Skocz do zawartości

Zakupy i sklepy w Japonii

Seeb

Rekomendowane odpowiedzi

wygląda chyba podobnie, sporo zachodu, tylko było (ze 2 lata wstecz) znacznie taniej... chyba coś około 30pln-ów płaciłem za oclenie... jak tylko masz taką opcję, najwygodniej i najtaniej wysłać pocztą...

a fedex omijaj szerokim łukiem, gorzej nigdzie nie będzie!!!

• Like 1

FedEx dostarcza przesyłkę do Ciebie, później dostajesz list ile masz zapłacić.

DHL - musisz najpierw opłacić cło potem dostaniesz przesyłkę.

Nie wiem jakie mają stawki za ocalenie przesyłki, szczerze to nie zwróciłem na to uwagi tylko opłaciłem.

• Like 1

w moim przypadku fedex najpierw wysłał mailem kilka dokumentów (dużo!) do podpisania z kwota chyba 70pln, potem przyszła paczka, a z miesiąc później faktura na wyraźnie większą kwotę niż podana wcześniej... już na zawsze sobie zakodowałem - nigdy więcej nie kupię z wysyłką przez fedex!!!

pocztą paczka przychodzi później, ale płacisz gotówką przy odbiorze, tanio i bez żadnego wypełniania bzdurnych formularzy...

ps. u mnie poczta jeszcze działa prawidłowo:)

Edytowane przez czarny1
  • Like 1

Problem w tym że wysyłają tylko FedExem.  Na stronie mają informację że korzystaja również z usług DHL ale w trakcie skladania zamówienia nie ma opcji wyboru przewoźnika. Dlatego zanim zacznę drążyć temat wysyłki DHL wolę sie upewnić że jest to gra warta świeczki. Koszt wysyłki FedEx to 70 zł do tego ich opłata w Polsce 40 zł plus oczywiście cło.  

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Uwaga na spam !

Ostatnio dostałem mejla z poleceniem zapłaty rzekomo od DHL, po dokładniejszej analizie, okazało się że to oczywisty fejk, podane były jakieś linki do płatności, w mejlu nie było nazwiska ani adresu dostawy, a w nagłówku wiadomości nie było faktycznego loga DHL tylko napis "logo DHL".

Skontaktowałem się z infolinią i powiedziano mi że DHL nie wysyła żadnych linków przekierowujących do strony z płatnością.

Także ostrożnie.

• Like 1

Ja nie twierdzę że Twoja wiadomość jest spamem, może jest autentyczna, zwłaszcza że są w niej właściwe dane, w mojej nic nie było tylko linki do zewnętrznej strony i wezwanie do zapłaty natychmiastowej. Najlepiej zadzwoń na infolinię i potwierdź z nimi czy to autentyk.

Zamów tu:

https://www.digitaka.com/items/5/4/1/TWINPOWER

Na pewno sklep sprawdzony, i nie raz polecany (dostawa około 6 dni). A, i zostanie na dobrą plecionkę też z ich oferty.

Jest też już w ich ofercie najnowszy TP XD c3000hg, jeśli bierzesz go pod uwagę.

Rozumiem, że do tej ceny zostanie naliczony VAT i cło? Szukam TP od Shimano jakiegoś 4000 i tutaj chyba najtaniej wychodzi, jeżeli się mylę to proszę kolegów poradę co do zakupu

Rozumiem, że do tej ceny zostanie naliczony VAT i cło? Szukam TP od Shimano jakiegoś 4000 i tutaj chyba najtaniej wychodzi, jeżeli się mylę to proszę kolegów poradę co do zakupu

Tak, do ceny w sklepie np. przeliczonej na złotówki, dolicz około 29% (vat-23 i cło ok. 5%).

• Like 1