DelTor0 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Filcowe podeszwy na mul to chyba nie najlepsze rozwiazanie, mozna sobie jeszdzic w takich butach jak na lyzwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) W sklepie Vision są dwa typy butów, Hopper Felt - 399 zł i Keeper - 289 złhttp://hurch.pl/buty-do-brodzenia-c17.htmlHopper Felt na filcu mam właśnie i tak jak Byku powyżej zauważył, to nie najlepsze rozwiązanie na muł... Raz, że ślizgam się w tym ostro idąc brzegiem po błocie, dwa, że muł obkleja cały filc, a trzy, że śmierdzi niemiłosiernie jak schnie... Stąd szukam czegoś na zwykłej gumowej podeszwie. Edytowane 27 Maja 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Hopper Felt na filcu mam właśnie i tak jak Byku powyżej zauważył, to nie najlepsze rozwiązanie na muł... Raz, że ślizgam się w tym ostro idąc brzegiem po błocie, dwa, że muł obkleja cały filc, a trzy, że śmierdzi niemiłosiernie jak schnie... Stąd szukam czegoś na zwykłej gumowej podeszwie. Te Keeper'y też są niby na filcu ale w zestawach do brodzenia czyli z woderami występują w opcji na gumowej podeszwie więc może można takie zamówić. http://hurch.pl/wodery-c16.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jak ktoś lubi mieć często nowe buty, to można oba modele polecić. Chyba, że faktycznie spacerek po płaskim raz na jakiś czas to może przetrwają gwarancję. Na konkretne łowienie to trzeba szukać innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ok, ale w tytule wątku mamy "budżetowe" więc albo jedno albo drugie. To tak jakby ktoś chciał Samsunga S7 za 1 zł w abonamencie za 29 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 trampki za7 zł na gumowej i trampki za kolejne 7+ tuba butaprenu za nie wiem ile + filcowe wkaldki do butow bo takie tez sa i problem z glowy za ok 20 25zl , to jest wersja bud... Jak sie rozpadną po wędkowaniu do kosza i nie żal , fajki są droższe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zrobiłem dokładnie tak jak napisał FRS1985. Kupiłem wysokie trampki na targu za 40 pln i śmigam Trzeba tylko pamiętać, że nie wystarczy wybrać nr większy o 2-3 tylko sporo więcej Najlepiej zabrać ze sobą śpiochy i wtedy przymierzać Używam ich bez doklejania filcu - bo po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Jakie możecie polecić wygodne buty do brodzenia ale również do dość długich pieszych wędrówek z miejsca na miejsce? Gumowa podeszwa musi w miare dobrze trzymać sie nawierzchni, np liści i piasku przy łażeniu w krótkich śpiochach na około jeziora, wchodząc w kolejne miejscówki do wody. Znalazłem na hurch.pl fajny model Sprinter, no ale chcą 6,5 stówy, a to trochę za dużo dla mnie... Chciałbym się zmieścić w 400-450zł. Moje kilkukrotnie używane buty Vision Hopper Felt z filcem pójdą wtedy na sprzedaż. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lebson Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ja używam zwykłych piankowych takich z dekatlona ale nie gumowce tylko takie buty. lekkie, ciepłe i suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 A co sądzicie o tym żeby z jakiś tanich butów trekkingowych zrobić buty do brodzenia i do chodzenia. Trzeba by pewnie w nich ze dwie trzy małe otwory zrobić żeby wodą miała jak wypłynąć czy to nie jest konieczne? No i pewnie rozmiar, biorąc pod uwagę, że ma się zmieścić skarpeta z neoprenu pewnie z 1-2 nr większe niż normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielinskik Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 A co sądzicie o tym żeby z jakiś tanich butów trekkingowych zrobić buty do brodzenia i do chodzenia. Trzeba by pewnie w nich ze dwie trzy małe otwory zrobić żeby wodą miała jak wypłynąć czy to nie jest konieczne? No i pewnie rozmiar, biorąc pod uwagę, że ma się zmieścić skarpeta z neoprenu pewnie z 1-2 nr większe niż normalnie. Pomysł wydaje się niezły, jednak obawiałbym się, czy tani but trekkingowy wytrzyma więcej, niż kilka wypraw. Z pewnością będzie w większości klejony a nie szyty, druga sprawa - jakość materiałów, trzecia - wątpię, by te materiały wytrzymały cykliczny kontakt z wodą i suszenie. Zakup budżetowego buta do brodzenia (np. mikado, taimen) wydaje mi się lepszym rozwiązaniem i z pewnością wytrzymalszym. A jak ktoś chce całkiem po taniości to na allegro są spodniobuty za 49 zł 2-3 pary na sezon pewnie starczą przy częstym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Witam,używam trekkingow z Lidla ok roku czasu w użyciu na ok 50 wypadach,poza lekko postrzępionymi sznurówkami absolutnie nic się nie dzieje,w tym roku jeśli będą w ofercie również chętnie zakupie , ,najlepiej wybierać o 2-3 rozmiary większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Potwierdzam powyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Tylko czy typowe budżetowe buty do brodzenia bardziej nadają się do wody niż do pieszych wędrówek i przechodzenia przez rzekę (chodzi mi tu głównie i wygodę oraz masę tych butów). Często te budżetowe są na filcu a to już zupełnie odpada. W Decathlonie też chyba można by coś wybrać. A te z Lidla to jakoś sezonowo są w sprzedaży u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majdan Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Te buty z Lidla to ten model:https://www.opiniodajnia.pl/lidl-gazetka-29-09-2016/skorzane-buty-trekkingowe/#slide/1 ? Edytowane 26 Października 2016 przez majdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Te buty z Lidla to ten model:https://www.opiniodajnia.pl/lidl-gazetka-29-09-2016/skorzane-buty-trekkingowe/#slide/1 ?Oglądałem te buty i muszę przyznać, że całkiem nieźle się prezentują. Niestety na 45 kończy się rozmiarówka a dla mnie to trochę za mało. Za tą cenę, jak rozmiar pasuje to uważam, że wartę są rozważenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Czytam i czytam bo chciałem coś budżetowego zakupić i zacząłem patrzeć w stronę trekingowych, ale....zapomniałem że normalnie noszę 46 i nie będzie raczej szans znaleźć coś większego w standardowych sklepach. Natomiast w hurtowniach bhp są takie rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Z mojego doświadczenia wynika,że buty budżetowe moga okazać się nie opłacalne przy dłuższym stosowaniu .Przerabiałem trekkingowe z decathlonu i robocze BHP.Problemem jest to,że buty nie przeznaczone do brodzenia z racji swej budowy łapią strasznie duzo piachu,który oprócz dyskomfortu podczas łowienia niszczy neoprenową skarpetę śpiochów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_S Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Przepraszam, ale a pro po kilka postów powyżej... Kilka razy byłem i w buciorach w wodzie (do tego celu służących) i kilka razy byłem na trekingu ( w kapciach do tego służących). Niestety tego nie da sie pogodzić, by kapcie były i do tego, i do tego. Wekarstwo to sport, który generuje koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf7 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Też potwierdzam, że trekingi z Lidla to raczej średni pomysł. 2 pary bez brodzenia schodziłem i żadne nie wytrzymały dłużej niż pół roku pomimo niezbyt intensywnej eksploatacji. Szmata się strzępi, szwy puszczają - o sznurówkach nie wspominam, bo je szlag trafił po 3 tygodniach. PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Panowie a ja zapytam o trwałość tańszych butów ale przeznaczonych do brodzenia. Śpiochy już zamówiłem i teraz nurtuje mnie problem butów - tanie zastępcze czy typowe do brodzenia. Z tanich do brodzenia mamy: Leda Volarehttp://harius.com.pl/produkty/szczegoly/leeda-volare-wading-boots Vision Keeperhttp://hurch.pl/keeper-rubber-sole-p638.html Potem mamy już droższe: Orvis Encounterhttp://bogdangawlik.pl/product-pol-10031-Orvis-Buty-Encounter-Rubber-Sole.html Vision Hooperhttp://bogdangawlik.pl/product-pol-11363-Vision-Buty-Hopper-Gummi.html Buty będę użytkował do połowów troci w solance i okazjonalnie na za trocią w rzece (o ile stan wody będzie wymagał brodzenia co raczej narazie nam nie grozi).Generalnie nie będą miały ciężkich warunków kamienistych rzek górskich więc wydaje mi się że takie tanie buty do brodzenia powinny przy mojej intensywności wytrzymać parę sezonów, chyba że sól z morza ma destrukcyjny wpływ na nie. Drugie pytanie mam odnoście zabezpieczenia skarpety neoprenowej. Pisze się żeby zakładać skarpety bawełniane na neopren albo drugą neoprenową. Mam jednak obawy czy to powstrzyma piach - brodząc w morzu włazi tego do butów pełno i może przy chodzeniu uszkodzić skarpetę. Jak się bronić przed zasypywaniem wnętrza butów przez piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Z tańszych masz jeszcze DAM , Daiwa oraz Mikado.Osobiście od dwóch sezonów użytkuję Vision Keeper i jak na razie nic im nie dolega.Co do ochrony skarpety neoprenowej to nie znam lepszego sposobu niż dodatkowa, gruba skarpeta bawełniana.Piach na pewno dostanie sie do środka buta ale nie będzie miał aż tak destrukcyjnego wpływu na skarpetę neoprenową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Paweł, z wymienionych przez Ciebie butów mam Vision Keeper. Lekkie, wygodne (oczywiście jak na buty do brodzenia) i miękkie w środku. Na moich widoczne są już ślady zużycia, ale śmigam w nich od jesieni 2011 r. Skarpety bawełnianej na neopren w woderach nie zakładam, bo piach przez taką skarpetę i tak przelezie.Moim sposobem na wydłużenie trwałości butów (i woderów) jest noszenie ich w plecaku na plażę, do miejsca, w którym zaczynam łowienie. Wodery i buty zużywają się nie tyle w czasie stania w wodzie czy nawet wolnego przemieszczania się w niej na niedługie dystanse, ale w czasie marszu. W sytuacji gdy z domu do cypla pod międzyzdrojskim klifem mam ok. 4 km, takie noszenie ich w plecaku wydłuża trwałość tego sprzętu w istotny sposób.Po skończonym łowieniu zdejmuję je, chowam do plecaka i wracam do domu w obuwiu sportowym. Edytowane 29 Listopada 2016 przez Krzysiek Rogalski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Od keeperow polecam z daleko - kupiłem z dwa lata temu - zaliczyły 2 razy Wkrę, pozniej troche w kanale zeranskim ( 3-4 wypady ) i w tym roku Wiśle - podeszwa sie po prostu odkleiła :-) tak do połowy - bede w domu to moge zrobić zdjęcie jak chcesz :-) tak wiec masakra :-) lepiej dać ciut więcej mysle i nie żałować :-) Nie mam cos szczęścia do visionow :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Może trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz.Reklamowałeś je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi