intoxication Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Nic to nie da. Ogólnie są bardzo masywne i nie dopasuje ich na tyle . Mam też demar Logan ale szukam coś delikatniejszego i nie są tak ocieplanego . A bez wkładki nie będą tak wygodne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Dzisiaj dotarły buty Traper Creek. Wyglądają solidnie.W komplecie klucz i 20 kolców. Zobaczymy ile wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Zainteresowałem się butami Daiwa Versa Grip : https://allegro.pl/oferta/buty-do-brodzenia-daiwa-versa-grip-44-9251205968 Głównie ze względu na rodzaj podeszwy i jej WYPROFILOWANIE. Czy użytkuje ktoś takie buty, jaka jest trwałość tego typu podeszwy ? Te Trapery Creek mają chyba taką samą podeszwę. I wyglądają porządnie. Edytowane 29 Maja 2020 przez trex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Czy ktoś można użytkuje/użytkował buty do brodzenia Traper JUKON? Szukam butów do max 500 zł a te wyglądają na solidne i się nad nimi zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Posiadam od lutego, zaliczyły około 15 wyjazdów. Wygodne, po całym dniu nie odczuwam dyskomfortu z ich powodu. Podeszwa się nie odkleja, nic złego się z nimi nie dzieje. Bardzo polecam. Z wyglądu bardzo podobne do simms freestone, mam nadzieje, że równie długo będą służyły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 A ja polecam buty trekkingowe z Decathlonu. Od dwóch lat mam podobne do tych z poniższego linku. https://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-forclaz-100-mid-wtp-mskie-id_8383613.html Pomijając to, że pod wpływem wody popekały wstawki ze sztucznej skóry nic im nie dolega. Podeszwa się nie rozkleja i nie ma żadnych problemów. Buty są lekkie i bardzo dobrze wyprofilowane - dobre jeśli ktoś dużo wędruje nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alix90 Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Szukam butów na prezent dla mężczyzny, jaki model obuwia polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 To może w temacie, kupiłem na szybko krótkie gumiaki z wkładką wyciąganą w decathlonie, swoj normalny rozmiar. Po wyjeciu wkładki noga w skarpecie wchodzi nirmalnie, a but siegą idealnie pod wbudowane gravel guardy w krótkich vision guiding, spokojnie do latania starczą jesli szukacie czegos budzetowego i wiecej chodzicie po brzegu jak brodzicie.Jesli ktos szuka taniego rozwiazania i do takiej specyfiki to da to rade.Ja nie zakladam dodatkowych grubych skarpet pod neoprenowe. Jesli ktoś zakłada można wziać rozmiar większe. Lekkie spoko na błoto i łatwe w utrzymaniu czystości. Na Dunajec pewnie bym nie wział ale na Wisłe spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 . Na Dunajec pewnie bym nie wział ale na Wisłe spoko.Dopisz, na który odcinek Wisły. Bo chyba nie na górski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Tez mam tanie buty trekingowe z DECA i dają radę pod warunkiem, że się zna ich ograniczenia. Łowię takimi na Sanie i na Rabie. Owszem, ślizgają się na niektórych kamieniach ale jak się nie wchodzi "po cycki" to na początek wystarczą. Edytowane 21 Października 2020 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 (edytowane) Czy próbował ktoś do śpiochów ,butów z pianki EVA , coś jak Lemigo Tramp 909 ( oczywiście bez wkładki termoizolacyjnej ) jako alternatywy do późnojesiennych i zimowych wędrówek brzegowych ? Z możliwością wejścia lub przejścia przez rzekę od wielkiego dzwonu . Chodzi mi o lekkie "ciepłe" obuwie w 99% łowienie z brzegu . Edytowane 23 Maja 2021 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 (edytowane) Czy próbował ktoś do śpiochów ,butów z pianki EVA , coś jak Lemigo Tramp 909 ( oczywiście bez wkładki termoizolacyjnej ) jako alternatywy do późnojesiennych i zimowych wędrówek brzegowych ? Z możliwością wejścia lub przejścia przez rzekę od wielkiego dzwonu . Chodzi mi o lekkie "ciepłe" obuwie w 99% łowienie z brzegu . Nie próbowałem ale również ten pomysł chodził mi po głowie. Możliwe, że ma to sens nawet, jeśli trzeba co pewien czas, odlać trochę wody z obuwia.Teraz sprawdziłem Trampy 909. Ja kombinowałem o https://esklep.lemigo.pl/index.php?id_product=1068&id_product_attribute=0&rewrite=kalosz-meski-grenlander-862-roz-42-green-2909&controller=productMoje obawy, budzi jedynie możliwość szybszego przetarcia skarpety, w luźnym obuwiu. Edytowane 23 Maja 2021 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Moje obawy, budzi jedynie możliwość szybszego przetarcia skarpety, w luźnym obuwiu. To akurat wziąłem pod uwagę i wydaję się , że dodatkowa zewnętrzna 2mm skarpetka neoprenowa powinna pomóc . Poza tym buty są sznurowane i wielkiego luzu nie powinno tam być . Ale to tylko przypuszczenia , nie potwierdzone praktyką . I dlatego pytam o takie rozwiązanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Jak chcesz tanio i wygodnie do łażenia po brzegu i czasem tylko przejścia po wodzie, bez konieczności łażenia po kamieniach i wkrętów w podeszwę, to zwykłe najtańsze trekongowe za 50-70pln z Decathlonu dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Na pewno dają radę ale też nie będą tak lekkie i izolujące od zimna jak buty z EVA. Mam kalosze z EVA i sobie bardzo chwalę. Celowo piszę o piankowych bo tylko takie mnie interesują ewentualnie. Firmy obuwnicze produkują również śniegowce sznurowane z innych tworzyw, plastików i te mnie nie interesują. Budżetowo dla mnie znaczy do 150 zeta i buty z EVA załapują się. Na normalne łowienie używam nieśmiertelnych Simms 15 lat zimy nie widziałem, przyjechałem do PL i zmarzłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Kolega pytał o buty do śpiochów, więc jakie ma znaczenie czy but ciepły czy zimny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Napisałem wyżej , że więcej na brzegu niż w wodzie. Wtedy kiedy jest zimno, śnieg, lód lub ziemia zamarznięta. Wprawdzie w takich warunkach łowię coraz rzadziej no ale zdarza się, i wersja butów z EVA wydaje mi się warta spróbowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Kolega pytał o buty do śpiochów, więc jakie ma znaczenie czy but ciepły czy zimny??No w tych trekingach z Decathlonu to marzłem w stopy strasznie. W butach do brodzenia Traper Creek nie marznę, więc różnica jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Mat, jeśli większość czasu to łowienie z brzegu to weź pod uwagę skarpety z merynosa + dodatkowa skarpeta neoprenowa. Śmigam tak całą zimę biegając za trociami i nawet jak wejdę na 5-10min do wody to nie odczuwam dyskomfortu. Ważne aby but był luźny, inaczej zaburzysz krążenie i będzie zimno. Na rynku są też skarpety z ogrzewaczem, nie korzystałem ale to może być dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Dwa sezony brodzę w lemigo trampach, akurat je miałem jak kupiłem śpiochy więc poszły do brodzenia i tak zostało. Moje po wyjęciu wkładu są dość luźne więc chodzenie w nich nie należy do przyjemności. Ogólnie te buty są dość miękkie i do chodzenia w terenie raczej lepsze będą buty z twarda podeszwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Jeżeli chodzi o buty do brodzenia o dwa nr większe i wkładki grzewcze to temat przerobiłem i niestety mi się to nie sprawdziło . Nie próbowałem skarpet z ogrzewaczem , elektrycznych , ale może spróbuję Zastanowię się jeszcze nad Lemigo . Byłem w wędkarskim , obejrzałem w miarę dokładnie i nie pozostaje nic innego jak przekonać się na własnych stopach . Będzie potrzebna dodatkowa skarpeta neoprenowa cienka , ponieważ wewnątrz buta jest łączenie EVA z materiałem i o to ewentualnie mogłaby się przecierać skarpeta z gaci . Miękkość podeszwy nie przeszkadza mi . Mam kalosze z EVA i po całym dniu łażenia nie czuję zmęczenia większego aniżeli w butach do brodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 (edytowane) Zainteresowałem się butami Daiwa Versa Grip : https://allegro.pl/oferta/buty-do-brodzenia-daiwa-versa-grip-44-9251205968 Głównie ze względu na rodzaj podeszwy i jej WYPROFILOWANIE. Czy użytkuje ktoś takie buty, jaka jest trwałość tego typu podeszwy ? Te Trapery Creek mają chyba taką samą podeszwę. I wyglądają porządnie. Ktos cos bo tez sie przymierzam? Buty beda mi raczej sluzyly do chodzenia po krzakach niz do brodzenia po kamieniach. Edytowane 24 Września 2022 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Taniej już chyba się nie da???????????? Patent wymyślony na szybko, zapomniałem swoich butów do brodzenia a w bagażniku leżały stare wodery, które i tak na kolanie już ciekły a że mam nowe to skróciłem te nożem do odpowiedniej długości. Powiem, że zaliczyłem tak już 2 wypady.Praktycznie 0 wody w kaloszu i 0 piasku. Myślę, że to rozwiązanie zostanie ze mną na dłużej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Znam ludzi, używających solidnych butów roboczych. Sprawdzają się nie gorzej, niż spec-buty, z półki budżetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Znam ludzi, używających solidnych butów roboczych. Sprawdzają się nie gorzej, niż spec-buty, z półki budżetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi