woblery L.E. Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Ja myślałem Józku o uszczelniaczach z zacisków hamulcowych- konkretnie-uszczelniacz tłoczka w zacisku.Kształt przekroju mają identyczny jak oryginalny uszczelniacz.Są produkowane z samej gumy, bez żadnych zbrojeń.Tylko trzeba poprostu wymierzyć jakiej średnicy potrzebny jest ten uszczelniacz. Wydaje mi się, że odpowiednio dobrany średnicowo uszczelniacz to żadne druciarstwo... 8234ffb040fb85b18726f4a502b9.jpgZrobiłem pomiary i wyszło coś takiego:średnica wewnętrzna uszczelki 23mmśrednica zewnętrzna uszczelki 28mm( i tutaj te 5mm jest na równo z kryzą rotora nie wiem czasem czy nie będzie coś tam trzeć i lepiej 4mm?)profil wysokości uszczelki 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Koledzy, czy oświecicie mnie odnośnie pewnego wrednego zjawiska - luz na rotorze, a tym samym na pinionieSkąd głównie on się bierze ? Ile go powinno być ? Wiem, że nie da się określić ile dokładnie...ale chodzi mi o rząd wielkości - 1mm ? Poniżej 1mm ?Jak się zorientować kiedy już jest dobrze i nie trzeba go kasować ? Próbowałem cały weekend i nie mogę osiągnąć celu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Chodzi Tobie o luz promieniowy czy osiowy rotora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Wow...chyba jestem za "pusty" żeby wiedzieć który jest który ale podejrzewam, że u mnie występuje jeden i drugi Rotor ma luz góra-dół i pracuje trochę niecentrycznie także i osiowy i promieniowy, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 W jakim kołowrotku ten luz ? Często jest tak, że łożysko piniona to na górze ma luz w obudowie osiowy (góra dól). Wyjmij same łożysko, wsadź coś w środek i zobacz jaki luz ma łożysko a jaki jest luz rotora po złożeniu. Jeżeli taki sam - to lipne łożysko, jeżeli nie to łożysko w obudowie ma luz - w niektórych shimaniakach często jest blokowane od góry obudową oporówki i po skręceniu łożysko nie licuje się z oporówką - i mamy luz.. ciężko to opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Karol mówiłem Ci . Zdejmij rotor , tulejkę oporówki.Jeżeli bardzo chodzi na boki ( promień) to jest luz w obudowie lub łożysko wymiaru nie trzyma.Jeżeli góra- dół to w luz osiowy.Jeśli nie możesz wepchnąć kartki papieru pomiędzy łożysko pod oporówką a obudowe to zostaw i nie kombinuj.Jeśli jest luz góra- dół piniona to możesz pod łożysko pod oporówką dać cieniutką podkładkę. Tylko z tymi podkładkami to ostrożnie bo rotorem nie ruszysz i łożyska zgnieciesz.Już prościej się nie da. Jaki dokładnie ma być luz to nikt Ci nie odpowie.Rotor ma się lekko obracać.Luz może też być na dolnym łożysku piniona. W Tp '15 jest tam dodany oring gumowy. Edytowane 20 Marca 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Podczas upadku korbki od stelli 2500 fi, wyłamała się taka oto podkładka , mógłby Ktoś sprawdzić w swojej, gdzie ona była, a może ktoś wie po co ona jest?są trzy możliwe miejsca lokowania tej podkładki, wiem gdzie powinna być wedle schematu ale wydaje mi się,że wypadła z innej strony.z góry dzięki Edytowane 28 Marca 2017 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Tu była Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) już wiem po co jest .... dzięki a w zasadzie to była... Edytowane 28 Marca 2017 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Szukam ślizgacza oscylacji Twin Power 4000 FB nr 10412 i ośki 10375... Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Szukam ślizgacza oscylacji Twin Power 4000 FB nr 10412 i ośki 10375...10375 to jest obudowa wodzika/suport wodzika10412 to prowadnice obudowy wodzika.O to chodziło?Prowadnice wypoleruj bo raczej tego nie dostaniesz a obudowę wodzika kupisz/ zamówisz w każdym sklepie który współpracuje z Shimano.Koszt.....uwierz mi śmieszny ( nawet flaszki za to nie kupisz ) :-))))Pasują zamiennie od Technium 4000 FB, Sustaina FE, Stradic CI4 F,Stradic FI, Stradic FB '06.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Pomyliłem nr...ośki brak,ale...o to chodziło technium 4000fb mam to zajrzę.Dzięki za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Mam pytanie odnośnie kompatybilności szpul w shimano, czy do shimano super aero gt 4000 będzie pasowała szpula od super gt-ra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 rocznik...do czarnego nie pasuje,do srebrnych powinno styknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Na Żelaznej Pan Sławek Zieliński głównie serwisuje kolowrotki, robi też wędki , ale nie wiem czy w pełnym zakresie , proszę zapytać +48 502 838 061. Gdyby nie to napewno zrobią co trzeba w Fishing Center Tomek Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez kostom63 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Mam pytanie odnośnie kompatybilności szpul w shimano, czy do shimano super aero gt 4000 będzie pasowała szpula od super gt-ra?Najlepiej weź młynek do sklepu i sprawdź organoleptycznie.Ostatnio sprawdzałem kompatybilność szpul pomiędzy TP XTR a najnowszym stradiciem. Od stradica wchodzi do twinka, z twinka do stradica już nie chciała "zaskoczyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, potrzebowałbym rozmiar łożyska na prawą stronę korby w shimano 1000 a konkretnie ultegry 1000s 05'. Czyżby to 7x11x3? Pomógłby ktoś?Wiem, że najlepiej byłoby zajrzeć i zmierzyć ale chwilowo nie mam czasu a chcę już zamówić... Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 W Biomku 1000 '05 jest 7x11x3 a Ultegra to przecież bliźniak Biomka :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 I wszystko jasne. Dzięki Przemo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Panowie, macie może schemat Stradic'a CI4+ 2500 FA ? Chodzi mi o tego czarno-czerwonego przed serią "Hagane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.ereplacementparts.com/shimano-stci42500fa-stradic-ci4-plus-reel-parts-c-200301_200302_289777.html&prev=searchlub bardziej czytelny:http://www.shimanofish.com.au/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/14STCI42500FA_v1_m56577569830902610.pdf Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jak go znalazłeś ? ...Mi google pokazał tylko z ruskiej strony - nie do powiększenia albo z "e-repleacment" i chyba nie dało się też powiększyć :/ Podziękował ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Karol pobieraj wiedzę do woli :http://fish.shimano-eu.com/content/eu/pl_pl/Home/customer-service/exploded-views-reels1.html Pytałeś mnie ostatnio też o to :http://jerkbait.pl/topic/68247-gdzie-s%C4%85-%C5%82o%C5%BCyska-w-ko%C5%82owrotkach-fishmaker/ Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Widzisz Karol trzeba wiedzieć gdzie macki w wirtualnym świecie wtyknąc :-) Też na szybko szukałem bo pamiętam, że widziałem ciekawą stronkę ale znaleźć za Chiny nie mogłem :-) Na szczęście są tacy jak Przemo co szybko pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Póki co jesttrochę schematów na normark.es Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi