Skocz do zawartości

Buty do brodzenia - wersja budżetowa

Kamil Z.

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko kwestia kleju. Im tańsze buty tym.... Żadne suszenie na grzejniku, słona woda itp nie wpływają na jakość spoiny przy dobrych produktach odpowiednio zastosowanych. Oczywiście nic nie jest wieczne a pewna jest tylko śmierć. 

Edytowane przez Paweł nizinny
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam, czy ktoś się orientuje gdzie mogę jeszcze dostać te buty, ewentualnie, które z decatlonu będę podobne?

• 6 miesięcy temu...

Kupiłem Trapera Model Montana, jak na razie jest ok. Tydzień bardzo intensywnego łowienia, po 9-10 godzin dziennie na nogach, ładnych parę kilometrów po skalach i błocie. Wyschły dopiero po powrocie do domu. Jestem zadowolony. Niezbyt ciężkie, przyzwoicie trzymają nogę, po wkręceniu kolców trzymały się porośniętych glonami skał. Rozmiarówka odrobinę zaniżona, wziąłem numer większe niż Simm'sa. Noszę buty 43, do brodzenia zawsze biorę 45, te musiałem kupić 46.

• Like 2

Ktoś może powiedzieć coś więcej na temat o butach do brodzenia Sneaker Savage Gear? Wiem, że tylko tyle że ta śnieżno biała podeszwa pewnie po pierwszym chodzeniu w wodzie już nie będzie taka ładna.

Zwykłe trampki z grubą podeszwą. Oglądałem je i ogólnie wyglądają solidnie ale u mnie zdyskwalifikował ja zwykły język jak w trampkach bez jakiejkolwiek osłony przed dostaniem się piachu.

I duże są na stopę 45 trzeba max 45.

Edytowane przez Artech

Zwykłe trampki z grubą podeszwą. Oglądałem je i ogólnie wyglądają solidnie ale u mnie zdyskwalifikował ja zwykły język jak w trampkach bez jakiejkolwiek osłony przed dostaniem się piachu.

I duże są na stopę 45 trzeba max 45.

Dzięki za odpowiedź, zaryzykowałem i zakupiłem 45. Ogólnie noszę 42 z wkładką 27-28cm (zależy jak ciasny jest but), te mają przy tym rozmiarze 29,5 cm i skarpeta wchodzi bez najmniejszych problemów. Ale ogólnie są duże "objętościowo". Przymierzę je jeszcze raz i zastanowię się nad wymianą na rozmiar mniejsze po Twojej odpowiedzi :)

Hej

Mam pytanie jak dobrać rozmiar butów do brodzenia?

Na co dzień nosze 46 i nie wiem jaki rozmiar butów dobrać 47 czy 48. Wiem, że powinien być luz w palcach tak aby nie dotykać do noska butów skarpetą neoprenową i palcami bo się szybko przetrze.

Ale nie wiem jak z boków stopy czy tez musi być luz czy może but dolegać do skarpety neprenowej?

myslałem nad takimi butami:

https://www.decathlon.pl/buty-respi-100-id_8493995.html#v2421340

lub takimi:

https://www.decathlon.pl/buty-nh100-mid-mskie-id_8492095.html

• 5 tygodni później...