niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jeszcze trzeba czytać ze zrozumieniem. SAD mnie nie dotyczy a jedynie przedsiębiorców. Ale i tak będę wdzięczny za wskazówki jak przejść cło - wymagane dokumenty, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W piśmie z poczty masz napisane co dołączyć. Można skany dokumentów e-mailem wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 I nie trzeba sie u nich pojawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 nie - mail wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Czyli wysyłam im dokumenty z listy i nie robią problemów? I czekam w domku na przesyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 za pobraniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie ostatnie pytanie, czy w dokumentach od UC wysyłaliście również email z Digitaka o dokonanym zakupie i jego tłumaczenie (podpisane przez was), czy wystarczy email z paypala o dokonanej płatności i potwierdzenie płatności z banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Przetłumaczone dokumenty. Może być na ich fakturze. Skan wysyłasz z podpisem i datą.Nigdy do nich nie wysyłałem potwierdzenia płatności z PayPala Ciekawe dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Nigdy nie tłumaczyłem im dokumentow tym bardziej ich nie podpisywałem. A potwierdzenia płatności wysyłałem tylko i wyłącznie z paypala. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Robil moze ktos zakupy w tym sklepie www.hedgehog-studio.co.jp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 chciałbym się podpiąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Co potrzebne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 poszedł priv, generalnie kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Hej, ponawiam pytanie, chciałbym z wyprzedazy skorzystac, ale łączone zakupy byłyby korzystniejsze ze wzgl na ceny wysyłki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Mam pytanko. Czy ktoś mógłby napisać ile kosztuje wysyłka kilku łożysk?Może ktoś będzie coś zamawiał wkrótce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Myślę, że ok. 900-1000JPY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Witam.Czy kupując na plat kołowrotek, jest szansa ze nie zapłacę za cło i wat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Hej, ponawiam pytanie, chciałbym z wyprzedazy skorzystac, ale łączone zakupy byłyby korzystniejsze ze wzgl na ceny wysyłki itp.I większa paczka i wyższa zadeklarowana wartość tym większa szansa, ze dolicza cło i podatek. Tak wiec mało opłacalne może to być dla Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Witam.Czy kupując na plat kołowrotek, jest szansa ze nie zapłacę za cło i wat?W czasach 500+ większa niż kiedyś, to prawie pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Kradzież VATu i unikanie płacenia alimentów są jednakowo zajebiste.. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Sławek Oppeln Bronikowski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Kradzież VATu i unikanie płacenia alimentów są jednakowo zajebiste.. Wyciskanie "ostatnich soków" z części obywateli w imię często niezrozumiałej solidarności społecznej z drugą grupą obywateli jednakowoż...Kupując z np. Ebaya płacę należne podatki i tyle. Kto kogo okrada to już temat nie na ten portal... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) U mnie to wygląda tak:10000yen+1000yen+10%=12100yen+2000yen=14100yen:100=141x3,5zł=494zł+32%(cło, VAT, paypal)=652zł+10%marży=717 zł A se pokopałem A w temacie. Ktoś może podjąć się pośrednictwa albo pomocy w zakupie z Japonii ? Zakładając, że zakup kosztuje 10 000 jenów to ile mniej więcej na gotowo trzeba wyłożyć aby się znalazł w Polsce ? Edytowane 19 Marca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Według moich skromnych obliczeń około 15700 Jenów do momentu wejścia w Polski Urząd Celny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi