rothen Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Te buty z Ali wyglądają identycznie ja buty Trapera Creek Hej, oto cytat z wątku Aliexpress/sprzęt z Chin. Wpis jest z 18.12.2018 Kupiłem sobie na próbę takie o buty do brodzenia. https://m.de.aliexpr...a69cc31a06e836d Przyszły darmową przesyłka w 3 tygodnie. Przymierzałem. Rozmiarówka jest zgodna z opisem. Ja mam stopę 27,8 cm. Zakupiłem rozmiar 44 - założyłem jedna pare skarpet zwykłych, a na nie grube wojskowe, następnie nałożyłem na to śpiochy i byty pasują. Oprócz tego co napisałem wyżej to zaskoczony byłem jaką metkę znalazłem na butach. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181218/e16c5e798a79e2d273513709e14816a5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam mam pytanie kupiłem buty mikado i zauważyłem że mają otwory odprowadzające wodę.Tak pomyślałem czy piasek który będzie się tam dostawał nie uszkodzi skarpety? W necie na innych zdjęciach można zobaczyć że te otwory mają siateczkę . Czy nie lepiej by było te otwory może zakleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Piasek na pewno ma wpływ na trwałość skarpet neoprenowych. Jak masz możliwość to oddaj i kup bardziej przemyślane buty, lub zostaw i zaklej, dłużej skarpety pociągną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zwykła skarpeta bawełniana na neoprenowa powinna załatwić sprawę. Łowię dopiero kilka lat w spodniobutach i zajechałem tylko jedną parę śpiochów ale mimo ostrego traktowania skarpeta nie puściła. W spiochach moich kolegów tez zazwyczaj puszczają inne elementy, szwy w nogawkach albo po prostu membranę szlag trafia. Tak więc przeczuwam że nie te otworki będą przyczyną końca twoich śpiochów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Ostatnio poddałem swój komplet do brodzenia Robinsona poważnemu testowi, a mianowicie zabrałem go na połów bursztynów po ostatnich sztormach.W ujemnej temperaturze (do środka dres+gacie_) wśród piachu, gałęzi i innych śmieci, przez kilka dni po wiele godzin na dobę (najdłuższe wyjście 8 godzin) walczył dzielnie, nie przemókł, nie przetarł sie ani nie uszkodził, przez cały czas zapewniając mi komfort znacznie przewyższający poprzednio używane gumowe spodniobuty.Prawdę mówiąc z uwagi na lekkość i pewną delikatność byłem przekonany że nie da rady, miałem jako zapas w bagażniku tradycyjne "gumacze", a jednak.Wykorzystany mało wędkarsko (choć w kaszorek przypadkowo trafił minóg rzeczny- wrócił do wody, pierwszy raz miałem w ręce, muszę powiedzieć że fajnie umięśnione stworzenie, oraz krabik amerykański), ale po takiej akcji, jestem pod wrażeniem. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez ivar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Bez przesady, to nic wielkiego, ledwie kilkadziesiąt godzin użytkowania, każde gacie spokojnie to wytrzymują 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Spodniobuty są po całym sezonie wędkarskim na Małej Wiśle, nad morzem zostały przetestowane w warunkach silnego zapiaszczenia ( nie tylko praca w wodzie , ale też kilometry marszu plaża), uderzających w nie niesionych morzem dużych badyli (kto łowił bursztyn ten wie jakie czasem są patyki i ile tego jest, dla tych co nie wiedzą: czasem są grube jak ręka , długie ponad metr i jest ich tyle ze można przez chwilę stanąć na takiej ławicy zanim się człowiek w nią po chwili zapadnie, fale powodują że cały czas jest się przez nie udeżanym bądź szturchanym pod różnymi dziwnymi kątami i w różne miejsca ) i innych śmieci niesionych z falami (sporymi), szczerze mówiąc spodziewałem się przetarcia, przebicia, etc. Nic takiego nie nastąpiło, w związku z czym osobiście i subiektywnie jestem pod wrażeniem. Jeśli to nic wielkiego to ok, ale nie spodziewałem się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Bez przesady, to nic wielkiego, ledwie kilkadziesiąt godzin użytkowania, każde gacie spokojnie to wytrzymująBartek, nie każde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 OK, ja jeszcze mało widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ja tez nie wiele, ale dwa razy udało się przyuważyć, lejące gacie, po pierwszym wejściu do wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Zaciekawiły mnie buty z Jula https://www.jula.pl/catalog/odziez-i-artykuly-bhp/obuwie/obuwie-robocze/buty-wysokie/obuwie-ochronne-974240/ Ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Stalowe podnoski i brak szytej podeszwy u mnie by je przekreśliły. Każdy kto polecał mi buty bhp do brodzenia przestrzegał by brać te bez metalu wewnątrz. Poszukaj sobie jakichś pod hasłem "metal free". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Panowie a cos tego typu wchodzi w gre? https://www.decathlon.pl/buty-sg900w-id_8494229.html Może nie do końca budżetowe bo 400zl ale sprawiają wrazenie bardzo solidnych (macałem w sklepie). Z zewnątrz laminowana skóra, wnętrze gładkie i równe. Lepiej w tym budżecie wybrać buty dedykowane do brodzenia z niższej półki czy trekkingowe ze średniej/wyższej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Mariusz, zerknij na promocje na normalne buty do brodzenia: VISION, SCIERRA, AQUAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Panowie a cos tego typu wchodzi w gre? https://www.decathlon.pl/buty-sg900w-id_8494229.html Może nie do końca budżetowe bo 400zl ale sprawiają wrazenie bardzo solidnych (macałem w sklepie). Z zewnątrz laminowana skóra, wnętrze gładkie i równe. Lepiej w tym budżecie wybrać buty dedykowane do brodzenia z niższej półki czy trekkingowe ze średniej/wyższej? Jakbym miał tyle wydać to brałbym buty dedykowane do brodzenia ze względu na gwarancję tylko i wyłącznie. Jeśli coś złego stanie Ci się z tymi to przez używanie ich niezgodnie z przeznaczeniem nikt Ci nie wymieni ani nie zwróci kasy. Z opinii kilku forumowiczów (może nawet większości), którzy mi doradzali wiem natomiast, że dobre buty bhp są w stanie wytrwać dłużej niż te przeznaczone do brodzenia Ta opinia powtarzała się wielokrotnie. Swoje do brodzenia kupiłem tylko dlatego, że trafiły się w atrakcyjnej cenie (160zł), jak nowe i z trwającą gwarancją. W innym przypadku brałbym BHP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Śledzę całą zimę ale niesety jak są fajne promocje to tylko na małe rozmiary. Ok zostaję czekanie na okazję Ale buty z linku i tak fajne do łowienia z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) W tamtym sezonie używałem najtańszych trekingów z Decathlonu. Te tanie z Decathlonu mają bardzo cienką podeszwę i czuć każdy kamyk pod nogą trzeba kupować dwa rozmiary większe, ale po sezonie łażenia nic im nie dolega.Teraz zakupiłem takie: https://s.click.aliexpress.com/e/ZYyyPyN Na te trzeba brać poprawkę, bo są duże. Normalnie noszę 44,5-45 (29cm)Zamówiłem więc rozmiar 46 i są trochę za duże. 45 byłyby lepsze Dotarły po 12 dniach od zamówienia. Edytowane 3 Lutego 2019 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Po 10 wyjściach nad wodę buty, z postu powyżej, powędrowały do szewca. Celem sklejenia podeszwy.Niestety tego produktu nie mogę polecić.Może i jest w tym trochę mojej winy, bo zdarzyło się dosuszać na kaloryferze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Cos na nadchodzace, gorace lato - klimat sie zmienia, a i w domu mozna sie pokazac https://www.gearbest.com/men-s-slippers/pp_1125725.html?wid=1433363&utm_source=tt_de&aid=259996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Witam.Mam te klapki od świąt - dostałem pod choinkę od braciaka.Czaderskie, ale do chodzenia po domu się nie nadają za bardzo. Przestałem je brać na basen - za dużą furorę robiły ... skapnąłem się sam na tym że zamiast pływać patrzę tylko czy ktoś je przypadkiem nie zajuma w końcu Pozostają wakacje i plaża.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Witam.Mam te klapki od świąt - dostałem pod choinkę od braciaka.Czaderskie, ale do chodzenia po domu się nie nadają za bardzo. Przestałem je brać na basen - za dużą furorę robiły ... skapnąłem się sam na tym że zamiast pływać patrzę tylko czy ktoś je przypadkiem nie zajuma w końcu Pozostają wakacje i plaża.Pozdrawiam.he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Po 10 wyjściach nad wodę buty, z postu powyżej, powędrowały do szewca. Celem sklejenia podeszwy.Niestety tego produktu nie mogę polecić.Może i jest w tym trochę mojej winy, bo zdarzyło się dosuszać na kaloryferze.Tak wyglądają moje po 3 wypadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Klasyk. Przerabiałem to w vision hopper i keeperach. Nigdy więcej podeszwy klejonej. Chyba że buty trekkingowe za 70 zl a nie buty za 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Czyli jednak klej chu.. yDobry szewc za 5-6 dyszek da im drugie życie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Co do szewca to tak, ale faktycznie drugie życie będą miały czyli następne 10 wyjść i będzie powtórka. Pod takim butem jest miękka podeszwa która też jest klejona już do tej właściwej podeszwy. Jak tam zacznie puszczać to klops. Równie dobrze można przykleić podeszwe do skarpetki neoprenowej. Wyjdzie na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi