przemow Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Mnóstwo jest stron ze schematami.JDMhttp://www.spin-review.ru/eng/index.shtmlEUhttp://fish.shimano-eu.com/content/eu/pl_pl/Home/customer-service/exploded-views-reels1.htmlNa dwóch stronach jest wszystko :-) Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 U Pana Sławka z Żelaznej naprawiałem 3 spinningu. Z każdej naprawy jestem zadowolony jakościowo i cenowo.Trochę na termin realizacji mogę ponarzekać ale w tym czasie było sporo klientów .Ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kiedyś buszowałem po stronie Shimano i nie dopatrzyłem się możliwość oglądania schematów...przeoczyłem ? Czy wtedy ich nie było ?Fishmaker'a już sobie znalazłem... Ale mimo wszystko ukłony wielkie w kierunku Przemka Kiedyś jak na coś ciekawego się natknąłem to zapisywałem linki w notatniku...po kilku miesiącach cały pulpit miałem w txt'ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Mam ciekawy przypadek ...Twin Power 4000FB po rekonstrukcji,Obudowa ze stopką metalowa ok,a pokrywka z mechanizmami z tworzywa ma pęknięcia- czy można ją zastąpić metalową z innego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 W Biomku 1000 '05 jest 7x11x3 a Ultegra to przecież bliźniak Biomka :-)Miałeś rację...7x11x3 pasuje jak ulał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ufff :-))))) ha ha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Mam ciekawy przypadek ...Twin Power 4000FB po rekonstrukcji,Obudowa ze stopką metalowa ok,a pokrywka z mechanizmami z tworzywa ma pęknięcia- czy można ją zastąpić metalową z innego modelu?Dla ułatwienia podam numer pokrywki do TP4000FB10413Potrzebny zamiennik lub oryginał.Ew.kupię całykołowrotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nowego nie ma tyle mogę podpowiedzieć. Nie znalazłem zamiennika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Dla ułatwienia podam numer pokrywki do TP4000FB10413Potrzebny zamiennik lub oryginał.Ew.kupię całykołowrotek .Nie wiem czy przypadkiem od białego Stradica 4000FB nie przypasowała by prawa strona. Trzeba by dotrzeć do schematów, a najlepiej to chyba by bylo sprawdzić organoleptycznie. Tyle, że na pewno się nie zgraja kolorystycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 @darek1 chyba będzie duży browar dla @ttoomm :-)Wszystkie części mają identyczne numery tylko stopka i prawy boczek inny. Poza kolorem raczej nie będzie różnicy. Ale od Stradica też niedostepny :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jeśli chodzi o kompatybilność korpusów to mam jeszcze dwa typy JDM, tj. Ultegra 05 4000 i Biomaster 05 4000. Czuje że temu drugiemu będzie najbliżej do TP FB, ale z dostępnością części zapewne też będzie problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 WitamKoledzy gdzie można kupić podkładki dystansowe do kołowrotków Shimano,ewentualnie jakieś inne pasujące ?potrzebuję do skasowania nadmiernych luzów w kołowrotku Twin Power 2500 XT-RB.Z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Mówisz i masz http://www.mefistofishing.pl/shimano-podkladki-regulacyjne-pod-przekladnie-p-665.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Panowie, mam taką głupią prośbę :/ Czy możecie mi podać średnicę zewnętrzną dolnej końcówki piniona w Biomasterze 2008 C3000S ? Padła mi elektroniczna suwmiarka, a tradycyjną diabeł ogonem przykrył :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Po mojemu to kole 6mm powinno być .To typowy wymiar w shimano - zawsze było czy zakładać łożysko o śr. wew. 6mm jak pinion miał 5,85mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dzięki Jozi ...U mnie problem w tym że, muszę dorobić podkładkę pod pinion żeby go ustawić A sufmiarkę to mi Brat wyprowadził do siebie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Pod pinionem to ostrożnie z podkładkami, byś za mocno nie przesadził z kasowaniem luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Wiem, już mnie jeden z Kolegów poinstruował... Zostawię go tyle żeby po pociągnięciu za rotor było czuć "klik"...i żeby lekko kręcił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Hej. Potrzebuję wyczyścić oporowke w TP 2500 Super Ship. Na przeszkodzie stoi łożysko pod szpulką. Jak je zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Hej. Potrzebuję wyczyścić oporowke w TP 2500 Super Ship. Na przeszkodzie stoi łożysko pod szpulką. Jak je zdjąć?Odkręć ośkę główną od "wózka" w bebechach młynka. Wyjmiesz oś i zejdzie cały kosz kołowrotka. No i masz już dostęp do oporówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie da rady zrobić tego bez ruszania bebechów? Boję się je ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Kontrującą podkładkę łożyska pod szpulą odkręcasz imbusem 0,9mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Podpowiedzcie które element trzeba wymienić, by zmienić przełożenie z XG na PG? Podejrzewam, ze 100, 123, 124 ale pamietam, ze trzeba było 4 elementy wymienić... Edytowane 31 Maja 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Mam pytanie czy przekładnia z shimano super x będzie pasowała do super aero? Oba modela to gtm, ze schematu wynika iż to inne części ale może ktoś próbował taki zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Podpowiedzcie które element trzeba wymienić, by zmienić przełożenie z XG na PG? Podejrzewam, ze 100, 123, 124 ale pamietam, ze trzeba było 4 elementy wymienić... IMG_4884.JPGDwie zębatki, pinion i wormshaft. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi