bomber Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Nie bylo , bo nikt ich nie kupil Jak kupili to krecili tylko w fotelach, a w takich warunkach to wiecznie nowe Edytowane 18 Lutego 2016 przez bomber 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie bylo , bo nikt ich nie kupil Jak kupili to krecili tylko w fotelach, a w takich warunkach to wiecznie noweO takich mówi się ,,młynek na dożywocie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam!czy znajdę jakiegoś dobrego serwisanta w woj. podlaskim ewentualnie lubelskim? do przeczyszczenia i smarowania stradic i sahara (stara seria) chyba że zajdzie się magik potrafiący doprowadzić do ładu balzera 825i (nie wiem o co chodzi ale strasznie niszczy mi żyłę i plącze...może kwestia marki...)Pozdrawiam, Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Moze rolka prowadzaca linke odwrotnie umieszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 w balzerze kombinowałem już, jest tam tulejka ślizgowa i wypada czasem z roli przez co żyła opiera się o nieruchomy element i trze...po rozebraniu i złożeniu na nowo niby jest ok ale i tak żyłkę niszczy, czuć to pod palcem i widać jak się skręca...podejrzewam, że trzeba coś tam jeszcze pogmerać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam, Mam pytanie,kupiłem taki egzemplarz : http://jerkbait.pl/topic/69917-shimano-stradic-2500fb-szpula/ .Doradźcie czy mam szukać już korby czy wystarczy zakupić tylko łożysko? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A zdiagnozowałeś co stuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam, Mam pytanie,kupiłem taki egzemplarz : http://jerkbait.pl/topic/69917-shimano-stradic-2500fb-szpula/ .Doradźcie czy mam szukać już korby czy wystarczy zakupić tylko łożysko?Hehehe to o łożysko podpierajace kolo przekładni chodziło, ale ja bym obstawial na 99% stuki z posuwu szpuli, łożysko na pewno nie stuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Pod obciążeniem-oscylacja(bo łożyska jarmolą),jak nic... a tu jest wiele miejsc do sprawdzenia śruba ślizgacza,tulejki worma i półksiężyca...ew można zmienić na łożyska jeśli przekładnia cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dziś dopiero kupiłem. Jak przyjdzie to sprawdzę co dokładnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) . Edytowane 19 Lutego 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Chyba sie przeraziłeś i zrezygnowałes bo dalej jest na giełdzie... Za szybko sie pochwaliłeś.. He he :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Stwierdziłem że lepiej jak dołożę i kupię coś z wyższych modeli niż mam się zrazić na pierwszym shimano którym bym miał.Inny kolega napisał mi że jakby co weźmie tak więc odstąpiłem go i grzecznie poinformowałem sprzedającego co i jak. I teraz jest problem bo nie wiem czy mam coś kupić za ok.800-1000 czy lepiej dołożyć i kupić np.twin powera. ..i bądź tu mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Stwierdziłem że lepiej jak dołożę i kupię coś z wyższych modeli niż mam się zrazić na pierwszym shimano którym bym miał.Inny kolega napisał mi że jakby co weźmie tak więc odstąpiłem go i grzecznie poinformowałem sprzedającego co i jak. I teraz jest problem bo nie wiem czy mam coś kupić za ok.800-1000 czy lepiej dołożyć i kupić np.twin powera. ..i bądź tu mądry.Kupisz TP to będziesz kręcił nosem że nie kupiłeś Stelki.Kup Biomastera FB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Kupisz TP to będziesz kręcił nosem że nie kupiłeś Stelki.Kup Biomastera FB.Też bym tak zrobił :-) w zalożonej cenie masz przy biomku FB drugą szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Między innymi właśnie ten model jest mocno brany pod uwagę.Podoba mi się że ma niskie przełożenie,druga szpula no i że nie jest z CI4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Między innymi właśnie ten model jest mocno brany pod uwagę.Podoba mi się że ma niskie przełożenie,druga szpula no i że nie jest z CI4...Jedna połówka metalowa a druga plastikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ale tp 4000pg też mi się podoba i można go wyrwać za ok.1500.Stety albo niestety jestem z tych co wolą kupić raz a dobrze i być zadowolonym. p.s.stelka już za droga zdecydowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Czy jakiś serwisant posiada w swoich zbiorach zbędną tulejkę z rolki kabłąka jednoelementowego. Znajdują się one(2) na osi podtrzymującej łożysko z prawej i lewej strony. Wymiary tulejki to 4x5x2 mm. Na foto w środku. Edytowane 22 Lutego 2016 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Mam pytanie. Jakiego typu łożysk EZO użyć zamiast oryginalnych do starego 1010 gt shimano? Chodzi o to czy moga być zwykłe stalowe, czy muszą być nierdzewne tak jak oryginały? Wymiary łożysk to 13x7x4- jeżeli popełniłem błąd proszę o poprawienie mnie. Chodzi o wymiar środka łożyska bo mierząc wychodzi między 6 a 7 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jeśli łowisz w solance to nierdzewka,a bez topienia w słodkiej zwykłe.Stare czasem wystarczy wyczyścić(ew otwierając przesmarować) bywają lepsze od nowszych... 7x13x4 trzy sztuki(pod rotorem takie samo jak w korpusie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jeśli łowisz w solance to nierdzewka,a bez topienia w słodkiej zwykłe.Stare czasem wystarczy wyczyścić(ew otwierając przesmarować) bywają lepsze od nowszych... 7x13x4 trzy sztuki(pod rotorem takie samo jak w korpusie).Pewnie dwie sztuki 7x13x4 i jedna 7x11x3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Problem w tym, że kilka lat do tyłu wypłukałem je w benzynie ekstarkcyjnej. Od tamtego czasu kołowrotek leżał sobie. Zebrało mi się na serwis. A mam go od nowości . Czyli 20 lat. Moje pierwsze shimano. Kupione u Roberta Taszarka w Poznaniu. Stan reszty mechanizmów ok.. tylko czuć kulki. A otworzyć jak je można? Jakimi Narzędziami? Bo próbowałem i lekko wgięła sie blaszka zaślepiająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubas Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Pewnie dwie sztuki 7x13x4 i jedna 7x11x3 . Wszystkie mają ten sam rozmiar. 7x13x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zegarmistrzowska robota...trzeba podważyć od bieżni zewnętrznej,wypłukanie usunęło smar,który można uzupełnić rozbierając lub pewnie? rozrzedzając czy czujnie podgrzewając...Oryginalne(jeśli nie zużyte) są lepsze od zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi