Damiano113 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Witam wszystkich! Zakładam nowy temat jak w tytule a mianowicie podzielcie się akcesoriami własnej roboty lub innymi, które pomagają nam w utrzymaniu porządku na naszych łódkach. Dzielcie się pomysłami a wspólnie coś wymyślimy Edytowane 25 Lipca 2018 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Sorki Damiano za OT, ale popraw błąd w tytule bo aż zęby bolą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Zanim ktoś Ci odpowie, miej litość i popraw te byki w tytule. Pozdrawiam @n15 - co do minuty. Edytowane 12 Lutego 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Tuning przy łódce, akcesoria i inne udogodnienia. Plastikowy kuferek z pokrywką .Żarcie, suche ubranko itd. itp Żadna torba tego nie zastąpi przy ulewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Ja mam zamiar odnowić sobie ławkę drewniana w łódce i przy okazji nakleję na to naklejkę z miarka po czym zalakieruję wszystko bezbarwnym lakierem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dobrym sposobem jest też zamontowanie : http://sklep.msbus.pl/?101,siatka-fotela-pasazera-duza na schowkach zawsze można coś podręcznego schować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Ja myślę o:- kufrze z pleksi w kształcie odwróconego trójkąta wpasowanego między ławkami (na osprzęt typu koło, apteczka, podbierak, itp.),- uchwytach na wędki (albo pionowe albo poziome) na przeloty pomiędzy miejscówkami,- uchwytu na ręczny GPS,- bloczek dziobowy (z patentem blokującym) oraz kipy do liny kotwicznej,- knagi lub zaczepy na linki do odbijaczy. Tylko nie wiem kiedy będę miał na to czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 witam ja sobie wymyśliłem , gdy mi łódkę robiono , Radio , głosniki no i co najważniejsze pompkę elektryczną zamontowaną w tylnej części łódki która automaycznie wypomopowuje wode gdy tylko coś tam napada tzn jakiś deszczyk np wszystko podłacząne pod oddzielny aku , nawet gdy stoi sobie grzecznie i czeka na mnie na przystani . od taki mały luksusik ale jakże pocieszny . przychodzisz gdy chcesz wypłynać na wędkowanie przecierasz szmatką podłogę i łodeczka sucha gotowa do wyprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wy to macie dobrze. Ja wypożyczam łódkę. I podobnie jak z agencją - raz trafisz lepiej , raz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jeżeli ktoś nie ma windy do kotwicy to można zastosować coś takiego( jak na zdjęciu) mocowane pod dziobem zdaje egzamin i wytrzymuje kotwice 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Damiano,fajnie,że założyłeś taki temat.Wrzucaj wszystko,co zrobisz samemu.Wiosna idzie - czas zacząć uzbrajać łódkę w kwasiaka U mnie na pierwszy plan pójdą knagi ( różnego typu ) , wciągarki kotwicy , uchwyty na wędki. W planie mam fotel obrotowy.Do maja pewnie jeszcze coś wymyślę. Mam kilka zrobionych zdjęć mojej dłubaniny w metalu.Zaraz coś tam powrzucam. Edytowane 18 Lutego 2014 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Podpory pod wiosła Polerowane knagi Elementy,które zamontuję na łódce raczej nie będą polerowane - dużo roboty ogólnie z tym nie ma,ale jeśli chodzi o łódkę,to wolę piaskowanie. Edytowane 18 Lutego 2014 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jak coś wykombinujesz to wrzucaj może komuś się przyda Twój patent a może i Twoje konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Słuchaj kolego a jak chcesz wykonac uchwyty n wedki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Słuchaj kolego a jak chcesz wykonac uchwyty n wedki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam, zastanawiałem po zakupie echa gdzie je przykręcić w mojej gumowej łodzi,znajomy polecił przyklejenie ja jednak wolałem coś mobilnego acz stabilnego na pokładzie, nie bardzo przemawiały do mnie covery , przykręcenie do ławki i lużno zwisające przewody również nie pasowały do pokładowego klaru,więc postanowiłem sobie wykonać ustrojstwo,mocowanie tej skrzynki na zasilanie oraz podstawki pod echo, jest na zamek odkręcony z ławki pontonu, podstawka jest wykonana ze sklejki, mocowana na zawiasach, reszta jak widać z aluminiowego ryfla, na ewentualny deszcz padający na wyświetlacz, będe stosował parasolki do drinków , pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Słuchaj kolego a jak chcesz wykonac uchwyty n wedki? Na początku myślałem,żeby zrobić coś takiego jak na zdjęciu,ale stwierdziłem,że za dużo zachodu z frezowaniem profili.W moim prototypie rurki (fi 42,2mm) będą połączone prętami.I do tego gdzieś dospawam uszka.Dla mnie pręt będzie miał taką zaletę,że będę mógł wieszać na nim np. jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam, zastanawiałem po zakupie echa gdzie je przykręcić w mojej gumowej łodzi,znajomy polecił przyklejenie ja jednak wolałem coś mobilnego acz stabilnego na pokładzie, nie bardzo przemawiały do mnie covery , przykręcenie do ławki i lużno zwisające przewody również nie pasowały do pokładowego klaru,więc postanowiłem sobie wykonać ustrojstwo,mocowanie tej skrzynki na zasilanie oraz podstawki pod echo, jest na zamek odkręcony z ławki pontonu, podstawka jest wykonana ze sklejki, mocowana na zawiasach, reszta jak widać z aluminiowego ryfla, na ewentualny deszcz padający na wyświetlacz, będe stosował parasolki do drinków , pozdrawiam Doceniam inwencję i własne wykonanie, ale co jest złego w coverze zamocowanym paskami do ławeczki ? Ja taki mam plan na swojego gumiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Doceniam inwencję i własne wykonanie, ale co jest złego w coverze zamocowanym paskami do ławeczki ? Ja taki mam plan na swojego gumiaka Witam, w moim wypadku mocowanie do ławki odpadało gdyż często,przekładam nogę przez ławkę podczas płynięcia i siedzę na tej ławce okrakiem, i bez czegokolwiek na tej ławce już jest z tym trochę gimnastyki (przekładam nogę na siedząco ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 W końcu zrobiłem pierwsze z dwóch siedzisk obrotowych do łódki.Przeznaczone będzie dla towarzysza wypraw.Regulacja wysokości będzie odbywać się za pomocą śruby dociskowej. A tak będzie prezentować się na łódce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Krzesełko super a jakie przewidziałeś mocowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Powiem Ci,że tu chwilowo jest przysłowiowy pies pogrzebany . Spróbuję skleić to klejem Den Braven Stalowy Mocny,chyba,że w sklepie żeglarskim podpowiedzą mi coś innego.A może po prostu żywicą da radę to pożadnie skleić... Edytowane 23 Marca 2014 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 a masz podwójne dno? to może na klej i jakoś na nity?Co jeszcze wykąbinowałeś? Ja w sobotę wlcze z podłogą to podeśle foto. pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Mam pojedyncze dno,więc jedynie wchodzi w grę klej lub żywica. A coś tam mam jeszcze porobione Knagi - materiał piaskowana kwasówka , pręt fi 12, długość około 140mm, wysokość od podstawy 35mm. Te 4 sztuki będę montował na swojej łódce.Do podstawy przyspawana jest szpilka M6. Sztyca do echosondy - długość, jak dobrze pamiętam,to coś około 75cm Górny element z motylkiem będzie zamontowany na rufie.Przetwornik jest nakręcany. W przyszłym tygodniu skończę drugi fotel obrotowy , mam do zrobienia jeszcze dwie wciągarki kotwicy. Na bieżąco będę wrzucał zdjęcia. Jeszcze muszę dobrze przemyśleć koncepcje uchwytu na wędki.Jakiś tam zalążek mam,ale zastanawiam się nad najlepszym sposobem montażu. Damiano,będę czekał na Twoje zdjęcia.Trzeba trochę rozruszać ten temat.Na pewno wielu użytkowników ma własnoręcznie porobione ciekawe rzeczy na łódce,tylko szkoda,że nie chcą tego na razie pokazywać. Edytowane 24 Marca 2014 przez Bartek_C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wyciągarki kotwicy zrobione i zamontowane A także zamontowałem podpórki pod wiosła Niedługo pokażę proste uchwyty obrotowe na wędki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi