Skocz do zawartości

8 MARCA - SPOTKANIE FORUMOWICZÓW JERKBAIT.PL

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę byłeś - woblerowo, w jednym z pudełek. ;)

Zgadza się, w 'osobistym' pudełku KubyS1. Muszę powiedzieć że jubilerska precyzja woberków z tego pudełeczka robiła wrażenie. Niestety żeby to pokazaç trzebaby warunków studia fotograficznego i dobrego makro a tego siłą rzeczy nie było na spotkaniu. Najprawdziwsza biżuteria.

• Like 4

Hmm jakie studio, jakie macro.... jakoś dało radę nawet w prowizorycznych warunkach :)

E misiek słabo sie przyjrzales ;) ja jak wzialem takiego jednego mikruska to pierwsze moje pytanie bylo czy Kuba robil go pod szklem powiekszajacym... zareczam Ci ze bez dobrego makro nie oddasz tych wszystkich detali

• Like 1

Nareszcie mogę napisać kilka słów.

To były najlepiej zainwestowane pieniądze w podróż autobusem. Impreza świetna. Klimat randkowy z powodu światła ;) ale to pryszcz, mały i jedyny. Tyle świetnych ludzi i wreszcie można było w oczy spojrzeć i pogadać na żywo. Czasu zbrakło dla każdego z kim chciałem spędzić chwilę, więc na następnej imprezie nadrobię. :)

Ucieszyła mnie liczna grupka budowniczych przynęt. Co prawda tylko kilku z nas miało coś do pokazania, a mimo to było widać, że takie rozmowy z twórcami wzbudzają zainteresowanie. Co jest tylko dowodem na to, że Internet nie zastąpi spotkań na żywo. Może przy kolejnym spotkaniu można by było po prostu rzucić sygnał, żeby przyjeżdżać z tym co się robi.

Był też rodbuilder Fatso i trochę szkoda, że sam w cieniu Krzysztofa.

Przy okazji.

Fatso bardzo dziękuję za podpowiedź i skierowanie mnie po szczegóły do Krzysztofa, SLF7615-1 do casta już zaliczkowany na miejscu. :)

To jest przykład świetnej współpracy, tak po prostu powinno być. Tworzymy spójne środowisko, gdzie każdy wygrywa.

Jeszcze raz dziękuję za możliwość spotkania się z wami i do kolejnego!

• Like 7

Nareszcie mogę napisać kilka słów.

To były najlepiej zainwestowane pieniądze w podróż autobusem. Impreza świetna. Klimat randkowy z powodu światła ;) ale to pryszcz, mały i jedyny. Tyle świetnych ludzi i wreszcie można było w oczy spojrzeć i pogadać na żywo. Czasu zbrakło dla każdego z kim chciałem spędzić chwilę, więc na następnej imprezie nadrobię. :)

Ucieszyła mnie liczna grupka budowniczych przynęt. Co prawda tylko kilku z nas miało coś do pokazania, a mimo to było widać, że takie rozmowy z twórcami wzbudzają zainteresowanie. Co jest tylko dowodem na to, że Internet nie zastąpi spotkań na żywo. Może przy kolejnym spotkaniu można by było po prostu rzucić sygnał, żeby przyjeżdżać z tym co się robi.

Był też rodbuilder Fatso i trochę szkoda, że sam w cieniu Krzysztofa.

Przy okazji.

Fatso bardzo dziękuję za podpowiedź i skierowanie mnie po szczegóły do Krzysztofa, SLF7615-1 do casta już zaliczkowany na miejscu. :)

To jest przykład świetnej współpracy, tak po prostu powinno być. Tworzymy spójne środowisko, gdzie każdy wygrywa.

Jeszcze raz dziękuję za możliwość spotkania się z wami i do kolejnego!

Robert bardzo miło było Cię poznać, powymieniać informacje co do budowy naszych przynęt i porozmawiać, tak poprostu, po ludzku! ;)

Dziękuję wszystkim z którymi mogłem porozmawiać, każda rozmowa, każda informacja to nowe doświadczenie :)

• Like 3

Ja niestety wpadłem tylko na chwilkę...zamieniałem dwa slowa z Krzysztofem i musiałem uciekac kumpel juz czekał z wedkami....ehh szkoda , że trafiłem na największy bum....i cięzko było sie gdzieś dopchać...z drugiej strony myśle , że może faktycznie wnioskujmy do moderatorów o częsciejsze spotkania tego typu...

Może by tak teraz spotkanie twórców JB?

Woby, kije niech każdy na zywo pochwali sie tym co tworzy ? :)

• Like 1

"Fatso bardzo dziękuję za podpowiedź i skierowanie mnie po szczegóły do Krzysztofa, SLF7615-1 do casta już zaliczkowany na miejscu." - niezamaco ;)  :)

Tak naprawdę, to też zasługa Krzysztofa Z. i bardzo praktycznej koncepcji jego oferty blanków. Kilka serii, w każdej w zasadzie komplet długości od 6'6" do 10' i w wielu wersjach mocy. Np. chcesz 8'? Jest! Jaka moc? 15lb? Jest! Jakie ugięcie? Pełniejsze, bardziej szczytowe, jeszcze bardziej szczytowe, najbardziej? Jest, jest, jest, jest :o  A jak chcesz customa, to też się da i do tego jeszcze wybór kolorów przeogromny!

Na spotkaniu mieliśmy ledwie wycinek całej oferty, ale nawet ten wycinek można było macać (a co? Tyle mi zostało :P ) wszerz, wzdłuż i ukośnie. Można było (ten wycinek) wyginać niemiłosiernie i wodze fantazji (rodbuildingowej) popuszczać do woli :D

Radość ma wielka :D  :D

• Like 3

1 - "Był też rodbuilder Fatso i trochę szkoda, że sam w cieniu Krzysztofa."

2 - Może by tak teraz spotkanie twórców JB?

Przeczytawszy pkt 1 pomyślałem sobie: i słusznie. To przecież prezentacja jego blanków i kijów. Ja jedynie przytaszczyłem trzy swojego zbrojenia, acz na Krzysztofa blankach.

Następnie jednak pomyślałem sobie ... i zaraz potem przeczytałem wpis @pablo208 - pkt 2

No właśnie. Trzeba coś takiego wykombinować - takie "wędko i przynętoróbcze expo jerkbait.pl"

Sęk w tym, że to chyba musiałaby być naprawdę duża impreza: rodbuilderzy i ich dzieła, lurebuilderzy i ich dzieła, jakieś spotkania, warsztaty, dyskusje. Cholera! Jeszcze Amerykańców zakasujemy :lol:

• Like 8

Impreza mogła by odbyc sie np na jakies szkolnej sali gminastycznej :) Duzo miejsca dla kolegów , każdy dostanie stolik miejsce na pokazanie swoich dzieł :)

No nie wiem czy to realne , tak tylko sobie gdybam kombinuje itp :)

Ps Amaerykańcy to pipki przy naszej braci :) Niech sie patrza i uczą od nas! :P

Edytowane przez pablo208

Było to moje pierwsze spotkanie  i na pewno nie ostatnie. Atmosfera super, ludzie jeszcze bardziej. Żal było wychodzić, choć z drugiej strony, byłem jednym z ostatnich gości :D .

Wielkie dzięki dla wszystkich za to że mogłem was poznać osobiście :)

Kuba, nie ma sprawy, jesteś zawsze mila widziany.

pablo208, tak tak tak.................................., pomysł rewelacyjny. :P

• Like 3

Impreza mogła by odbyc sie np na jakies szkolnej sali gminastycznej :) Duzo miejsca dla kolegów , każdy dostanie stolik miejsce na pokazanie swoich dzieł :)

No nie wiem czy to realne , tak tylko sobie gdybam kombinuje itp :)

Ps Amaerykańcy to pipki przy naszej braci :) Niech sie patrza i uczą od nas! :P

Myślę ze jest to możliwe i to nawet bardzo.

Trzeba pomyśleć. Tak naprawdę, to jednak organizacyjnie nie musi być plan operacji Overlord. Jak @pablo208 słusznie pisze: np. sala gimnastyczna, choć w takim miejscu może być problem z istotnymi w buildingu wszelakim płynami: piwem i piweczkiem :P

Z drugiej strony ... można bez tego wytrzymać, a w sali gimnastycznej miejsca dość.

Trzeba pogadać z @Friko i pewnie zacząć myśleć nad terminem.