bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) nowości Daiwy : kołowrotki http://www.fishonmag.com/osaka-show-2014-daiwa/ nowości Shimano : kołowrotki http://www.fishonmag.com/osaka-show-2014-shimano/ wrzycać co tam znajdziecie Edytowane 11 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Kto to wszystko kupi? Łożyska kulkowe z Magiem mnie ciekawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 kurde patrząc na to: wychodzi, że nowa CCtka w rozmiarze 200 jest jeszcze mniejsza / niższa niż stara 100tka ... no no... Ciekawie... Mam tylko nadzieję, że ten micro modul nie da lipy i jakoś to będzie hulac z biegiem czasu... (wciąż nie mogę się oprzeć wrażeniu, że obecnie produkowane maszynki muszą PRZEDE WSZYSTKIM przetrwać okres gwarancji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Kto to wszystko kupi? Łożyska kulkowe z Magiem mnie ciekawią. zakładam, ze takie łożyska są bezobsługowe, pracauje, pracuje, a potem się wyrzuca i zakłada nowe ja tam jestem zielony w temacie Shimano baitcast, zwsze odżucały mnie bloczki, czy w CC tez trzeba zdejmować cover i mieszać bloczkami ? Edytowane 11 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 zakładam, ze takie łożyska są bezobsługowe, pracauje, pracuje, a potem się wyrzuca i zakłada nowe I ja tak zakładam, ale zakładam też że powinny być baaardzo długotrwałe, skoro gwarantują tak niesamowitą szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) myślę, że się okarze, że przerzyją przekładnie Edytowane 11 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 CC to instytucja mifku, a to ze obudowa szpuli o mniejszej srednicy? nic to ... bebechy (w rozmiarach nieznanych) siedza sobie spokojnie z drugiego boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 I ja tak zakładam, ale zakładam też że powinny być baaardzo długotrwałe, skoro gwarantują tak niesamowitą szczelność. I baaardzo tanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) jak jakaś nowość, to ciągle przewija się cena, koszt użytkowania, pożądanie 25 letniej trwałości, a przeciez to nie jest projektowane na polski rynek i naszą kieszeń, a nasze zdanie nie ma tu najmniejszego znaczenia dla producentów powiedzmy sobie, że pewien rozdział już dawno się skończył i już NIE powróci, to jak tęsknota za PRL Edytowane 11 Lutego 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 CC to instytucja mifku, a to ze obudowa szpuli o mniejszej srednicy? nic to ... bebechy (w rozmiarach nieznanych) siedza sobie spokojnie z drugiego boku no tak... tylko ja się ciągle obawiam tego micro module ja tam jestem zielony w temacie Shimano baitcast, zwsze odżucały mnie bloczki, czy w CC tez trzeba zdejmować cover i mieszać bloczkami ?w poprzedniej wersji CC trzeba było otworzyć panel i mieszać w bloczkach. teraz masz hamulec odśrodkowy, ale ze sterowaniem z zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja jestem ciekawy nowej CC, mimo że miałem już ściśle określone plany zakupowe na ten rok, chyba upchnę jeszcze gdzieś tę nową 201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 no tak... tylko ja się ciągle obawiam tego micro module w poprzedniej wersji CC trzeba było otworzyć panel i mieszać w bloczkach. teraz masz hamulec odśrodkowy, ale ze sterowaniem z zewnątrz... ale widać tam bloczki z pozycją ON i OFF, to może jakaś kombinacja dwóch sterowań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Bazyl rzuć okiem na filmik obrazujacy zasadę i schemat działania tego hamulczyka i... Będzie trochę łatwiej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 a gdzie, bo na tym z oficjalnej strony, nie jest to pokazane , a gada nie po naszemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 nieco przypomina to Daiwowski MAGFORCE - oczywiście mocno naciągając, też jest pierścień, który wchodzi z układ hamulca i to własnie przesuwanie tego pierścienia (nieco innego kształtu) powoduje zmiane sily hamowania. W daiwie masz jeden hamulec, którego siła jest zalezna WYLACZNIE od odleglości pierscienia.W SVS INFINITY sila hamowania jest zalezna od:- ustawienia pierscienia względem bloku hamulca- ilości włączonych bloczkow Oczywiście zdaje sobie sprawę, że pewne siły hamowania można uzyskać w conajmniej dwa sposoby (np włoczny jeden bloczek i hamulec na 6tke = 2 bloczki i hamulec odpowiednio mniej - przynajmniej tak mi się wydaje) Filmik o hamulcach - wiem, wiem po japanesku - ale po samych obrazkach też coś powinieneś wykminić na te chwilę to chyba podstawowy hamulec, wystepuje w:Shimano JDM Chronarch CI4 Plus Shimano JDM Scorpion 200/201, Japan model 2014- Shimano JDM 13Metanium Japan model Shimano JDM Antares 2012 no i oczywiście we wspomnianej: Shimano JDM 2014 Calcutta Conquest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 za dużo możliwych kombinacji dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 to kup se starego okrąglaka abu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Nie dogodzisz - raz za dużo, raz za mało Weźmiesz w rękę, to się przekonasz - CC są naprawdę świetnymi maszynami, więc udoskonaloną wersja na pewno nie będziesz rozczarowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 ja prosty człowiek z wioski jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Nie wyobrażam sobie, żeby z flagowy model na który fani czekali wieki (jak na dzisiejsze chore tempo wyścigu zbrojeń), mógł rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 nowe spinny ARMS są już na stronie http://www.megabass.co.jp/site/freshwater/arms_challenge/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 W tym filmiku, na stadionie, pokazano rozwinięcie metody "sulejowska sprężyna z rozbiegu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi