Catrol Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgodzę się z Tobą.Ja już nie szukam "miodu w d##ie" bo wiem, że nie każdy kołowrotek Shimano będzie pracował jak udany egzemplarz Stelli. Teraz swoje maszynki serwisuję tak aby nie ząbkowały, nie stukały (tak że aż ręka z korbki spada), nie blokowały się pod obciążeniem...i w miarę ładnie nawijały.Stradic'a 1000 FB nawet lubię, ja mogę łowić z tym lekkim stukiem ale jakbym go sprzedał w takim stanie to byłbym ścigany na forum Dużo jeszcze muszę się nauczyć chcąc samodzielnie serwisować swoje kołowrotki możliwie jak najlepiej.Ale z Biomastera czy 2011 TP Stelli nie zamierzam na siłę robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Panowie, jak dokładnie wygląda proces oddawania kołowrotka Shimano na naprawę gwarancyjną ? ...Mam odesłać do sklepu w którym kupiłem czy do jakieś centrali Shimano w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Chyba serwisu Shimano już nie ma w Polsce, pozostaje oddać do sklepu w którym był zakupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) https://wedkarskiswiat.pl/shimano,l,52 Serwis jest, wg tekstu poprzez sklep jest realizowana gwarancja Edytowane 17 Lipca 2017 przez Elton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Kupiłem w marcu kijka Shimano Zodias w Centrum Wędkarstwa za 500zł gdy normalna cena to ponad 800zł. Wędka miała krzywo wklejoną przelotkę startową i stąd ten rabat. Na pytanie dlaczego nie wymienią wędki w serwisie, ewentualnie dlaczego serwis nie poprawi tego defektu odpowiedziano mi, że serwis w Polsce nie istnieje, a odsyłać do Holandii nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 A czy serwisu nie ma teraz w Poznaniu (bądź okolicach) razem z siedzibą Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Witam. Poszukuję rolki kabłąka do Stradic'a 4000 FH. Może ktoś wie od jakich innych modeli będzie pasowała taka rolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam. Poszukuję rolki kabłąka do Stradic'a 4000 FH. Może ktoś wie od jakich innych modeli będzie pasowała taka rolka?Odpowiedz masz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Panowie jaki jest rozmiar łożyska w rolce rarenium 4000fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Koledzy, czy do stelli kupić oryginalne łożyska czy może coś innego?Chodzi mi o jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A czy serwisu nie ma teraz w Poznaniu (bądź okolicach) razem z siedzibą Shimano?czasami poza głośnym marketingiem mało z tego wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Serwis w Poznaniu ma sie dobrze i jest w rekach swietnego fachowca ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Panowie jaki jest rozmiar łożyska w rolce rarenium 4000fb?Wydaje mi się, że standard - 4x7x2.5 Niech mnie koledzy poprawią jeśli się mylę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Wydaje mi się, że standard - 4x7x2.5 Niech mnie koledzy poprawią jeśli się mylę Nie ma co poprawiać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 DziękiBo mi coś zaczęło szumieć, a smarowanie nic nie dało...Kołowrotek parę km ode mnie a już bym sobie zamówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Mam szybkie pytanie odnośnie smarowania hamulca w TP 2000XT. W szpuli znajduje się tylko jedna podkładka o grubości 1.45mm na podkładce z jakiegoś tworzywa. To nie jest biała, twarda podkładka typu PE, ale coś miękkiego jakby kawałek filcu. Czy DG01 się tutaj sprawdzi jako środek smarny, żeby to właściwie działało? Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez rey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Tak DG01 jest dedykowany do okładzin hamulców filcowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 FlyFisherman, a obecnie sprzedawany PERMALUB GREASE (opis na granatowym/niebieskim tle) czego jest odpowiednikiem? Poszedł na przekładnię i pinion do TP 2000XT oraz Sustaina 4000 FA, kołowrotki kręcą jak opętane, nie będzie to to za słabe na przekładnie? Smarowidło w pudełku jest dość gęste, ale po przejściu przez zęby przekładni praktycznie go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Dlaczego odrazu zakładasz że jest to jakiś odpowiednik innego smaru, smar ten jest na rynku od dawien dawna ( 18-ke pewnie już miał ) Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez FlyFisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Wszystkie informacje dotyczące smarowania już uzyskałem, głównie tutaj na forum - dzięki za cierpliwość. Opisy smarowideł są bardzo ogólne, po prostu chciałem poznać w jakich miejscach akurat ten permalub się najlepiej sprawdza w ocenach tych, którzy przerabiają temat serwisowania od lat. Moje kręciołki pracują lekko i przyjemnie, i o to właśnie chodziło. Nie mam pewności jedynie czy nie pracują za lekko i nie zajeżdżam przekładni. Jak wiadomo części do antyków, których w większości używam BRAK, stąd tyle pytań Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 ...Permalube gęstością / lepkością ma bliżej do DG-4...czy DG 13 ? A może pośrodku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Serwis w Poznaniu ma sie dobrze i jest w rekach swietnego fachowca To fajnie jeżeli tak jest, bo mi się co innego obiło o uszy. Serwisowałeś coś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak. Stelke 4000FI. Skasowali luz na korbie i przesmarowali. Trafila na serwis pogwarancyjny A co innego obilo Ci sie o uszy? Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) A, że i tak kołowrotki leżą w sklepie jak się je odda na gwarancji i shimano dalej robi "problemy" z serwisem albo wyślą komuś z powrotem z dopiskiem, że kołowrotek nie wymaga serwisu i takie tam.. Ale to też wiesz, ludzie gadają różne rzeczy ; ) Pytam, bo sam sobie teraz chce jakąś stelke może sprawić i fakt, że gwarancja nie jest może za długa, ale z drugiej strony też to jest argument (jeden z wielu). i swoją drogą jakoś ten agresywny marketing polskiego dystrybutora do mnie do końca nie przemawia.. Może nie jest logiczne to o czym piszę, ale po prostu jakieś nowoczesne filmiki, modne street fishingi.. zawody, pełno ich wszędzie.. łał, łoł.. zniesmacza mnie to po prostu, na tyle że mogę sobie daiwe kupić powiedzmy. wolę finezję, nawet w reklamie. Wiem, dziwny ze mnie chłopak, ale tak mam ; ) Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Może ktoś, może porównać jak serwis daiwy wypada na tle shimano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi