chulo Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 WitamZłowiłem wczoraj rybkę, nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie dość dziwny jej wygląd. Obastawiam na bolenia choć ryba ma dziwnie czerwone płetwy i była dośc gruba. Może to jakaś mieszanka z jaziem?Poz Chulo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Jeszcze jedna ryba, może to jakiś nowy gatunek? Rzeczywiście to kolejny Jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zulus Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Jeszcze jedna ryba, może to jakiś nowy gatunek? Rzeczywiście to kolejny Jabol Myśle, że czas otworzyć wątek JABOLE 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 @Zulus nie dworuj sobie. Jesteśmy świadkami narodzin nowego gatunku. To rzadkie w tych czasach. Tak sobie myslę kleń+boleń to klebol czy może kibol będzie?Nie zmienia to faktu, że ładne te rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zulus Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 @Zulus nie dworuj sobie. Jesteśmy świadkami narodzin nowego gatunku. To rzadkie w tych czasach. Tak sobie myslę kleń+boleń to klebol czy może kibol będzie?Nie zmienia to faktu, że ładne te rybki Czy kibol czy jabol to zmienia faktu, że wątek im się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 http://www.youtube.com/watch?v=VFdqJDsvmp4 http://www.youtube.com/watch?v=Uy9-FxN_MRY jak widać gatunmki znane i częściej obserwowane <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rivera Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 a ja dzisiaj zdziwiony byłem jak przeczytałem na wikipedi, że boleń czasami krzyżuje się z jaziem zaciekawiło mnie jak taka krzyżówka może się nazywać i rozpocząłem poszukiwania tak dotarłem do tego wątku i już wiem że te krzyżówki to JABOLE:lol:może znacie łacińską nazwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander_90 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ryby ładne, piękne kolorki! Ale nie takie hybrydy (nie nowe gatunki) już pływają. W naturze kiedy są pokićkane pogody lub jak jakaś elektrownia robi zrzuty wód termalnych, to powstanie hybrydy jest bardzo prawdopodobne mimo zabezpieczeń natury (normalne warunki atmosferyczne, różne miejsca tarła, różne pory czyt. temperatury wody itp.)Na szczęście Hybrydy są niepłodne i dla tego nie stanowią gatunku. Nazwa łacińska chyba: Aspius x Luciscus idus (@Chulo 2008.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
chulo
Witam
Złowiłem wczoraj rybkę, nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie dość dziwny jej wygląd. Obastawiam na bolenia choć ryba ma dziwnie czerwone płetwy i była dośc gruba. Może to jakaś mieszanka z jaziem?
Poz Chulo
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi