meme174 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam - ktos uzywal ten linki ? Mega krotka glowica 7,5 m z tego co pamietam - cena 200zl tez nie odstrasza. Szukam czegos do stremera na #6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Kupiłem ta linkę już jakiś czas temu, ale że zalodziło, to jeszcze nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 obejrzyj sobie rio streamertip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Szkoda Tomcast ze jeszcze nie lowiles :-D Pitt uzywales mozesz cos powiedziec o rio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Z tego co widzę to od zeszłego roku Rio SteramerTip to paręnascie grain per rozmiar lżejszy Outbound Short. Profil głowicy ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Na czym polega ta linka ? Plywajaca z tonaca glowica ? Cos przeczytalem ze nalezy ja dociac celem najlepszego dopasowania do wedki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Własnie nie wiem - może jest lekko przeciązona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 meme jak szuka sz linki streamerowej w klasie #6, to zakładam ze nie szykujesz się na szczupaki i miotanie 20cm fredzli. Po co ci zatem linka o mega krótkiej i przeciazonej glowicy, ktora jest rio OB, a od zeszłego roku także ST? Rzuca się tym faktycznie jak spinningiem, ale o efektywnym mendingu na większym dystansie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 To może cos poradzisz sensowengo tak do 200 zł ? Do szczupaków mam redingtona #9 + rio outbanddo boleni i sandaczy mam shimano nexave #6-8 + airflo 40+Do pstrgaow chcialem miec stx #6 - tylko linki jak na razie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jeśli nie będziesz łowił na długich dystansach to nie jest Ci potrzebna głowica. Zwykła WF tonąca załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 A uzywal ktos moze Rio Mainstream Type 3 Full Sink ? Mysle jeszcze nad wersja Mainstream Intermediate ale chyba sink 3 bedzie bardziej uniwersalna jak na rzeke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 To może cos poradzisz sensowengo tak do 200 zł ? Do szczupaków mam redingtona #9 + rio outbanddo boleni i sandaczy mam shimano nexave #6-8 + airflo 40+Do pstrgaow chcialem miec stx #6 - tylko linki jak na razie brak od dłuższego czasu do pstragowego streamera używam SA streamer express w wersji intermedium ale lowie na płytkiej i wolno płynącej wodzie. Problem z tą linką jest taki że robią ja jeszcze tylko w wersji szybko tonacej. Nie ma nic pośrodku. Dlatego jak potrzebuje zejść niżej to używam zwykle airflo 40+ w 3 klasie. Linki o krótkiej ciężkiej głowicy zostawiam do streamera w ciezszej wersji, albo jak łowisko nie pozwala na rzuty klasyczne, do łowienia technikami speyowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Dobór linki do kija to jedno a dobór do warunków w wodzie to drugie. Linki typu sink tip z krótką głowicą na poziomie 25' nie są wielką nowością choć każdy z producentów co chwila zmienia nazwę i kolory pudełka żeby "nowości" mieć w ofercie. Airflo nie używałem ale jeśli mówimy o wspomnianych wcześniej linkach do streamera w klasie 6 to:Rio mainstream intermedium, ok do łowienia na płytkim, max 1metr, duża "śliskość" i łatwość rzutu. Cena nie zabija bo to średnia półka rio. Używam ale nie powala.Od SA mam streamer short(26') 200gr z rozbiegówką intermedium, jedna z cześciej używanych do 6. Rozbiegówka bardzo śliska i sztywna, sprawia wrażenie żyłki mono ale kompletnie to nie przeszkadza w łowieniu a bardzo pomaga w osiągnięciu odległości. Można zejść na 2 metry przy dużym uciągu, 3 spokojnie na wolniejszych odcinkach, brak wynoszenia przez pływającą cześć pomaga jeśli pogodzić się z wadami.Od SA jest jeszcze wet tip express, ten sam profil ale rozbiegówka pływająca, dość cieńka. Inne wagi, mam 150 i 250gr. Do szybkiej mocnej 6, 250 jeszcze daje radę ale wolę 7. Zalety to pływająca cześć w porównaniu do streamer short. Chodzą odrobinę płycej.Polecam jeszcze rio ale w wersji DC24,moja ulubiona. Inny profil głowicy daje największą łatwość rzutu, oczywiście o jakiejkolwiek finezji i tak trzeba zapomnieć. Ale co tam, i tak 4mm wolfram na haku więc nie ma się co napinać. Dobry rozkład masy i bardzo cięńka rozbiegówka dają duże głębokości.Raczej nie ciął bym tych linek. To nie są linki typu level. Edytowane 15 Lutego 2014 przez tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) , Edytowane 15 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi