saw Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jaki jest sens robienia zakupów w japonii na 100pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Sens jest zawsze wtedy jeśli na końcu jest taniej niż w PL, bez względu na sumę. A bywa tek, że można dziabnąć jakieś drobiazgi hurtem 3-4 x taniej niż w PL. Pod warunkiem, że sprzedawca nie zarabia na pakowaniu i wysyłkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Hej,Jeśli z trackingu EMS mam taki komunikat to oznacza że już jest po odprawie i jedzie do mnie? Jest po odprawie celnej ale jeszcze nigdzie nie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam, szukam kogoś kto robi zakupy w Japonii, chciałbym sie podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Nie wiem czy już był wymieniany.Fajny asortyment. http://jpangler.com/index.php/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Podepne sie pod ten watek z moim pytaniem. Co to jest "handling charge" na Placie? Z tego co widze doliczane jest do kazdego zamowienia czy moze sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Opłata za przygotowanie i wysłanie przesyłki (pakowanie, nadanie, etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Dzieki za info... dodam jeszcze, ze oplata ta to 3,5% wartosci towaru Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Robił ktoś zakupy w tym sklepie? Ceny całkiem przyzwoite i wysyłka free http://digitaka.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Odświeże temat. Panowie za zakupy powyjej jakiej kwoty trzeba placic to cło ?? Gdzies znalazlem info ze powyzej 150 euro dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Nie.Powyżej równowartości 50 euro.Cło nie jest problemem, bo wynosi ze 2 %, ale naliczany vat- 23%.Dodaj sobie do kwoty widniejącej na potwierdzeniu transakcji (dowodzie zakupu), który i tak będziesz musiał przedstawić w Urzędzie Celnym.Tak, że ten...opłaca się nadal? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag9 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czy ktoś się orientuje co dzieje się z Tsuyoshi? Nie działa stronka, brak kontaktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1988 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Czy ktoś korzystał z usług tych sklepów? Maja niskie, podejrzanie niskie ceny m.in. na nowe stellehttp://www.kongniuchica.com/http://emporiumfishing.com/new-shimano-stella-3000hgm-spinning-reel-2014.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siup Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Sprawdzając na poniższej stronie wygląda na to, że nie są to sklepy godne polecenia. http://www.scamadviser.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 A czy można płacić przez peypal-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam, czy ktoś robił może w ostatnim czasie zakupy na http://www.digitaka.com/ Jak długo czeka się na wysyłkę?. Zrobiłem zakup 1 kwietnia, otrzymałem emaila o płatności i wyborze kołowrotka i cisza. Nie wiecie jak długo trwa u nich przygotowanie towaru i sama wysyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 ja ostatnio czekałem na towar z digitaki 7 dni, również nie otrzymałem numeru nadania przesyłki. pewnie już jest w pl i leży na celnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Wysylaja bardzo szybko. Do USA przesylka idzie troszeczke ponad tydzien. Nigdy od nich nie otrzymalem numeru nadania, ale tez nigdy nie bylo z przesylka jakichkolwiek problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 No to ja mam jak zwykle pecha, bo to już prawie 14 dni i cisza. Niby w ofercie było napisane, że wysyłka po trzech dniach. Dzięki za info. Czekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Mam pytanko odnośnie opłacalności zamówienia w Japonii. Chciałem zamówić Ceratate która w sklepie w Japonii kosztuje 1100 sprowadzenie cla, vat, to około 1500 za całość ( w przybliżeniu ) http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-ceratate-g5-a17-p443-k13609.html Czy ja coś źle liczę czy FM porostu nie zabija marżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 FM kupuje pewnie z 50% upustem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 No ale dla takiego borocka jak to cena jest jak najbardziej ok.Pytam się czy ja się nie pomyliłem gdzieś w obliczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie jeszcze jedno pytanie odnośnie odprawy celnej bo niestety trafiło na mnie. Czy wypełnialiście SAD sami czy zlecaliście komuś, czy ewentualnie celnicy na urzędzie pocztowym podpowiedzą jak wypełnić SAD, Bardzo proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Jaki Sad? Mi zawsze na poczcie odprawiano za grosze. Za Sad zabulisz więcej. Przesyłkę kurierem brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Przesyłkę miałem za free. Przyszła EMS-em. I w tym ich piep....ym piśmie mam napisane, że muszę dokonać zgłoszenia na formularzu JDA SAD. Urząd pocztowy Łączyny 8. A jak Ty to robiłeś i gdzie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi