Catrol Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Nie wiem czy nie pasowałaby szpulka od JDM'a - 2012 Ultegra 1000 S / C 2000 S...bo w tej Ultegrze rozmiar C2000S to body rozmiaru 1000, a rotor i szpulka troszkę większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jak wygląda zestawienie techniczne od najbardziej zaawansowanych do najtańszych konstrukcji Shimano na Europe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 https://m.youtube.com/watch?v=vWKzlOUI8qQTen stradic szumi jak te z filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) panowie mam pytanie odnośnie knoba Shimano Biomaster 4000 vs Biomaster 3000sfb czy można zamienić z jednego do drugiego i na odwrót??? Edytowane 14 Lutego 2017 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Tak można, mam oba kołowrotki i to robiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Mam pytanie dotyczące shimano aero super gtm mianowicie posiadam do niego dwie szpulę i obie w dolnym położeniu lekko ocierają o rotor jaka może być tego przyczyna? Inne pytanie to czy można założyć do kołowrotka przekładnię i pinion z dwóch różnych kołowrotków, chodzi mi o to ze posiadam uszkodzoną przekładnię i czy mogę kupić tylko koło główne (używane nowego nie dostanę) czy trzeba wymienić od razu koło główne i pion ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Raczej co do wymiany przekładni to wymienia się komplet ,koło główne i pinion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Wiem, że tak się powinno robić ale miałem dwie przekładnie w jednej uszkodzony pinion gear a w drugiej koło główne. Złożyłem oba sprawne elementy do kupy i kołowrotek kręci bardzo dobrze tylko zastanawiam się czy nie zużyje się jakoś szybciej taka niedotarta ze sobą przekladnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Nigdy nie kompletowałem przekładni z dwóch kołowrotków ,także trudno Mi się odnieść do tej sytuacji, jeśli oba elementy są w dobrym stanie ,to może jest szansa że kołowrotek jeszcze posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Mam pytanie dotyczące shimano aero super gtm mianowicie posiadam do niego dwie szpulę i obie w dolnym położeniu lekko ocierają o rotor jaka może być tego przyczyna? Inne pytanie to czy można założyć do kołowrotka przekładnię i pinion z dwóch różnych kołowrotków, chodzi mi o to ze posiadam uszkodzoną przekładnię i czy mogę kupić tylko koło główne (używane nowego nie dostanę) czy trzeba wymienić od razu koło główne i pion ?A jak nawija żyłkę? Może być tak, że podkładki regulujące pod guzikiem zdejmowania szpuli trzeba będzie przełożyć nad sprężynkę mocującą szpulę do osi.Możliwe, że z czasem w/w sprężynka w miejscu styku z osią odkształciła się i trzeba ją będzie wyprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzisiaj sprawdzę nawijanie, jak wyglada i dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Kołowrotek złe nawija linke robi stozek od góry wiec myśle ze trzeba dodać podkładek. W szpulach są 3 podkładki jedna pod sprężynka i dwie nad nią. Mogę przełożyć podkładkę z pod sprężyny na górę? Czy musi coś pod nia być i muszę dodać jeszcze jedna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Kołowrotek złe nawija linke robi stozek od góry wiec myśle ze trzeba dodać podkładek. W szpulach są 3 podkładki jedna pod sprężynka i dwie nad nią. Mogę przełożyć podkładkę z pod sprężyny na górę? Czy musi coś pod nia być i muszę dodać jeszcze jedna ?Więcej nie wolno dodawać,bo usztywni Pan za bardzo szpulę. Mają być trzy,dwie regulacyjne o mniejszej średnicy i jedna większa zamykająca całość. W Pana przypadku sprężynka powinna leżeć na dnie,a na nią nakładamy dwie podkładki + jedna zamykająca o większej średnicy.Jeżeli jeszcze nie będzie spodziewanych poprawnych efektów nawijania to należy zajrzeć pod rotor. W tych kołowrotkach często jest dodana podkładka na pierścień oporowy o różnej grubości,najczęściej 0,20 mm. Należy ją usunąć. Spowoduje to obniżenie rotora,a tym samym również rolki z jej bieżnią. Można też zastosować pierścień o mniejszej wysokości,ale należy zwrócić uwagę aby po takim zabiegu nić nie obcierało. Obniżenie rotora jest do pewnych granic.Należy się też przyjrzeć samemu mechanizmowi oscylacji,czy aby jest poprawnie zmontowany i bez luzów,jak również czy nie zastosowano zbyt wielu podkładek po niewłaściwej stronie wałka posuwu szpuli. Edytowane 16 Lutego 2017 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Na Jerkbajt powinni się uczyć konstuktorzy JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Może inaczej , fachowcy z Japonii powinni czasem spojrzeć na forum Jerkbait Edytowane 16 Lutego 2017 przez tom3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Oni dobrze wiedzą co robią. Tworząc młynek który będzie bezawaryjny i długowieczny stracą prace :-) a i firma przestanie zarabiać :-))) bo co sprzeda jak żaden się nie popsuje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Może inaczej , fachowcy z Japonii powinni czasem spojrzeć na forum Jerkbait Zaglądają. I jak widzą, że coś szwankuje to zacierają ręce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Spotkał się ktoś z szumem w Twin Powerze 2016 rok 4000 PG JDM??? Nowa sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ja tak miałem tyle że w C3000 też nowy i szumiący. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Wada, czy brak smaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ani jedno ani drugie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Czyli pewnie ten model tak ma? Nie przejmować się tym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Nie tylko ten. Już chyba encyklopedia na JB powstała o tych szumach...... Edytowane 17 Lutego 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 EWN- encyklopedia wędkarzy nasłuchujących 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Inna konstrukcja mechanizmów w środku w porównaniu do starych konstrukcji i stąd te większe szumy. Nawet nowe generacje Stelli czy Vańka szumią bardziej niż stare konstrukcje. To tylko "szum fotelowy", nad wodą tego nie słychać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi