Skocz do zawartości

Serwisowanie kołowrotków Shimano

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...

Z serwisu nie korzystałem i pewnie nie skorzystam. Gość swego czasu mocno handlował używanymi kołowrotkami Daiwa na znanym portalu aukcyjnym. Kupiłem od niego Turnamenta 2500. Miał być cud miód i malina , a okazał się stary rzęch .

Tak to zwykle bywa z młynkami z polskich portali aukcyjnych :(

Korzystał ktoś z tego serwisu, ma ktoś jakieś doświadczenia.

http://www.serwiskolowrotkow.pl/

Zależy w jakim zakresie świadczony jest ten serwis? Czy tylko czyszczenie i smarowanie, czy także wymiana części zamiennych?

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Z serwisu nie korzystałem i pewnie nie skorzystam. Gość swego czasu mocno handlował używanymi kołowrotkami Daiwa na znanym portalu aukcyjnym. Kupiłem od niego Turnamenta 2500. Miał być cud miód i malina , a okazał się stary rzęch .

Potwierdzam kolegi spostrzeżenia , u mie wynikła podobna sytuacja !!!

NIE POLECAM !!!!!

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Faktycznie.

Umówiłem się z nim wstępnie na poniedziałek. Zobaczymy czy tchnie ducha w moje Twinki. Na Allegro ma pozytywne opinie jeśli chodzi o serwis.

Doświadczenie w serwisowaniu pewnie ma , bo kołowrotek który od niego kupiłem , był świeżo przesmarowany . Wytarte od używania pokrętło hamulca szpuli , było czymś przymalowane , to malowani bardzo szybko wytarło się :( .Jednak kołowrotek w środku to był szrot :angry: . Dopiero po wymianie kilku części , zakupionych u @Mefisto , da się nim łowić.

Biorąc pod uwagę że za serwis liczy on od ilości łożysk w kołowrotku , to ile Ci krzyknął za serwis Twinka?

Edytowane przez pisarz

Takie teraz mamy czasy że zamiast naprawiać kupuje się nowe. A i prawdziwych rzemieślników z fachem w ręku coraz mniej.

Rzemieślnicy są, podobnie jak fachowcy. Niestety nowe jest tańsze niż indywidualny czas poświęcony na "ratowanie czegoś".

Nowe ma gwarację, ratowane jest zawsze "starocią", choć często lepszą niż nowe.

Pzdr.

• Like 1

G

Rzemieślnicy są, podobnie jak fachowcy. Niestety nowe jest tańsze niż indywidualny czas poświęcony na "ratowanie czegoś".
Nowe ma gwarację, ratowane jest zawsze "starocią", choć często lepszą niż nowe.

Pzdr.

No tak gdzie nie spojrzeć to serwis kołowrotków :rolleyes:  A co chwile pojawiające się wątki na forum Gdzie w .... oddać kołowrotek do serwisu biorą się najwyraźniej z nudów.

• 2 tygodnie później...

Witam ,

poszukuję osoby z Warszawy lub okolic, która podjęłaby się naprawy kołowrotka Shimano BeastMaster GT-X ( w sumie to nie wiem, czy to poprawna nazwa :D ).

Kołowrotek używałem za małolata, ogólnie o nim zapomniałem, teraz wypadałoby go przesmarować i ogólnie przejrzeć, bo ma luzy... Nie wiem, czy opłaca się go robić, dlatego chciałbym, żeby ktoś, kto się zna i tym zajmuje ocenił to swoim fachowym okiem :)

Z góry dziękuję za pomoc;)

Pozdrawiam, Maciek.

post-57412-0-80242300-1438866255_thumb.jpgpost-57412-0-93819200-1438866262_thumb.jpg