Skocz do zawartości

st. croix Legend Tournament 2,3 cw. 4-12 gr extra fast akcja

fenix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Interesuja mnie opinie urzytkownikow posiadajacych wedke na tym blanku, czy  jest czuła?  Jakie ma ugiecie?  Jak zachowuje sie pod ryba?  Jakimi  przynetami  mozna komfortowo lowić ,od dolnego zakresu po  górny ?, St.Croix Legend Tournament

4S76MLXF2

2,30m

2

4-12g

4-10lb

Exfast   

• 5 miesięcy temu...

Kolego, sugeruję kontakt z chłopakami z CoronaFishing. Korzystałem z konsultacji kiedy dobierałem własny kijek STC. Mogę ich polecić. A co do kija, o który pytasz, z mojego doświadczenia wynika, że STC są zwykle dość mocno przeszacowane jak na polskie standardy. Sądzę, że będzie to dość mocny kijek jak na deklarowane 12g. Ale to sprawa gustu, no i konkretnego zapotrzebowania. Sam nabyłem 11. gramową elitkę, 2.13. Wędeczka pod lekkie sandacze. Bardzo czuła, bardzo dynamiczna, baaaardzo ostra, żeby nie powiedzieć sucha. Zgadzam się jednak z opinią marius13, niby znakomity kij, ale jakoś mi nie leży. 

Rozmawialem z chłopakiem od montażu .decyzja już zapadla.....blank po zdarciu lakieru i zupełnie i nnym przezbrojeniu będzie genialny ......ale przerabianie gotowego kija mija się z celem, wiec zaczynam od "nowa" kij na gielde nowy blank i do robooooty ...meczy mnie to już <_< .........pozdrawiam :)

Jak szukasz kija typowo pod sandacza na lekko to bierz Matagi Super Shore M, Elite wysiada - niby szczytowy, ale jednak nie do końca, Tournament będzie miał bardziej płynne ugięcie przy tej samej mocy. I jak dobrze załatwisz to Matagi wyjdzie sporo taniej od Elite czy Torunament.