Skocz do zawartości

OSAKA 2014

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

kurde patrząc na to:

Osaka-Fishing-Show-Shimano-2014-Conquest

wychodzi, że nowa CCtka w rozmiarze 200 jest jeszcze mniejsza / niższa niż stara 100tka ... no no... Ciekawie... Mam tylko nadzieję, że ten micro modul nie da lipy i jakoś to będzie hulac z biegiem czasu... (wciąż nie mogę się oprzeć wrażeniu, że obecnie produkowane maszynki muszą PRZEDE WSZYSTKIM przetrwać okres gwarancji...) 

Kto to wszystko kupi? Łożyska kulkowe z Magiem mnie ciekawią. 

zakładam, ze takie łożyska są bezobsługowe, pracauje, pracuje, a potem się wyrzuca i zakłada nowe :)

ja tam jestem zielony w temacie Shimano baitcast, zwsze odżucały mnie bloczki, czy w CC tez trzeba zdejmować cover i mieszać bloczkami ?

Edytowane przez bazyloss

jak jakaś nowość, to ciągle przewija się cena, koszt użytkowania, pożądanie 25 letniej trwałości, a przeciez to nie jest projektowane na polski rynek i naszą kieszeń, a nasze zdanie nie ma tu najmniejszego znaczenia dla producentów

powiedzmy sobie, że pewien rozdział już dawno się skończył i już NIE powróci, to jak tęsknota za PRL

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

CC to instytucja mifku, a to ze obudowa szpuli o mniejszej srednicy? nic to ... bebechy (w rozmiarach nieznanych) siedza sobie spokojnie z drugiego boku

no tak... tylko ja się ciągle obawiam tego micro module :P

ja tam jestem zielony w temacie Shimano baitcast, zwsze odżucały mnie bloczki, czy w CC tez trzeba zdejmować cover i mieszać bloczkami ?

w poprzedniej wersji CC trzeba było otworzyć panel i mieszać w bloczkach. teraz masz hamulec odśrodkowy, ale ze sterowaniem z zewnątrz...

no tak... tylko ja się ciągle obawiam tego micro module :P

w poprzedniej wersji CC trzeba było otworzyć panel i mieszać w bloczkach. teraz masz hamulec odśrodkowy, ale ze sterowaniem z zewnątrz...

ale widać tam bloczki z pozycją ON i OFF, to może jakaś kombinacja dwóch sterowań ?

nieco przypomina to Daiwowski MAGFORCE - oczywiście mocno naciągając, też jest pierścień, który wchodzi z układ hamulca i to własnie przesuwanie tego pierścienia (nieco innego kształtu) powoduje zmiane sily hamowania. W daiwie masz jeden hamulec, którego siła jest zalezna WYLACZNIE od odleglości pierscienia.

W SVS INFINITY sila hamowania jest zalezna od:

- ustawienia pierscienia względem bloku hamulca

- ilości włączonych bloczkow

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że pewne siły hamowania można uzyskać w conajmniej dwa sposoby (np włoczny jeden bloczek i hamulec na 6tke = 2 bloczki i hamulec odpowiednio mniej - przynajmniej tak mi się wydaje)

Filmik o hamulcach - wiem, wiem po japanesku - ale po samych obrazkach też coś powinieneś wykminić

na te chwilę to chyba podstawowy hamulec, wystepuje w:

Shimano JDM Chronarch CI4 Plus

Shimano_ChronarchCI4plus2.jpg

Shimano_ChronarchCI4plus3.jpg

Shimano JDM Scorpion 200/201, Japan model 2014-

Shimano_Scorpion2014.jpg

Shimano_ChronarchCI4plus3.jpg

Shimano JDM 13Metanium Japan model 

Shimano_13Metanium.jpg

Shimano JDM Antares 2012

Shimano_12Antares.jpg

Shimano_12Antares5.jpg