Skocz do zawartości

Tuning przy łódce, akcesoria i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

To też biorę pod uwagę- jest nawet w ofercie ram specjalny uchwyt z "kompatybilną" kulką do mocowania na relingu (albo np. na kierownicy motocykla) za jakieś 13$. Jeden minus- przy takim montażu odsunę ekran od siebie i cała zajebistość długiego ramienia uchwytu pójdzie się j...ć. Ale jest też plus- cała konstrukcja nie będzie przeszkadzała przy poruszaniu się po pokładzie. Hmm...

Dzisiaj trochę poszukałem po łódce i problem jest rozwiązany  :)  Zamontuję uchwyt do poziomej płaszczyzny tej bakisty, dokładnie w miejscu, w którym- wewnątrz bakisty- jest ścianka działowa, złapana u góry długim spawem, dzięki czemu miejsce jest całkowicie sztywne i nie wymaga żadnego wzmocnienia. Mimo wszystko, jakby ktoś wiedział jakie są zasady robienia wzmocnień z blachy/ płaskownika przy montażach do cieńszej blachy- to proszę o kilka słów na ten temat.

Edytowane przez kubazmech

Kuba, bez problemu blacha wytrzyma. Samo przykręcenie podstawki ją usztywni. U mnie jest zamontowane do blachy 3mm - półka na burcie i trzyma się bez problemu nawet pod dużym obciążeniem. A półka złapana spawami przerywanymi.

post-46318-0-29106900-1505078280_thumb.jpg

Jak odchylam klapę z fotelem to mogę ją oprzeć o echo i nic się nie dzieje :).

Za bardzo się certolisz :D

Pewnie tak, lubię mieć zrobione "porządniej niż trzeba", szczególnie jak robię dla siebie :).  Zamontowałem do tej poziomej blachy, w miejscu nad spawem, dałem od spodu spore podkładki i jest sztywny pal Azji :P

Widzę Paweł, że maszyna z Niderlandów w użyciu czyli znalazłeś to czego szukałeś(?).

• 3 tygodnie później...

Po głowie chodzą mi 3 tematy:

1. Fotel obrotowy na pneumatycznej nodze. Gotowe podstawy można kupić ale te fajniejsze to już spory wydatek.

2. Kolejny projekt to zabudowa części dziobowej z przebudową bakist tak żeby powstał podest. 

3. Elektryk dziobowy z funkcją kotwicy na pilota. 

Fundusze powoli się odkładają :) myślę że całość w sezonie wiosennym 2018 będzie już testowana. 

3. Elektryk dziobowy z funkcją kotwicy na pilota - zaliczone, można wykreślić z listy. Miało być w 2018 r :) ale co masz zrobić jutro, zrób dziś.

post-64480-0-00975500-1506882578_thumb.jpg

• Like 2

Na przyczepce stoi łódka nie za bardzo będzie trap widać na zdjęciu .Trap odchyla się w raz z ramą do góry w niczym to nie przeszkadza potrzebny jest tylko wtedy gdy zaczepiam pas z ucho dziobu łódki . Nie chodzę  po ramie .

Robas te kółka niebieskie dwie pary po dwie sztuki muszą takie być bo moja łódka ma kil cienki ze sklejki około 3 cm i wysoki na 6 cm jest on wklejony w dno  łódki .

Żeby   łódka na przyczepie nie stała na kilu zrobiłem te kółka które opierają się o dno łódki .a kil wjeżdża  między nie . Łódka w ten sposób stoi 7 cm niżej  na przyczepie .

Oczywiście pomagają  one w czasie wciągania łódki na przyczepkę i co najważniejsze nie są z tworzywa tylko gumowe nie rysują dna . 

• Like 1

.

Robas te kółka niebieskie dwie pary po dwie sztuki muszą takie być bo moja łódka ma kil cienki ze sklejki około 3 cm i wysoki na 6 cm jest on wklejony w dno  łódki .

Żeby   łódka na przyczepie nie stała na kilu zrobiłem te kółka które opierają się o dno łódki .a kil wjeżdża  między nie . Łódka w ten sposób stoi 7 cm niżej  na przyczepie .

Oczywiście pomagają  one w czasie wciągania łódki na przyczepkę i co najważniejsze nie są z tworzywa tylko gumowe nie rysują dna . 

chodzi mi o te zaznaczone na fotce 

post-49782-0-38799200-1507048852_thumb.jpg

• Like 1

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...