Skocz do zawartości
  • 0

Szarpane Haribo - czy guma miękka (jerkowana) nie pęka? - część II - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Parafrazując Daniela, naszego forumowego Guzu ‘Jerkowanie to nie zestaw castingowy z pazurem do rzucania cegłami, tylko technika prowadzenia przynęty’. Punkt! Niestety 95 ze 100 wędkarzy, nie tylko w Polsce, ale w większej części Europy nadal myśli w tych kategoriach. Jeżeli 95% łowiących jest w błędzie, to coś jest nie tak i to ‘coś’ należy jak najszybciej zmienić. Nie będę się rozwodził nad powodami tego stanu rzeczy. Czy jest to tylko marketing, niewiedza ‘medialnych guru’, czy może coś innego – jest mi zupełnie obojętne. Ważne jest (dla całej redakcji jerkbait.pl), aby choć trochę to ‘coś’ zmienić.

Zapraszam do lektury artykułu o softjerkach.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O cholera, a po co opalasz plecionke stalowa? Chodzim o to ze jak zaplatasz goraca a potem stygnie to sie dodatkowo obkurcza i lepiej trzyma?

Czy tylko oplatasz krotszy koniec plecionki stalowej dookola glownej linki przyponu, bez zadej koszulki termokurczliwej, zaciskow itp? Nie rozplatuje sie?

wypalam stalke (UWAGA! TYLKO KROTSZY KAWALEK!), bo rozgrzana do bialosci i ostudzona rozhartowuje sie i traci sprezystosc, tzn. odksztlaca sie i nie wraca do pozycji wyjsciowej, dzieki temu oplot pozostaje na miejscu i nie rozplatuje sie ... nie potrzeba zadnych dodatkowych zabezpieczen

A czy nie traci na wytrzymałości?

Tak z ciekawości pytam? Bo jeżeli traci, to jaki kawałek owijki jest nierozhartowany?

• 0

Nooo chłopaki :huh: jesteście powaleni!

Artykuł zacząłem czytać, ale do końca nie dotarłem. Znudził mnie trochę. Ale widząc, co się dzieje w wątku widać, że nie z tej bajki przyszedłem. Doceniam jednak nakład pracy a przede wszystkim chęci!

Do zabrania głosu skłoniło mnie natomiast pytanie do autora. Fragment, który mnie zaciekawił, ale nie do końca rozumiem, co było w zamyśle.

Skoro już piszemy o bassach, to do okonia i sandacza już tylko jeden krok.

• 0

Jak to dobrze że czasem ktoś nas zaszczyci, wpadnie i oświeci, konstruktywnie opieprzy i od razu żyje się lepiej. Pytanie tylko komu? :unsure: Powiedz Tomaszek - ty osiągasz czasem z czegoś satysfakcję? Bo so far to 100% zjeby, wszystko maniactwo, amatorka i popelina...

• Like 1

• 0

Widzisz @Tomaszek, z każdej bajki, każde dziecko pobiera jakąś naukę. Ja też, mimo, żem chyba, już nie dziecko.

Bajki z morałem są jeszcze ciekawsze.

Twój morał jest czytelny- nie zaglądaj do wątku, skoro temat Cię nudzi ;)

Aha. Nie czuję się powalony

• 0

Doceniam jednak nakład pracy a przede wszystkim chęci!

Jestesmy zaszczyceni i z pewnoscia zacheci nas to do dalszych usilowan.

Ja jednak mam propozycje...z racji m-ca zamieszkania (rybne wody, tematow sporo) moze skrobnalbys jakis artykolik.

I to wcale nie jest zlosliwosc...Redakcja to sa ludzie, powaleni ale jednak ludzie. Trudno sie spodziewac, ze beda mieli caly czas powalajace pomysly.

Malo tego, nie kieruje tego do 1ej osoby. Sa przeciez wsrod nas ludzie zamieszkujace rozne strony Swiata. Jak to szlo: zyjesz lokalnie, myslisz globalnie :D

Gumo

• 0

Skoro już piszemy o bassach, to do okonia i sandacza już tylko jeden krok.
...

w zamysle autora byla skutecznosc tych bassowych, jakby nie bylo, wabikow, kiedy polujemy nimi na duze okonie albo sandacze, zwlaszcze te okonie i sandacze, ktore lubia sie chowac w plytkiej i czystej wodzie, wsrod gestej roslinnosci i innych tym podobnych srodowisk bardzo sprzyjajacych podawaniu przynet sztucznych, zwlaszcza tych wyposazonych w kotwice Edytowane przez pitt

• 0

zeby jeszcze lepiej dzialalo kazalem sobie zbudowac do tej wariacji odpowiednia wedke, specjalnie pod sofjerki :mellow:

po kilkunastu tygodniach ciezkiej i bardzo konstruktywnej korespondencji z lukaszem masiakiem urodzil mi sie nowy i bardzo specjalny kijek, o ktorym moge wstepnie napisac tak:

fantastyczna dlugosc, waga, wywazenie, ugiecie, akcja, szybkosc blanku w stosunku do jego dlugosci, czulosc i moc, ta wedka jest moim absolutnym faworytem i bije dotychczaswych ulubiencow z regalu st. croix tournament, kij pozwala na perfekcyjna prezentacje paktycznie kazdego jerkbaita z gumy w przedziale wagowym od 10 do 30 gram

wykonanie jest absolutnie top, jakosciowo najwyzsza klasa, po prostu fantastyczne rekodzielo!!!

• 0

zeby jeszcze lepiej dzialalo kazalem sobie zbudowac do tej wariacji odpowiednia wedke, specjalnie pod sofjerki :mellow:

po kilkunastu tygodniach ciezkiej i bardzo konstruktywnej korespondencji z lukaszem masiakiem urodzil mi sie nowy i bardzo specjalny kijek, o ktorym moge wstepnie napisac tak:

fantastyczna dlugosc, waga, wywazenie, ugiecie, akcja, szybkosc blanku w stosunku do jego dlugosci, czulosc i moc, ta wedka jest moim absolutnym faworytem i bije dotychczaswych ulubiencow z regalu st. croix tournament, kij pozwala na perfekcyjna prezentacje paktycznie kazdego jerkbaita z gumy w przedziale wagowym od 10 do 30 gram

wykonanie jest absolutnie top, jakosciowo najwyzsza klasa, po prostu fantastyczne rekodzielo!!!

Aaaaaa, to nie, to nie...... No nie w porządku to jest :( . Tak bez zdjęcia, bez parametrów