godski Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Potwierdzam, Cło i VAT jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Brałem ostatnio Z-kę. Cło i Vat był - bolało. Skąd brałeś dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Z Plata. Ta czerwona limitowana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 ... a kto dostarczył Andrzeju ? UPC i Fed z urzędu dają namiary na bakszysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 ... a kto dostarczył Andrzeju ? UPC i Fed z urzędu dają namiary na bakszysz...Jak ja kupuję u nich to FedEx i przesyłka jest w ciągu tygodnia. Cło i VAT jest jako pobranie, już wyliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 ... a kto dostarczył Andrzeju ? UPC i Fed z urzędu dają namiary na bakszysz... W Placie jest z tego co pamiętam jest Fedex i EMS tylko - tak czy ta płacisz Vat.<<edit>>4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Panowie dobrze rozumiem że kupując przez ebay'a młynek z Japonii do kosztów opłaty na ebay'u doliczyć muszę cło (3.7%) + podatek (23%)?Przymierzam się do Daiwy Luvias LT 4000CXH której w dystrybucji na EU nie ma niestety, wychodzi ~300$ z wysyłką.Czy moje poniższe podsumowanie kosztów jest prawidłowe ? Po przeliczeniu z $ na PLN wychodzi ~1080złWyliczenie CŁA 1080zł * 3,7% = 40zł Towar + Cło = 1120złPodatek od Towaru z Cłem = 1120zł + 23% = ~258złKoszty Podatku i Cła = 258zł + 40zł = 298złKoszty całkowite = 1120zł + 298zł = 1418złWszystko się zgadza czy o czymś zapomniałem ? Płatność będzie Revolutem także nie będzie prowizji za przewalutowania itd. Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Miszka1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Cła nie ma,VAT tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Podwójnie policzyłeś cło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Pamiętać należy , że podatek liczony jest od całości kosztów tzn > wartość kupionego towaru + koszty przesyłki - dopiero od tej kwoty licz dalej ... Edytowane 23 Grudnia 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Obsługi celnej nie trzeba doliczyć ? Zdaje się, że za darmo tego nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 oczywiście , że tak ... przy odbiorze przesyłki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Piszesz z doświadczenia czy zasłyszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ja się tylko zapytałem. Wydaje mi się, że ten "bonusik" jest całkiem realny. Kuriera z UPS chciałem za to poszczuć kotem, ale szybko sobie przypomniałem, że on tylko paczki wozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Ok dzięki za info, przyslka jest doliczona już do kwoty zakupu (3$ wg opisu aukcji do Polski) https://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-20-Luvias-LT4000-CXH-From-Japan/133349228806?epid=3037182918&hash=item1f0c3bc106:g:LjQAAOSwZWpeXGneTak czy inaczej te 1400zl trzeba naszykować.. Co do tej przesyłki jeszcze o której piszecie, to chodzi o tą z urzędu celnego do mnie dostarczanej przez kuriera i jest ona oddzielnie liczona ? Wg aukcji przesyłka 3$ wychodzi, ale to może z japonii do Polski tylko obowiązuje? Ktoś kupował od gościa z linku może? Edytowane 24 Grudnia 2020 przez Miszka1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Dwa razy jak trafiłem na dodatkowe opłaty przesyłek z JP i za każdym razem naliczyli tylko 23% vatu, FedEx opierdala. się z przesyłką do mnie i doliczyli mi kasę za magazynowanie, niesłusznie,po dwóch miesiącach pisania oddali kasę :-)Spokojnych, wesołych świąt :-) Edytowane 24 Grudnia 2020 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Dobra dodzwoniłem sie do informacji celno skarbowej.Na dzisiejszy dzień wygląda to takJeśli 150 euro + to cło wchodzi.Dla kołowrotkow z japonii 3.7%Ale. Jeśli sprzedawca na piśmie przedstawi że kołowrotek jest produkowany w Japonii i sprzedaż jest z Japonii wtedy cło 0%.Vat 23 %I to wszystko z kosztów. Urząd celno skarbowy nie wysyła kurierow z paczkami, tym zajmuje sie logistyka wysyłek. Oni jedynie co nadają to pismo z fotką w której prośba o screen aukcji i screen potwierdzenia płatności celem wyliczenia podatku VAT 23%.Pozdrawiam Trzeba luviasa zamówić bo ~1350zl wychodzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 I najlepiej płacić tylko za kołowrotek a ewentualne inne zakupy oddzielnie. Oplaty celne naliczają od kwoty z potwierdzenia przelewu i oczywiście doliczane jest chyba ok. 70 złotych za obsługę celna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Odświeżam wątek, może ktoś ma pomysł jak kupić w Plat niekoniecznie dopłacając u nas ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Odświeżam wątek, może ktoś ma pomysł jak kupić w Plat niekoniecznie dopłacając u nas ????Od około połowy zeszłego roku jest to baaardzo trudne, wręcz prawie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Od około połowy zeszłego roku jest to baaardzo trudne, wręcz prawie niemożliwe.Dzięki za wpis, choć nie wiem w czym miałby mi pomóc. Powyższe informacje są mi znane, inaczej bym nie pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dzięki za wpis, choć nie wiem w czym miałby mi pomóc. Powyższe informacje są mi znane, inaczej bym nie pytał.Uniżenie przepraszam, że ośmieliłem się podzielić własnymi doświadczeniami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Uniżenie przepraszam, że ośmieliłem się podzielić własnymi doświadczeniami. Fajnie, tylko nie o takie doświadczenia chodzi, bo nie są odpowiedzią na pytanie.Szukałem konkretnych informacji, dziękuję za pomoc kolegom którzy się do mnie odezwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Równie uniżenie przykro mi pisać, że niestety na 8 zamówień jakie zrealizowałem od około czerwca czy lipca zeszłego do dziś (kolejne w trakcie) na kwoty od około 250 zł wzwyż żadne nie zostało potraktowane ulgowo stąd mój wpis o niemożliwości unikniecia dopłat. Może ktoś kto zamówi po raz pierwszy uniknie dopłat. Koniec z mojej strony i powodzenia w zakupach ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi