SID Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia To się musiało dużo zmienić w tej kwestii. Za pośrednictwem Fedexu przesyłki dochodzą w 4-5 dni i nikt nie wnika w zadeklarowaną przez nadawcę wartość. Z Pocztą nie wygladało to tak kolorowo.Z FedExem już parę lat temu dałem sobie spokój. Tragiczna infolinia, jakieś "zaległe " opłaty, gdzie ja już dawno zapomniałem o ich usłudze.Firma typowo nastawiona na branie pieniędzy (firma ma swoją placówkę celną, więc nie tylko para się przesyłkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackall Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Planuje ktoś jakieś zakupy w niedługim czasie? Chciałbym zamówić sobie steeza ale jakos mam obawy, nie zamawiałem jeszcze nic z dalekiego wschodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Kupuj bez najmniejszych obaw tylko dolicz około 25/30 % do ceny wyjściowej. Jak obawy masz mogę Ci kupić ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca CześćCzy mieliście kiedyś jakieś komplikacje przy droższych zakupach, takich powiedzmy powyżej 200k Yen? Z celnikami jakieś przejścia itp? Czy wszystko gładko idzie?Na Buyee przy konsolidacji paczki wyskakuje komunikat że może być bardziej restrykcyjna kontrola celna, i w zależności od kraju docelowego paczka może nawet zostać cofnięta z powrotem do JP.Jest się czego obawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca CześćCzy mieliście kiedyś jakieś komplikacje przy droższych zakupach, takich powiedzmy powyżej 200k Yen? Z celnikami jakieś przejścia itp? Czy wszystko gładko idzie?Na Buyee przy konsolidacji paczki wyskakuje komunikat że może być bardziej restrykcyjna kontrola celna, i w zależności od kraju docelowego paczka może nawet zostać cofnięta z powrotem do JP.Jest się czego obawiać?Ja nie miałem, tylko doliczyli swoje co trzeba... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałSt Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Czy ktoś jeszcze korzystał z DIGITAKA i może potwierdzić opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Czy ktoś jeszcze korzystał z DIGITAKA i może potwierdzić opinie?Kupywalem tam kijka, multik i troche drobiazgow. Za kazdym razem transakcja w 100% bezproblemowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Jak by ktoś zamawiał wędki z Jp proszę o kontaktCoś bym sobie zamówił a że przesyłki drogie może by się udało podzielić koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) Odbierał ktoś ostatnio przesyłkę z Japonii wysłaną za pośrednictwem UPS? Jak u nich wygląda procedura naliczania opłat celnych? Coś jak FedEx? Edytowane 26 Maja przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Najprawdopodobniej dostaniesz list zwykły z tzw. wezwaniem do zapłaty zawierającym co również bardzo prawdopodobne dziwne pozycje do opłaty w nim zawarte. Radzę przeczytać za co płacisz i unikać tego operatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Najpierw list i opłaty a dopiero później doręczenie przesyłki? Ciężko unikać czegoś na co nie mamy wpływu podczas zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) Po doręczeniu przesyłki list otrzymasz. Nie spieszą się z tym listem. Kiedyś czekałem ponad 5 tygodni. A co do unikania to kwestia dogadania się ze sprzedającym. Da się. Edytowane 26 Maja przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Panowie a jak to jest jeśli ktoś jest na miejscu w JP i chciałby mi taki np. multik zakupić tam na miejscu i przywieźć do PL, będzie miał jakieś kłopoty na lotnisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Panowie a jak to jest jeśli ktoś jest na miejscu w JP i chciałby mi taki np. multik zakupić tam na miejscu i przywieźć do PL, będzie miał jakieś kłopoty na lotnisku?Pewnie to loteria. Moj kumpel przywiozł ostatnio 5 czy 6 sztuk w walizce i nikt go ani nie sprawdzal, ani nie pytał czy ma coś do oclenia. No ale nie wiadomo czy Ciebie nie zapytają i nie każą zaplacic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja (edytowane) Jeśli Ci nie zależy na paragonie i pudełku to w bagażu jeden rozpakowany powinien przejść bez problemu. Jak jeszcze nawinie plecionkę … Z pudełkiem jako nówka to trzeba sprawdzić czy jeden można przywieźć bez cła. Jesli nie to można nie zgłosić i wtedy albo sprawdzą albo nie. Zawsze wychodząc z lotniska wybierasz zieloną drogę lub czerwoną jak masz coś do oclenia. Zalpią to przy jednym raczej naliczą cło a nie karę. Ale mogą tez zabrać. Takie to sa dylematy. Siedzę nad morzem w Chorwacji. Mam wędkę bym porzucał. Pozwolenie niedrogie ale gdzies trzeba jechać daleko. Miejscowi mówią głupiś idź i łap. Jak cię złapią najwyżej mandat …No i tak dumam ze mandat będzie przynajmniej na miejscu Edytowane 30 Maja przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Możesz kupić przez Internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Nie sądzę żeby zabrali, bo niby dlaczego, chyba już nie te czasy. Naliczą odpowiednią opłatę i ew. karę za niezgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja No chciałem przewieźć bez pudełka i paragonu zilliona albo dwa :/ no i teraz się zastanawiam czy nie będzie nieprzyjemności na lotnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Bez pudełka to zawsze mogą być używki kupione za pół ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja No chciałem przewieźć bez pudełka i paragonu zilliona albo dwa :/ no i teraz się zastanawiam czy nie będzie nieprzyjemności na lotniskuPudełka złóż, na multik trochę linki. Przybrudź go trochę i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Ok, a co myślicie panowie najbardziej opłaca się przywieźć z japonii? Mam w planach alphasa 800 i zilliona 1000 ale myśle, czy nie lepiej będzie pójść w steeza chociaż widziałem, ze wychodza tylko w szybkich przełożeniach.. Obecnie bardzo fajnie mi się łowi daiwa tatula sv tw 103xhl ale przydałoby mi się cos o mniejszym przełożeniu z myślą o twitchu i obrotówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Zamawiał ktoś sprzęt z Japonii z wysyłką DHL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Zamawiał ktoś sprzęt z Japonii z wysyłką DHL?Zamawiał, co byś chciał wiedzieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca (edytowane) Czy "procedura" celna wygląda tak samo jak w Fedex? Jakiej wysokości opłatę pobierają za łaskawe opodatkowanie przesyłki? Edytowane 21 Lipca przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca DHL jest super. Osobiście dostawałem smsem link do uiszczenia opłat celnych. Szybko i bezstresowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi