przemow Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Znaczniki na przekładni i kółku ustawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Znaczniki na przekładni i kółku ustawiłeś?Ustawiłem. Spróbuję jeszcze dosmarować prowadnicę i ewentualnie jeszcze raz spasować przekładnię. Efekt ten był od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Spasowałem drugi raz kółko i przekładnię( wcześniej ustawienia fabryczne miałem zaznaczone flamastrem), dodałem trochę smaru na prowadnicę. Okazało się, że od ustawień fabrycznych trzeba przesunąć przekładnię o przysłowiowy ząbek. Ostatnio mam wrażenie, że shimano trochę oszczędza na kontroli jakości. W Stradicu trzeba było z automatu dodawać podkładkę aby dobrze nawijał.W każdym razie Baitrunner chodzi teraz jak złoto i mogę pokręcić sobie jak niektórzy znawcy w fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Nie było znaczników tylko flamastrem było znaczone? Rozbierałem takiego to były strzałki na przekładni i kółku. Po to dają podkładki w komplecie żeby sobie w razie czego dokładać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Znaczniki były tylko ja sobie jeszcze flamastrem zaznaczyłem ???? Fajnie, że dają podkładki ale uważam, że kołowrotek opuszczający fabrykę powinien być gotowy do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Są takie gotowe do boju na bazarach ;-) od razu z żyłką nawiniętą i często z wędką, spławikiem i haczykiem :-))))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Są takie gotowe do boju na bazarach ;-) od razu z żyłką nawiniętą i często z wędką, spławikiem i haczykiem :-)))))To ja już wolę dodawać te podkładki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) To ja już wolę dodawać te podkładki Słuszna decyzja ???? Edytowane 5 Lutego 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Cześć, ...Czy łożyska przekładni w 2011 TP są wciskane czy wklejane ?Czy żeby je wyjąć można czymś, z rozsądną siłą wybić ? Czy trzeba jakichś akrobacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Cześć, ...Czy łożyska przekładni w 2011 TP są wciskane czy wklejane ?Czy żeby je wyjąć można czymś, z rozsądną siłą wybić ? Czy trzeba jakichś akrobacji ? Wciskane. Nie ma problemów z wyjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Czyli trzeba rozsądną siłą je wybić tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Czyli trzeba rozsądną siłą je wybić tak ? Musisz przy tym uważać aby nie uszkodzić łożyska ,raczej nie wybijać a spróbować wycisnąć z wyczuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 łożyska w shimańcach są luźno osadzone,nawet same wypadają po przechyleniu także nie masz się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) @busz nie miałeś takiego przypadku że szczególnie to lewe łożysko trzeba było j....ć żeby wyskoczyło?Z TP 4000'15 też nie mogłem wyjąć ( te śrubki odkręciłem oczywiście ;-) ) , delikatnie strzała dostało i już później lekko wskakiwało na miejsce. Edytowane 7 Lutego 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 W TP 2011 są mocno wciśnięte...próbowałem w wyczuciem je wycisnąć ale nie dało rady.Muszę chyba je wybić W jednym jakby troszkę było słychać leciutki szum kulek...raz jest, raz go nie ma więc mam wątpliwości co do tego łożyska :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Czy ktoś się orientuję gdzie można zakupić kabłąk do Alivio 2500 FB. Kołowrotek używam do bolonki i spisuje się tam idealnie.Niestety kabłąk (pałąk) uległ uszkodzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Ma ktoś może schemat do Alivio 2500 FB (skan)? ,albo jakiś link ze schematem (na stronie shimano nic nie znalazłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam. Może mi ktoś podać grubość podkładki pod dolnym łożyskiem na wormie w Stelli 4000 z 2010r. ? Bo jakoś tak przypadkiem się zgubiła i trzeba coś dorobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Te podkładki pod worma mają różna grubość chyba. W modelach gdzie worm jest podparty tulejką te podkładki mają różną grubość.Montażysta pakuje ich tyle i takie jakie trzeba w zależności od tego jaki luz jest między częściami. Każdy egzemplarz ma inne luzy i tym samym dają różną ilość i różne grubości nie wiem jak w przypadku modeli z łożyskiem pod wormem ale podejrzewam, że tak samo...niech koledzy serwisujący Stelkę mnie poprawią jak się mylę Ja podkładki pod worma zamówiłem na www.plat.co.jpW okienku "wiadomości od zamawiającego" czy jak to tam się nazywa, napisałem, że w przypadku części (i tu podałem numer tych podkładek) napisałem żeby jeśli to możliwe dali mi różne grubości - zobaczymy co dadzą jak paczka przyjdzie ...Dorobić mogłoby się udać z kliszy foto/rtg, podobne podkładki wyciągałem w drukarek, aparatów cyfrowych i nawet czasem w napędach CD/DVD...zdarzały się tylko przeważnie otwór musiałem rozpiłować iglaczkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 z łożyskami większych problemów nie miałem,tym bardziej w tp 2500 11'.niektóre siedziały trochę mocniej ale nie stanowiły problemu.problem miałem z łożyskiem w rarenium 2500 fa na piniomie po serwisie w shimano-nie udało mi się wyjąć bo się okazało że je wkleili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Bo wiesz klient wysyła kołowrotek do serwisu z żądaniem skasowania luzów tam gdzie się zabardzo nie da to nie ma się czego dziwić że zostało wklejone.Generalnie kasowanie luzu nie jest podstawą reklamacyjną i serwis takie coś może odrzucić. W twoim wypadku łożysko wkleił nowy serwis Shimano czy Normark. Edytowane 9 Lutego 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Kuba się zirytował :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) A gdzie tam zirytowany tylko zapytałem, dzisiaj jestem mega spokojny Edytowane 9 Lutego 2017 przez FlyFisherman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Podstawą do szczęścia jest luz w dupie, ale już luzy w kołowrotku szczęścia nie dają Edytowane 9 Lutego 2017 przez maicke82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi