Żbiku Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Czyli 100, 122, 123 i 124? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Czyli 100, 122, 123 i 124?Tak, o ile dobrze widzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Mam pytanie czy przekładnia z shimano super x będzie pasowała do super aero? Oba modela to gtm, ze schematu wynika iż to inne części ale może ktoś próbował taki zabieg.Niestety nie da się podmienić tych części. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez Arek X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Tak, o ile dobrze widzę. Niezaprzeczalny fakt, że muszą być owe 4 elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Panowie macie jakiś patent żeby to zabezpiecZyć??nigdZie nie mogę dostać takiej *dupki*-jest to Shimano super gt1000fa. Obawiam się żeby znowu coś się nie wykrecilo i zagubilo.Z góry dIex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Bez tego elementu nic się nie stanie. Jedynie może to drażnić wizualnie. Pasować będzie od Technium FA i od złotej Ultegry,ale wtedy ozdóbka będzie złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zastanawiała mnie jedynie ta srubka z tą podkladka czy dla pewnosci nie zakręcić ją z odrobinka kleju do śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Koledzy, korzystał ktoś z Was z usług serwiskolowrotkow.pl? A może od razu wybrać się do Pana Sławka Zielińskiego? Poszukuję specjalisty z Warszawy który zrobiłby przegląd i smarowanie w mojej Caldii i za bardzo nie wiem gdzie się udać, aby się nie rozczarować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zastanawiała mnie jedynie ta srubka z tą podkladka czy dla pewnosci nie zakręcić ją z odrobinka kleju do śrub.Można tak zrobić za pomocą preparatu np. Loctite 222. Nie dokręcać zbyt mocno,bo korpus jest grafitowy,a śruba jak blachowkręt i można zerwać gwint,a raczej namiastkę gwintu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Mam pytanie co robię nie tak, mianowice chciałem wymienić tulejkę z prawej stronie korby w Biomasterze 98 kupiłem odpowiednie łożysko i włożyłem w miejsce w tulei. Po skręceniu kołowrotka jakby cos w środku stukało i ocierało. Pomyślałem, że może jest za cienkie i przekładnia ociera o obudowę wodzika dodałem na wymienione łożysko kilka podkładek dystansujących najgrubszych jakie miałem i dalej ociera. Przy zmianie spowrotem na tulejkę śmiga aż miło. Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Jeśli łożysko odpowiednie to nie powinno być takich objawów...porównywałeś wymiary tulei do wymiarów łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Tuleja wydaje się być minimalnie cieńsza, wymieniałem już w ten sposób tuleje w kilku shimano i niw było problemu. Zawsze po wymianie kołowrotek kręcił o wiele lepiej a tutaj jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Panowie który że smarów Niebieski Penn czy Quantum Hot Sauce sprawdzi się lepiej na przekładni w multiku Shimano "Micro Module" ? Edytowane 19 Czerwca 2017 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Witam w marcu zakupiłem stradicia 2500 użytkuję go bardzo często do okoniowania z wędka 1-7g. Kogo polecacie do przesmarowania i usunięcia luzów. Zależy mi by kołowrotek posłużył kilka lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Tutaj poszukaj:http://jerkbait.pl/forum/31-naprawy-tuning-majsterkowanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Od czasu jak rozkręciłem mojego niemal nowego TP, jestem fanem smarowania nowych kołowrotków. Natomiast...usunięcie luzów w Stradicu po paru miesiącach użytkowania przy okoniówce? Rozumiem, że nie łowisz w krajowych wodach tylko polujesz na potężne garby np w UK? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubanczyk Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Heheheh xD Łowię głównie na prywatnych ale bardzo często, i wyczuwalne luzy są Może ktoś napisze nicki osób robiących to dobrze?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomanek13 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 WitamKoledzy czy jest możliwość podparcia łożyskiem piniona w TP 4000 FC. Japońce się nie popisali i nawet tulei ślizgowej nie dali. Do użytkowników i serwisantów tego młynka: jak się trzyma pinion w obudowie po kilku sezonach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 WitamKoledzy czy jest możliwość podparcia łożyskiem piniona w TP 4000 FC. Japońce się nie popisali i nawet tulei ślizgowej nie dali. Do użytkowników i serwisantów tego młynka: jak się trzyma pinion w obudowie po kilku sezonach? PozdrawiamNo nie popisali się Japońce,nie da rady wstawić tam łożyska. Przy regularnym serwisie wytrzymałość tego połączenia jest wystarczająca na wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomanek13 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dzięki Panie Józefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Moje pytanie dotyczy kołowrotka Sahara 2500 z 2017 r. Posiada przełożenie 6.2:1. Podczas łowienia na główkę 5g jest bardzo duży opór podczas kręcenia. Największy problem to start, czy to jest spowodowane jakąś awarią? Na sucho kręci lekko. Kołowrotek jest nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Duże przełożenie to duże opory do pokonania na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Witam Panowie, mam takie zwłoki - 2012 Complex BB 2500 HGS Nie mogę ogarnąć kilku dziwnych zjawisk : - Po zdjęciu rotora, ruszam końcem piniona góra/dół i ten luz jest bardzo duży.Natomiast po przykręceniu rotora, próbuję ruszyć rotorem żeby sprawdzić czy nie ma za dużego luzu, rotor lekko drgnie ale tak chyba powinno być.Czyli lepiej nie kasować nic...? -Kiedy złożę kołowortek, przekładnia mimo tego, że zmęczona życiem i moją nauką serwisu pracuje całkiem ok Kiedy jednak zakładam szpulkę, pod ciężarem szpulki zaczyna lekko stukać, czuć takie "chrupanie" podobne do źle spasowanego Stradic'a '15 Moje podejrzenie to posuw szpuli. Wormshaft ustawiłem tak żeby posuw lekko pracował, a po złapaniu szczypcami za wormshaft tam gdzie nie ma rowków był leciutki "klik"Ząbek zawraca lekko, miałem wrażenie, że ząbek w wózku ma za duży luz. Zmieniłem podkładkę ząbka na grubszą - nic to nie wniosło.Czy z grubszą podkładką, czy cieńszą pracuje tak samo. Prowadnice miały luz widoczny na krawędzi obudowy, luz skasowałem ale nie do zera, tak na leciutki "klik" - tak jak takie kołowrotki mają od nowości. Mieliście taki przypadek ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Kupiłem kołowrotek Shimano Ultegra 4000 2017. Na sucho kręcił lekko teraz nawet na sucho różnie. Pod tą samą przynęta na wodzie stojącej raz kręci przez jakiś czas bardzo ciężko a innym razem lekko. Potrafi tak krecic lekko przez 5 rzutow zeby w trakcie zwiniecia wiekszosci linki nagle zacząć krecic ciezko a nastepnie przez kilka rzutow caly czas ciezko. Przynęty to np mały twister na główce 5 g lub Hornet 3 cm.Czym może być to spowodowane? Smar się rozprowadza dopiero a może go brak? Edytowane 2 Lipca 2017 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi