cabage Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Jeśli masz relingi zamontuj sobie do nich, trochę drożej wyjdzie ale bezinwazyjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 To też biorę pod uwagę- jest nawet w ofercie ram specjalny uchwyt z "kompatybilną" kulką do mocowania na relingu (albo np. na kierownicy motocykla) za jakieś 13$. Jeden minus- przy takim montażu odsunę ekran od siebie i cała zajebistość długiego ramienia uchwytu pójdzie się j...ć. Ale jest też plus- cała konstrukcja nie będzie przeszkadzała przy poruszaniu się po pokładzie. Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Wrzuć jakieś foty co gdzie i jak .... Może się coś doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ok, jutro będę dłubać przy łódce, zrobię zdjęcia. Chyba, że mnie poniesie i poskręcam tak jak mi się wydaje Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Dzisiaj trochę poszukałem po łódce i problem jest rozwiązany Zamontuję uchwyt do poziomej płaszczyzny tej bakisty, dokładnie w miejscu, w którym- wewnątrz bakisty- jest ścianka działowa, złapana u góry długim spawem, dzięki czemu miejsce jest całkowicie sztywne i nie wymaga żadnego wzmocnienia. Mimo wszystko, jakby ktoś wiedział jakie są zasady robienia wzmocnień z blachy/ płaskownika przy montażach do cieńszej blachy- to proszę o kilka słów na ten temat. Edytowane 9 Września 2017 przez kubazmech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Kuba, bez problemu blacha wytrzyma. Samo przykręcenie podstawki ją usztywni. U mnie jest zamontowane do blachy 3mm - półka na burcie i trzyma się bez problemu nawet pod dużym obciążeniem. A półka złapana spawami przerywanymi. Jak odchylam klapę z fotelem to mogę ją oprzeć o echo i nic się nie dzieje .Za bardzo się certolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Pewnie tak, lubię mieć zrobione "porządniej niż trzeba", szczególnie jak robię dla siebie . Zamontowałem do tej poziomej blachy, w miejscu nad spawem, dałem od spodu spore podkładki i jest sztywny pal Azji . Widzę Paweł, że maszyna z Niderlandów w użyciu czyli znalazłeś to czego szukałeś(?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) W sumie tak. Stoi w garażu i czeka na przyszły sezon . W tym szkoda zakładać Ta jest na sprzedaż. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Września 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Do przyczepki Spawline dorobiłem sobie trap aluminiowy .Nie będzie się skakać po ramie . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Do przyczepki Spawline dorobiłem sobie trap aluminiowy .Nie będzie się skakać po ramie . Super sprawa też planuję zrobić taki podest u siebie na przyczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 A można prosić o fotkę jak to wygląda jak przyczepa jest "zlamana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Po głowie chodzą mi 3 tematy:1. Fotel obrotowy na pneumatycznej nodze. Gotowe podstawy można kupić ale te fajniejsze to już spory wydatek.2. Kolejny projekt to zabudowa części dziobowej z przebudową bakist tak żeby powstał podest. 3. Elektryk dziobowy z funkcją kotwicy na pilota. Fundusze powoli się odkładają myślę że całość w sezonie wiosennym 2018 będzie już testowana. 3. Elektryk dziobowy z funkcją kotwicy na pilota - zaliczone, można wykreślić z listy. Miało być w 2018 r ale co masz zrobić jutro, zrób dziś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 3. Elektryk dziobowy z funkcją kotwicy na pilota - zaliczone, można wykreślić z listy. Miało być w 2018 r ale co masz zrobić jutro, zrób dziś. 22197511_10207698867988064_682433312_o.jpgile taka zabawka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Na życzenie Radka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Nie to żebym był marudny ... Ale chodziło mi o zdjecie złamanej przyczepki wraz z trapami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Do przyczepki Spawline dorobiłem sobie trap aluminiowy .Nie będzie się skakać po ramie . Te małe boczne kółeczka na końcu przyczepy , czemu mają służyć ? centrowanie przy załadunku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Na przyczepce stoi łódka nie za bardzo będzie trap widać na zdjęciu .Trap odchyla się w raz z ramą do góry w niczym to nie przeszkadza potrzebny jest tylko wtedy gdy zaczepiam pas z ucho dziobu łódki . Nie chodzę po ramie .Robas te kółka niebieskie dwie pary po dwie sztuki muszą takie być bo moja łódka ma kil cienki ze sklejki około 3 cm i wysoki na 6 cm jest on wklejony w dno łódki .Żeby łódka na przyczepie nie stała na kilu zrobiłem te kółka które opierają się o dno łódki .a kil wjeżdża między nie . Łódka w ten sposób stoi 7 cm niżej na przyczepie .Oczywiście pomagają one w czasie wciągania łódki na przyczepkę i co najważniejsze nie są z tworzywa tylko gumowe nie rysują dna . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 .Robas te kółka niebieskie dwie pary po dwie sztuki muszą takie być bo moja łódka ma kil cienki ze sklejki około 3 cm i wysoki na 6 cm jest on wklejony w dno łódki .Żeby łódka na przyczepie nie stała na kilu zrobiłem te kółka które opierają się o dno łódki .a kil wjeżdża między nie . Łódka w ten sposób stoi 7 cm niżej na przyczepie .Oczywiście pomagają one w czasie wciągania łódki na przyczepkę i co najważniejsze nie są z tworzywa tylko gumowe nie rysują dna . chodzi mi o te zaznaczone na fotce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Nie załapałem . Te kółeczka ( znowu twardy plastik a nie guma ) do zabezpieczenia żeby dziób łódki nie uderzył w kant ramy w czasie wciągania łódki na przyczepkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Pozwolę sobie pożyczyć to rozwiązanie Gdzie dostanę takie kółeczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Były na wyposażeniu przyczepki jak kupowałem ale można założyć np takie http://e-kolka.com.pl/p/1287,312/kolo-tworzywowo-gumowe-fi--80mm--1ts/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 W pierwszej chwili skojarzyły mi się z kołami od hulajnogi lub łyżworolek :-) Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Witam, potrzebuję naprawić pęknięcia na pawęży, łódź jest z laminatu. Może któryś z kolegów posiada jakiś namiar, na kogoś, kto się tym zajmuje, w Warszawie lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Taki tam mały wieś tunning wciągarki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 I piwko można otworzyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi