Skocz do zawartości

Zakupy i sklepy w Japonii

Seeb

Rekomendowane odpowiedzi

Japońce napiszą prawie wszystko co sobie zażyczycie, problem powstanie po wylądowaniu w EU, jeśli paczka trafi do weryfikacji w polskim UC, to że nie trafiła 10 razy nie oznacza że nie tafi tam za jedenastym razem  ;)

Czyli jest opcja , że mi się kiedyś upiecze i paczka nie zostanie oclona i  opodatkowana ???

Do tej pory niestety 2:0 dla celników.

• Like 1

Nie wiem jak jest z tym cłem ale w zeszłym roku zamówiłem Stradic-a 4000FH za około 120 $. Myślałem że mi dowalą jakieś dodatkowe opłaty ale nic takiego się nie stało.

A nie jest tak że podatki i cło naliczają od jakiejś kwoty? Czy to może od przewoźnika ma znaczenie?

Jest już temat "Japońskie Sklepy" , to może warto stworzyć też temat o Japońskich portalach aukcyjnych.

Powymieniać się doświadczeniami , podzielić informacjami dotyczącymi przebiegu transakcji.

Według eMarketer'owej firmy badawczej JR Tokai Research , na 330 pytanych respondentów 45% przyznało ,że aktualnie korzysta z tego typu serwisów.

Najwyższy udział w rynku ma Yahoo Auctions , z którego kożysta ponad 90% badanych.

Niestety trzeba użyć tłumacza z Tool Bar'a.(Google Chrome)

http://list4.auctions.yahoo.co.jp/jp/%E3%83%95%E3%82%A3%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%B3%E3%82%B0-%E3%82%B9%E3%83%9D%E3%83%BC%E3%83%84-%E3%83%AC%E3%82%B8%E3%83%A3%E3%83%BC/25180-category.html

Na drugim miejscu jest dawny Rakuten Fleamarket czyli dzisiejszy Rakuten Auction.

http://auction.rakuten.co.jp/directory/vc/s13tz1140020770/?c=2737&l-id=top_genre_u_sports_03

Na eBay'u zaledwie 1,3%.

Z badań wynika również , że ponad połowa japońskich użytkowników jednocześnie kupuje i sprzedaje produkty za ich pośrednictwem , a 45% tylko kupuje.

Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?

Witam,

Ja też mam, a raczej miałem.

Poznałem przez przypadek przesympatycznego Japończyka, który prowadził sklep/komis wędkarski. Miał nawet swoją stronkę, a od czasu do czasu wrzucał jakieś perełki na ebay.com. Okazało się, że jest zajobem jeśli chodzi o połów pstrągów wszelkiej maści i śmiga w tym celu po różnych zakątkach świata i kolekcjonuje przynęty. Doszło do tego, że prowadziliśmy mały barterek, on dostawał ode mnie przynęty z Polski (choć nie tylko), miałem gdzieś na foto jego kolekcje wobów pstrągowych liczoną w kilka tys. sztuk, a ja zyskałem doskonałego pośrednika w wyszukiwaniu fajowych zabawek m.in. z Yahoo. Niestety był z okolic Fukuszimy, on i jego krewni mocno ucierpieli w wyniku tej awarii, był zmuszony przenieść się w inne miejsce w kraju i z tego co wiem, stracił swój dorobek (sklep, kolekcję przynęt itd.). Wiem, że żyje i ma się dobrze, jednak zajął się czym innym, nie związanym z wędkarskim biznesem.

A tak mniej OT, te cholerne obrazki... Nie wiem, być może się coś zmieniło i są wersje np. angielska, jeśli nie to dla mnie zapora nie do przeskoczenia. Jedyna opcja to ktoś na miejscu lub ktoś znający język. A wtedy hulaj dusza po najzajebiastrzych maszynkach tego świata.... ;)

Pozdrawiam

Arek

• Like 1

jakiś czas temu zastanawiałem się nad zakupami z Japonii za pośrednictwem serwisu J-grab.  Niestety nie mogłem nigdzie znaleźć informacji na ich temat więc odpuściłem. 

http://www.j-grab.com/auction/jp/page/l201603889/en/#myModal

http://www.j-grab.com/auction/jp/page/u50307257/en/

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Macie jeszcze to :

http://marunouchishop.com/index2.html

Przed chwilą akurat ten link wstawiałem też w innym wątku.

Zwróćcie uwagę na cenę Abu Revo LT - to taki tiuningowany LTX ( z tą najlżejszą szpulą świata )

I jeszcze na słoną wodę.

• 1 miesiąc temu...

hahah...jak można dokonać zakupu tam gdzie takiej sprzedaży się nie prowadzi? Ten sklep nie sprzedaje poza granice Japonii, więc sobie możesz pisać mailować , itp. :) Najtaniej to będzie Jak polecisz do Japonii i kupisz tam bezpośrednio kontener tych młynków :) Ja kupowałem wiele razy młynki z hacka, ale nie bezpośrednio bo to niemożliwe...więc bajeczne ceny po prowizjach Japończyków i wysyłkach podwójnych legną w gruzach :D