nurek28 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam.Chcę kupić multik i mam dylemat.Czy kupić nową tatulle czy stare dobre curado 101 .Będe go używał do lekkiego trola i casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Pytanie z serii czy lepszy bentley czy ferrari Oba multiki mają swoich zwolenników.Tatulka nowocześniejsza i ładniejsza to tyle Edytowane 10 Lutego 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Możesz jeszcze chwilę poczekać, żeby dowiedzieć się jakie są minusy Tatuli i jej rzeczywista trwalość, bo na razie jest tak krótko na rynku, że ciężko o odpowiednią opinię. Albo zrób wykopaliska w internecie i porównaj Ja wybrałbym curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ja też miałem ten sam dylemat , ale cierpliwie czytalem wszystkie opinie za i ptzeciw az trafilo sie curado E na gieldzie i tak jak kolega napisal to przynajmniej jest sprawdzona konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ten rok będzie rokiem Tatuli, więc niebawem się okaże, czy wyprze stare,sprawdzone konstrukcje do lamusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 nie chcę krakać, ale jakoś mam złe przeczucia co do pająka Maniek. Trzeba poczekać i sprawdzić - najlepiej na własnej skórze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 poza tym jesli bierzesz pod uwage TA(ran)TULE to wypadało by brać pod uwagę curado 200/201 a nie setkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie chodzi o wielkość gdyż będzie to zapas na łódce. Do średniego casta mam scorpiona xt 1001, a szkoduje go do trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Tym bardziej proponuje dwusetke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja również. . Ma lżejsza szpulkę a co za tym idzie powinna niżej zejść. . Kręci prawie tak samo na sucho. Tylko jest duża.....Jak miałbym wybrać między nową Tatulą a CURADO201DHSV to bym wybrał Curado. A mozna czasem trafić za 3-4 stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 poza tym jesli bierzesz pod uwage TA(ran)TULE to wypadało by brać pod uwagę curado 200/201 a nie setkę...Witam, no właśnie mam wątpliwości, zakładając że kije Tatula są dedykowane do tego młynka a ich maksymalny cw to1,5oz, czyli zgodnie z tabelką, odpowiada to Curado wielkości 100.W tym roku postanowiłem spróbować pobawić się castem, moje doświadczenie w tym temacie jest żadne, dzięki uprzejmości jednego z właścicieli sklepów (w Niemczech) miałem możliwość porównania obu kręciołów.Oba zakładane były do kija MC Corkish 1/4-3/4oz. plecionka Fox Rage Jig Silk 0,13 ciężarek 10gr, nie wiem z czego to wynikało ale z Tatuli leciało zauważalnie dalej, ponadto przy próbach rzutu z pod siebie, na Curado miałem prawie zawsze brodę a z Tatulą nie miałem problemów. Próbowałem różnych ustawień hamulca i niewiele to pomagała, ale jak zaznaczyłem wcześniej, nie mam wprawy w operowaniu multikiem.Z tych dwóch multików stawiam zdecydowanie na Tatulę, chciałbym jednak mieć pewność, że moje domniemanie z początku postu, jest błędne i bezproblemowo wytrzyma on obciążenia do 80gr.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Curado 201E7Curado 201G7Curado 201DHSVAbu Revo STX Abu Revo SX lub jak kto woli roundy typu : Abu Ambassadeur C4 5601Abu Ambassadeur C6 RCN51/61Daiwa Luna 203L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Jeśli miałeś brody na Curado, nie jest to wina samego multika, a raczej braku doświadczeń z castem. Z dwójki tatula i Curado - zdecydowanie CU201E jak najbardziej powinno Cię zadowolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 No curadziaka miałem ze 2 sezony, dobry wybór, dobrze koledzy prawią dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dzięki za opinie.właśnie dokonałem zakupu curadziaka 201 od kolegi z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi