Żbiku Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Aaaaaa, kurna, faktycznie Dzięki Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Co to za łożysko? Jakie ma zastosowanie?Wymiary 4.4x10x3. Samo łożysko ma większa średnice wewnętrzna ale ma w środek wprasowana tuleje mosiężna. Obstawiam, ze ma zastosowanie w Stelli 4000 ’10, tylko w którym miejscu (na dół piniona?)? A9173731-0E11-4233-9842-2FFAB6B1644A.jpegOryginalne łożysko nakrętki rotora nie wygląda tak jak przedstawione na zdjęciu. Jest inaczej zaprawione.Kołnierz tulejki mosiężnej powinien być wywinięty na wewnętrznej bieżni łożyska,a z drugiej strony są charakterystyczne ząbki po maszynie zaciskającej ów tulejkę.Nie zgadza się też podana średnica. Powinno być 4,5x10x3,gdzie 4,5 mm to jest wewnętrzna średnica mosiężnej zaprawionej w łożysko tulejki. Taką też średnicę ma oś '10 Stelli 4000. To co jest na zdjęciu nie za bardzo oryginał przypomina. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Bo ono do góry nogami leży i wysunięta część jest zapewne na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Zgadza się to łożysko idzie w nakrętke rotora, wygląda jak oryginał. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Bo ono do góry nogami leży i wysunięta część jest zapewne na dole.Panie kochany to jest nierozbieralne i nie ma mowy aby coś się wysunęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Panie kochany to jest nierozbieralne i nie ma mowy aby coś się wysunęło.Wiem miałem na myśli że leży na kołnierzu na tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiem miałem na myśli że leży na kołnierzu na tym zdjęciuGdyby leżało na kołnierzu to widać by było od góry zaprawianie.Powtarzam stanowczo i dobitnie,oryginalne łożysko nakrętki rotora do '10 Stelli 4000 z wprasowaną tulejką jest nierozbieralne tzn. tulejka jest nierozbieralna. To nie jest tak jak w Daiwach. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiem że jest nierozbieralne i widzę na zdjęciu właśnie to łożysko od 10tki z wprasowana tuleja wystarczy zbliżyć I tak dodatkowo warto się w nie zaopatrzyć bo w zasadzie te od rolki i właśnie nakrętki najczęściej jako pierwsze się poddają , można też dopasować od innych stelli łożysko z teflonowym kolnierzykiem bez problemu Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Panie Józefie, wszystko się zgadza. Elektroniczna suwmiarka miała błąd skalowania i jest dokładnie 4.5 wewnątrz. Zgadza się również Pana opis budowy. Dodatkowo, łożysko było oryginalnie zapakowane i zaklejone w ten Shimanowski woreczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Cześć. Nie wiem gdzie to umieścić wiec pisze tutaj. Jeżeli jest inne miejsce di takich tematow prosze o przeniesienie wpisu. Szukam zamiennika szpuli do TP 2500 special shallow z roku 98 wie ktos co bedzie pasowac oprocz oryginału? Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Powinno pasować od stelli 2500 rocznik 98, ale też będzie ciężkie do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Też już powoli ruszam , póki co cieszę się powrotem na stale do kraju ale coś tam grzebie i kończę dziuple do kręcenia badyli.Pora nadrobić zaległości ostatnich lat. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Łukasz trzymam kciuki... Zwłaszcza za pracownie RB... I CZEKAM NA PROJEKTY.... Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Łukasz trzymam kciuki... Zwłaszcza za pracownie RB... I CZEKAM NA PROJEKTY.... Pozdrawiam, Tomasz eSJeszcze trochę potrwa bo chce nazbierac materiał na stronę ale za kilka tygodni będzie parapetówka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 U Panie... Nie mogę się doczekać Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Łukasz wywal te dwa fotele i zastąp je jednym na kółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Łukasz wywal te dwa fotele i zastąp je jednym na kółkach.To dla przyjezdnych póki co urządzanie...i kolejna zabawka...tym razem do knobow i pierścionkow 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 ale tak bez CNC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 ale tak bez CNC ? Mam cd-rw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) Prorex 300hla w szoku jestem jakości i pancernosci w tej klasie cenowej Edytowane 25 Maja 2018 przez Profil_Nieaktywny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Prorex 300hla w szoku jestem jakości i pancernosci w tej klasie cenowejTo chyba pomogłeś mi podjąć decyzję???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 To chyba pomogłeś mi podjąć decyzjęJest kocur , zamówiłem sobie prywatnie jednego bo ten jest kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 I 3 luźne łożyska na exiscie, nie wierzę wciąż...kupiony na forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Prorex 300hla w szoku jestem jakości i pancernosci w tej klasie cenowej W porównaniu do tatuli jak to widzisz ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 W porównaniu do tatuli jak to widzisz ... ?2 różne multiki , prorex zdecydowanie do wielkich wabików , i sporo tańszy od najmocniejszych revo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi