mamy KOŁO RATUNKOWE wiem, że powinien być dodatkowy środek ratunkowy, tylko jak pływać na pontonie 3,3m z dwiema osobami, sprzętem i kołem. Pytałem się czy w zastępstwie koła może być rzutka ratunkowa (jest sporo mniejsza i łatwiej ją spakować na pokład) powiedzieli, że nie ewentualnie podkowa ratunkowa, tylko, że z tego, co wyczytałem, podkowa nie stanowi środka ratunkowego. O gaśnice też się spytali. Mandatu nie dostałem, jedynie pouczenie. Jakie macie doświadczenia z policją na wodzie, pływacie z kołami ratunkowymi? Szukałem obowiązujących przepisów i nic nie znalazłem może ktoś wie, co powinno być na łodzi wędkarskiej?
Top użytkownicy dla tego pytania
8
6
5
5
Popularne dni
8 Lip
17
20 Mar
13
27 Paź
10
10 Wrz
7
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 8 odpowiedzi
Janusszr 6 odpowiedzi
milupa 5 odpowiedzi
DanekM 5 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lip 2008
17 odpowiedzi
20 Mar 2018
13 odpowiedzi
27 Paź 2017
10 odpowiedzi
10 Wrz 2017
7 odpowiedzi
Popularne posty
Janusszr
Za samo posiadanie fajek przy sobie powinni ostro karać....
Tresor
A ja mówię pisz chłopie pincet dla mnie to jak splunac dla ciebie to wyżyny... UJ ze dużo ale mina bezcenna.... Czasem warto. Tak już mam...
psulek
Droga wodna to cały akwen. Tor wodny to wydzielona część drogi wodnej, zapewniająca odpowiednie parametry żeglugi (głębokość). Możesz łowić na drodze wodnej, ale poza granicami wyznaczonego toru wodne
85 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi