Skocz do zawartości

shimano beastmaster dx

said452

Rekomendowane odpowiedzi

witam kolegów kupił może ktoś beastmaster dx obojętnie jaki. chodzi mi mianowicie o dołączone do nich ciężarki do wyważenia. W każdym sklepie piszą że są w zestawie do DX. Mi natomiast przyszedł kijek w piątek DX 240 xhp i nic tkiego nie mam :(. co myślicie?

• 4 lata później...

Witam,

Jeżeli chodzi o dociążenie dolnika, to niestety trzeba to zrobić we własnym zakresie.

Posiadam bestmastera cx 240 H, i dorobiłem ciężarek 37gr.(tyle mogłem uzyskać z odlewu ołowiu).

Dodam, że mam już swoje lata(+50) i przy ciężkich przynętach po prostu bolą plecy. 

Przy dużym kołowrotku(TEAM DAIWA ADVANTAGE 3500)środek ciężkości został przesunięty o 12cm w stronę stopki. Teraz jest idealnie, nie męczy ręki i pleców.

Na zdjęciach produkt finalny. Zainteresowanych proszę o pytania(przy tej wędce jeżeli ktoś ma trochę umiejętności technicznych,może zrobić to sam). Pomogę w miarę możliwości.

Pozdrawiam.

A propos. Bestmastery pierwsze, AX, BX, CX, DX, EX, to całkiem inne wędki.

Ja posiadam pierwszą wersję i cx. Jedna i druga pasuje(chociaż to całkiem inne wędki). Pierwszej używam do trolingu(mocna , ale krowi ogon), drugiej do rzucania(lekka i szybka). Do zwolenników starych i sprawdzonych wędek mam rozwiązanie: Bambusy!

Pozdrawiam.

post-51660-0-24477800-1545417340_thumb.jpg

post-51660-0-05694500-1545417357_thumb.jpg